• ace86

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-02-20 12:23:32 följande:

    Grattis till plusset! Hoppas det håller i sig  underbart och overkligtatt få sitt första plus!


    TACK så mycket! :) ja, alltså hur detta än går kommer jag ta med mig precis det. Mitt livs första plus. Då vet man att åtminstone det går :)

    hur går det för dig? Har ni startat syskonförsöket?
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-02-20 13:19:04 följande:

    Men ååå, GRATTIS!!! Jag är så glad för din skull!! :)

    Glädjs nu ordentligt den här helgen över det första plusset! Det är ett stort steg framåt.

    Jag vågade inte fråga om embryo glue, för jag förstod vad läkaren skulle svara på den frågan.. de är väldigt restriktiva till att experimentera verkar det som.

    Nu tar jag 50 enheter med menopur varje kväll, för att förbereda kroppen på återförandet av embryot från frysen. Det kallas stimulerad cykel. Min egen ägglossning har nämligen kommit lite ur spel av alla hormoner (min egen teori).

    Tack för peppen, det betyder mycket!! Hör av dig hur du mår och när du får info om vilken dag du ska på första ultraljudet. Kramar


    Tack så himla mycket!! Försökt att njuta så mycket det går :)

    Gjorde ett test igår och idag med, med samma svar! Inte så mycket starkare streck. Dock har jag ju fortsatt att blöda. Var i kontakt med kliniken och de sa att de inte var helt ovanligt med mellanblödningar speciellt med lutinus som jag har fortsatt med. Vi kom överens om att jag ska testa på onsdag och fredag igen. Och meddela de resultaten därefter. I vecka 8 blir det VUL. Så om cirka 4 veckor om jag förstått det hela rätt! Men jag är fortsatt försiktigt hoppfull, jag är glad för det första plusset och det är det jag tar med mig från denna gång, hur det än slutar!

    Nej men fråga om embryo glue! Det är inte så mycket till experiment egentligen. Bara något som faktiskt kan hjälpa ägget att fästa!

    Jag kan verkligen tänka mig (och läst/hört) att hormonerna rubbar ens egen cykel. Hoppas det inte blir alltför påfrestande med menopur behandlingen innan! Hur mår du?
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-02-24 17:13:00 följande:

    Hej! Hur har det gått för dig med testet idag, blev det starkare? Hoppas det! Helt rätt att se det positivt, att du blivit gravid på första försöket är kanon!

    Jag försöker tänka så också, det pluset jag fick, även fast det bara höll i sig 1 vecka, är ett framsteg :)

    Frågade du kliniken om embryoglue? Verkar de vara öppna för att testa olika saker?

    Jag mår mycket bättre nu, jag har laddat om inför nästa försök. Igår tog jag ovitrellesprutan och på tisdag blir det insättning :) Skönt att det gick så snabbt. Hoppas hoppas på sista embryot i frysen.


    Hej

    Ja jag frågade om embryo glue på andra besöket hos kliniken, tror det var första ultraljudet under behandlingen.. Och då sa de bara att det känns onödigt att betala de pengarna vid första isättningsförsöket, men då sa jag att jag kan högst troligt ville ta det på tredje isättningsförsöket (eftersom målet var att få 3 embryon). Och fick ingen konstig kommentar kring att det inte skulle vara smart eller för experimentellt. Eftersom jag nu endast fick ett embryo i frysen så kommer jag att ta det nästa gång om denna graviditet inte går vägen. Tror inte det finns några garantier då heller, och säkert för lite statistik (läste dock någon tråd att ett liknande medel användes alltid på någon klinik i Sverige, för att hjälpa ägget att fästa).

    Men jaa, jag kunde faktiskt inte hålla mig så tog ett test igår. Strecket var betydligt starkare dvs trots blödningar (som sedan igår slutat) så verkar det gå åt rätt håll!! Såå galet, var nästan inställd på inget streck. Så vi har bokat in en tid i mitten av mars för VUL och ?hjärtkontroll?. Nu börjar ju nästan den jobbigaste väntan tycker jag ... så fortsatt försiktigt hoppfull men glad för ett första plus!

