• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-04-20 11:09:08 följande:
    Jo, det är "the regulars" behöver ta gonal F 2 gånger vissa dagar. Men har superkänslig hud, får lätt blåmärken, räcker att nån petar på en. Tror det beror på att jag får kortison via min astmamedicin varje dag. Undra om det hjälper i detta sammanhang haha.

    Ja man vill ju gärna känna lite "växtvärk" i äggstockarna, men får verkligen hoppas de växt på bra ändå. Jag börjar få lite ömhet runt där nu, så hoppas det betyder att de växer på.

    Kanske lite känslig fråga men hur tänker folk här inne i tråden kring samlag med sin partner efter insättning? Förra insättningen så tänkte jag inte mycket på det men har läst runt lite och det verkar råda delade meningar, hur länge ska man avstå då?
    hehe ok jag förstår, ja det är inte kul direkt att ta sprutor varje dag,

    är tacksam att man inte har diabetes eller liknande så man skulle behöva leva med sprutorna. Tycker ändå att de allra flesta är hur lugna som helst med att ta sprutor, äggplock etc etc, helt sjukt egentligen vad man ska behöva stå ut med medans andra rullar runt lite i sänghalmen (eller typ TITTAR på sin partner) så är de gravida???Tungan ute

    jag kommer vara den tråkiga här inne ang samlag efter insättning.. jag kommer vänta till efter VUL /eller såklart ev negativt test) jag verkar extra känslig dock, men när jag fick mitt allra första plus med en 'topp-blastocyst' 2018 så höll det sig endast 5 dagar, och på dag 3 hade vi sex och allt var toppen men sen började blödningarna komma så smått efter det. Jag förstår att det säkert inte var det som var anledningen men eftersom man investerar så otroligt mkt i en IVF så kommer jag hålla mig ifrån samlag. Finns ju inga rätt o fel här{#emotions_dlg.flower} 
  • Inalina
    dasj skrev 2021-04-20 12:01:21 följande:

    Hej,

    Efter 1 månads läsning i denna tråd skapar jag konto och gör mitt första inlägg!

    Jag och min fru har försökt skaffa barn (30 år gamla) i över 2 år och startade vår första IVF behandling på Eliva Clinic för lite mer än två veckor sedan.

    Efter en massa sprutor i flera dagar var det dags för äggplock (i fredags förra veckan), och det resulterade i totalt 13 ägg. På måndagen (igår) skulle vi in för eventuell ägginföring.

    Det har varit extremt tufft för min fru då hon också lider av endometrios (OCH propp i yngre dagarna pga ppiller). Efter äggplocket började besvären, smärtorna osv. så pass illa att ambulansen fick hämta henne och lindra smärtorna.

    Hon tog sig igenom allt, och igår var det dags för oss att åka in. Men då kom samtalet från kliniken. "Inga ägg befruktades". Vi vet inte heller varför, och väntar på svar från läkaren. Helt förkrossade!

    Vi vaknar upp idag, försöker hålla humöret och hoppet uppe. Inväntar läkarens samtal för att se vad nästa steg är.

    Status med frugan är att hon fortfarande har väldigt ont, lite osäker på om det är endometriosen eller om hon faktiskt har fått en infektion.


    Hejsan, välkommen till tråden. Så ledsen jag blir av att läsa om er upplevelse med första IVF :( Det låter som en otroligt tuff behandling för din fru om hon fick så ont efter äggplocket. Att sen få beskedet att inge befruktades gör ju saken ännu värre såklart. 

    Jag förstår att ni är ledsna och jag hoppas ni får ett ordentligt möte med kliniken där de kan gå igenom vad som måste göras annorlunda inför nästa gång och hur de kan hjälpa er framåt. Ni får sörja ett tag tillsammans och sedan börja hoppas och förbereda er på nästa försök. Det kan ju behövas ICSI för er del om inget ägg befruktades med normal IVF, då för man in spermien med en nål i ägget. Så gjorde vi när vi lyckades att få en dotter 2018, så det är ganska standard om väldigt få befruktas första gången. 

    Jag förstår att det är tufft för er, men vi är många här inne som fått gå igenom IVF flertalet gånger, och tro det eller ej men när man börjar fokusera framåt och på att göra något annorlunda nästa gång brukar det kännas bättreHjärta
    Gällande att din fru har ont borde ni göra en uppföljning för att se varför det är så, att ha ont så länge efter ett äggplock är inte meningen. 
    jag hoppas ni får en bra diskussion med läkaren, ofta kan det hjälpa att ha skrivit upp frågor ni har så man är beredd där och då, annars blir man lätt tom i skallen vid de där mötena.
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-04-20 13:37:21 följande:

    Hej, 

    En till som har läst hela tråden även om jag har sagt att jag kommer inte att göra det. Svårt att läsa andras erfarenheter eftersom det är så olika, för någon funkar det, för någon funkar inte. Men nu hade jag behov av att se hur det går för andra :)

    Gjorde FET igår, nu är det bara att vänta. 
    Ett försök i februari, fick mens ca en vecka innan jag skulle göra test. Har ganska bra tålamod, tänkte vänta till testdagen då, och planerar samma nu. Jag vill inte ha falsk resultat om jag gör det förtidigt. 