    Jag håller alla tummar för att det går vägen denna gång! Detta är ditt guldägg Anna!

    Men då tar du alltså ovitrelle en vecka innan isättning vid stimulerad cykel? Såg på Elivas hemsida att man kunde köpa till ERA-test för att veta den optimala tidpunkten för infästning av embryot. Är det något som du blivit erbjuden?
  • ace86
    Aya2019 skrev 2021-02-24 23:46:24 följande:

    Hej,

    Detta är mitt 2 försök med 5 dagars idag.

    På mitt första tjuvtestade jag på dag 9 fick svagt positivt men fick mens på testdagen :/

    Testdag 9/3

    Får hoppas :)


    Hej

    Jag förstår hur du känner! Jag fick både färgade flytningar och mens mellan RD10-RD16 (med 2 dagars). Testade mig RD15-RD17 svagt positivt men hade alla mina vanliga menssymptom och trodde det var ett missfall på väg ut ur kroppen. Men jag är inne på RD20 nu och HCG-strecket blir bara starkare.

    Dvs det är inte helt ovanligt att man har mellanblödningar. Du har plussat, försök att tänka positivt och fokusera på det :) jag håller tummarna för dig!
  • ace86
    Truuly skrev 2021-02-25 14:27:19 följande:

    Ni som har påbörjat ivf, vad händer om planerad äggplock/återföring hamnar under helgen? Tex söndag? Vet inte om de gör det under helger eller få man hoppa över den gången?


    Hej

    Klinikenkoer
    Truuly skrev 2021-02-25 14:27:19 följande:

    Ni som har påbörjat ivf, vad händer om planerad äggplock/återföring hamnar under helgen? Tex söndag? Vet inte om de gör det under helger eller få man hoppa över den gången?


    Hej

    Kliniken har koll och planerar dina sprutintag och ägglossningssprutan (tas 36-38

    Timmar innan äggplock) så att äggplock eller återföring (då får du bara ett embryo som är en dag äldre) ) inte hamnar på en söndag. (Eller en lördag om kliniken inte har öppet då, som den kliniken jag går till). Det där sköter kliniken :) det kommer gå bra!
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-05 07:05:27 följande:

    Grattis!!! Vad underbart! :) :) det ger hopp till oss andra. Jag är inne på rd 3 nu med en 6-dagars, 5e insättningen i ordningen. Hur många försök har du gjort?


    Tänkt på dig!! Hur mår du?
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-06 06:20:05 följande:

    Fina du! Det värmer i hjärtat! Hur mår du? Känner du något? När får du komma på det första ultraljudet? Jag tänker på dig med.

    Jag mår bra, men väntan känns lång. Nu är jag på dag 4 med en blastocyst och jag sover redan oroligt och vaknar jättetidigt..

    Igår kväll kom det en liten blödning så jag hoppas att det inte är någon infektion, fick nämligen en blödning några dagar innan insättning också.

    Jag kan inte låta bli att testa, så imorgon ska jag testa med ett testa-tidigt-test, för nu verkar ovitrelle ha gått ur kroppen.

    Ha en fin dag! Kramar


    Tack snälla du! Om två veckor är det VUL, kan inte tänka på så mycket annat just nu så nu är det första gången jag upplever att dagarna och veckorna går ok otroligt långsamt, samt jag känner mig sårbar på en helt ny nivå. Lite läskigt faktiskt!

    Men jag försöker fortsatt tänka positivt, och stillat min oro med några fler grav.tester som hittills har stärks (och ökat med en vecka i vecko-indikator testerna) så mitt fokus ska ligga där så mycket som möjligt. Försöker hitta sympton och det enda är väl att jag sover 1-2 timmar mer på nätterna, men kan vara en effekt av lutinus?

    Håller hårt om tummarna för morgondagens test, skickar hopp tankar och styrka!!