    Hur lever ni under processen? Tränar ni? Jag är så räd att förstöra något, så jag planerar bara att promenera, men gillar att träna och springa, mår mycket bättre. Tror inte att träning kommer att påverka resultat men ändå...  


    hehe kan tro att det tar en stund att ta sig igenom hela tråden Flört välkommen hit!

    jag vill säga att jag tycker detta är en väldigt positiv tråd trots att vi diskuterar alla misslyckade försök och besvikelser också givetvis. vi alla önskar väl att man kan få gå över till någon 'gravid-tråd' så småningom också...

    så spännande med FET! fick ni flera till frysen? 

    det där med träning är svårt tycker jag, denna gången kör jag lite spinning, massa yoga och jag sprang häromdagen om jag inte minns fel. Dock så fort jag börjar känna att något inte känns som vanligt så gör jag inte de rörelserna eller träningspassen. Har ett spinningpass jag gärna vill gå på på torsdag (utomhus) eftersom jag tycker det är så sjukt bra träning men tänkte kolla hur allt ser ut på mitt första VUL i morgon och ta beslutet sen. inga tunga lyft eller hopp undviker jag i alla fall. 

    låter som att du har riktigt bra tålamod haha, själv började jag testa på RD 4 senast och det blev ingenting men ska hålla mig liiite längre denna gången tänkte jag när jag väl är där... men jag är av åsikten att jag hellre ser ett negativt test än att mensen hinner komma före. blir så dramatiskt i mitt hjärna då. 
    håller tummarna för din snöflinga!Hjärta

     
  • Inalina
    Nafplion skrev 2021-04-20 13:21:27 följande:
    Detta hände mig också, jag trodde att söndagen var min dag ett och tog fyramedal dag 2 trots att det bara kommit lite mens på pappret på södagen. På tisdagen satte mensen igång på riktigt. Jag sa inget till mina läkare utan tänkte att de upptäcker väl på VUL om de blev fel. Jag gjorde färsk återföring och är idag gravid i vecka 5+2 så det var nog inte så noga :) 
    Men åh stort grattis till plus!! är det första plusset för er?Hjärta
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-20 22:59:49 följande:
    Lycka till på både VUL och akupunkturen imorgon, det kommer gå så bra :) Och har håller tummarna för lagom många blåsor.

    Förstår verkligen det där med att bli tvungen att ta två sprutor för att den ena inte räcker hela vägen, det är liksom nog med ett stick -haha!

    Jag har haft fullt upp med jobbresa så jag har inte känt efter så mycket, men jag känner egentligen inte så mycket alls. Idag justerades dosen ner till 112 och imorgon ner till endast 75..

    Det blir intressant att se vad det resulterar i på torsdag.

    Hör av dig hur det gick imorgon. Kramar
    hejsan!! Tack =) har vart i väg på VUL nu där de såg 8-9 blåsor på ena sidan och ca 3 på andra (har ju uppenbarligen en vääääldigt seg höger äggledare av ngn anledning!) men jag är jättenöjd över resultatet såklart, flera av blåsorna hade samma stl, ungefär 11-13 mm. Skrattande 

    Ska börja med Orgalutran nu också (funkar som Fyremadel eller vad ni får där i Sverige..) och den ska jag ta på morgnarna. 

    Läkaren trodde eventuellt ÄP på måndag redan, men jag ska dit igen fre morgon och kolla hur det ser ut! så nu är man igång på riktigt! 

    Jag tror jag säger till läkaren att jag vill göra ICSI på alla denna gången får ta det med honom på fredag men jag känner att det är dumt att chansa med några på vanligt sätt. 

    spännande med ditt VUL i morgon, nu ska jag stressa i väg till min akupunktör Drömmer(inte lätt att försöka jobba med alla olika möten man har hela tiden haha!= 
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-21 08:56:18 följande:
    Gomorgon! 
    Precis, var på mitt VUL igår morse, var ett väldigt tidigt VUL. tidigare stimuleringar har jag väntat ytterligare en/två dagar. 
    och är så lycklig att hon hittade 8 blåsorHjärta
    dom växte och jämt alla, tidigare har dom under första VUL hittat 3-5 blåsor i alla storlekar. 
    ska dit igen på fredag morgon för att kolla en sista gång innan äggplock på måndag nästa vecka. beräknas då ta Ovitrelle på lördag kväll. 

    aahaa, okej. förstår! kanske inte är jätte bra tajmat? precis som du säger så satsa på en behandling innan och efter återföringenSkrattande låter som en toppen idé! har läst många som gjort så. 
    Hör av dig hur ditt VUL går idag! håller alla tummar under dagenHjärta
    hejsan!!! låter ju toppenbra med 8 äggblåsor vid första VUL som dessutom har typ samma stlSkrattande

    precis som du har jag också haft lite seg start innan men denna gången verkade det vara mera fart på äggstockarna här med! (I alla fall den ena..) läkaren såg 8-9 på ena och 3 typ på andra så det känns lovande. vi har samma schema du o jag, ska också tillbaka på fre och bestämma om ÄP blir måndag eller ons. (tror de inte gör återföring på tisdagar så därav mån, ons.) bäst vore nog ons för min del, hoppas mina äggblåsor också tycker det haha, mannen har en viktig workshop på måndag som måste flyttas annars.. och jag är ju ändå lite orolig för omogna ägg så dag 14 låter liksom bättre i mina öron...;)

    jag börjar även med Orgalutran idag som ska göra att äggen inte mognar för fort innan ÄP, och tydligen kan det saktas ner lite då så blir spännande att se fredag morgon hur det går. sen är jag väldigt spänd inför att se hur befruktningen går denna gången också såklart, har ju hivat i mig vitaminer för kung o fosterland här i 5-6 v så hoppas att det ger ngt resultat på kvaliteten också. 

    får se om vi kör äggplock 'tillsammansä på måndag då ;)
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-21 11:36:12 följande:
    Det låter jättebra ju, heja heja!

    Min ena sida var också betydligt trögare än den andra. Man förstår lite när man gör IVF hur mycket det är som måste klaffa för att det ska bli en graviditet. Så många led i kedjan som ska falla rätt. Hoppas allt fortsätter se bra ut på fredag :)
    hej!! och heja dej idag med återföring o allt, sååå spännande!!! Solig 

    ja jag är nöjd med utfallet och känner mig fortfarande försiktigt positiv till denna gången, minns att jag var rätt besviken senast då det var en annan läkare som inte visade en min (de har i o för sig munskydd men ändå...) allt gick så snabbt och hon sa bara att hon såg 3-4 st.

    jag fick ju heller inte öka någon dos då den gången så att jag fick ut 12 ägg till slut lät ju mer eller mindre konstigt. (men bara 4-5 befruktades - kanske var de 4-5 man såg från början..?)

    Vilken tid ska du till kliniken?? 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-21 10:55:35 följande:

    Kul med så många blåsor! Hoppas vi på plock nu på måndag {#emotions_dlg.flower} Tar du sprutan på morgonen av någon särskild anledning?


    Låter vettigt att köra ICSI och inte chansa Solig


    Hej! Jag vet faktiskt inte varför man tar sprutan på morgonen här, kanske för de tycker synd om en att behöva på med så mkt sprutor på kvällarna HAHA!Flört

    ja jag ska komma ihåg att säga till om iCSI så det blir rätt denna gången, kör ni naturlig eller ICSI?
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-04-21 09:31:24 följande:

    Dricker ni kaffe under ruvning? 


    Hej! Jag dricker bara koffeinfritt och har gjort så sedan nyår, tycker det smakar samma ändå (med Nespresso i alla fall) och då känner jag inte att jag går miste om nåt eller måste hitta andra substitut ;) så länge man tar sig över den första huvudvärken de första dagarna är det ju lugnt sen Flört
  • Inalina
    dasj skrev 2021-04-20 23:15:30 följande:
    tack för dem fina orden och peppen!

    Idag fick vi informationen om att det är varken fel på äggen eller spermierna. Felet ligger i att dem inte vill umgås, vilket kan hända. Det är också anledningen, utöver endometriosen till varför vi har så svårt att bli gravida.

    Vi kör igång med andra försöker av IVF snart, och då är det ICSI som gäller.
    Nu håller vi hoppet uppe!
    det är därför vi finns här inne i tråden, o dela med oss av erfarenheter Solig

    jag tror vi har samma problem att våra ägg o spermier heller inte vill umgås, eller ev mitt eget immunsystem tar kål på mannens spermier när de närmar sig ett ägg, men det där är svårt att få bevisat så man får försöka köra med de metoder som erbjuds, jag tror ICSI gör susen för er! hoppas din fru mår bättre!Glad
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021