    En nyfiken fråga - hur vet man att ovitrellen gått ur kroppen? Jag vågade ju aldrig testa mig innan testdag, så funderade aldrig kring ovitrelles effekter.
  • ace86
    Annna84 skrev 2021-03-06 10:23:47 följande:

    Å vad skönt att du har fått starkare tester och en ökning på veckoindikatorn, vad glad jag blir för din skull!! Och det låter helt klart som att sömnen är ett gott tecken. Lutinus ger nog inga sådana effekter, inte för mig iallafall. Jag förstår att det går sakta fram tills du ska på ultraljudet. Men snart är du där, och det kommer att gå bra! Har du fortfarande blödningar lite då och då som du hade i början?

    Jag/vi har blivit lite smått maniska med testandet efter ett antal misslyckanden, det känns på något sätt skönare att vara lite förberedd. Ovitrellen (som innehåller LH-hormoner) sitter kvar i kroppen upp till 10 dagar, så den ger ett falskt plus på graviditetsstickan. Så vi får se om vi vågar testa imorgon eller om håller oss till tåls ett tag till för att säkerställa att det inte finns spår av sprutan kvar.

    Hoppas att både du och jag är överlyckliga om 2 veckor <3


    Hej, förlåt för min radiotystnad ett tag. I lördags fick jag ont i ena sidan, men som sedan strålande längre ner mot höftböjaren. Trodde det kunde vara träningen under dagen dock resulterade det i att jag fick en liten blödning på lördagkväll (bara blod) men som avtog helt på söndag morgon. Jag har varit i kontakt med kliniken och var på ett tidigt VUL igår. Tyvärr såg de ingenting??

    Har du varit med om detta tidigare? Eller någon annan här inne? Behöver solsken!!

    Borde vara i vecka 6+4 enligt räknesättet men grav.testet visade 3+ i måndags så skulle kunna vara vecka 5 + något också..

    Tror nämligen hon inte så någon gulesäck heller så är otroligt rädd för att det är utomkveds! :(

    Så tråkigt när jag samtidigt i lördags får mer sympton i bröst och illamående (typ känslan av att kroppen är ur balans mer än att jag mår illa och måste spy)

    Hoppas på positiva svar på blodprovet idag, samt ska lämna in ett till blodprov imorgon för uppföljning av hcg-värdet.

    Hur mår du?
  • ace86
    Dhalia skrev 2021-03-10 12:48:58 följande:

    Hej jättetråkigt att du måste genomgå denna oro :( men vill bara säga du inte kan lita mer på grav testet efter du passerat 3+, den stämmer ju så sätt att du är mer än 3 veckor men tyvärr kan embryot ändå ha avstannat tidigare och är det ett MA så kommer inte CB visa rätt. Va så för mig. Men UL i v6 är tidigt menar du hon såg ingen hinnsäck alls eller?


    Hej

    Tack! Denna oro har varit fruktansvärd samtidigt som man försöker att inte tänka katastroftankar..

    Ja men exakt. Eftersom jag hade ?mens? RD15-17 så blev det så att jag testade mig varje söndag/måndag med veckoindikatorn i förhoppning att det alltid ökade med en vecka, vilket det gjorde. Men jaa from nu så kan man inte ta dem testerna :) inte för att det heller spelar någon roll.

    Nej ingen hinnsäck heller. Åkte tyvärr in till gynakuten igår också pga att värken på ena sida hade kommit tillbaka och de bekräftade samma sak, finns inget i livmodern. Så nu utreder vi genom blodproven om det är kan vara utomkveds eller något annat. :( hoppas på MA och inte utomkveds men borde ha gjort mer ont / kommit mer blod.. har slutat med lutinus per igår lunch så kanske kommer snart?
  • ace86
    Inalina skrev 2021-03-10 14:03:51 följande:

    hej! förstår din oro, men kan inte råda annat än att göra ett VUL snart igen, jag tror de vanligtvis brukar göra ett i v 8 för att vara säker på att det är något där inne, de bokar inte in tidigare just av anledningen att man ibland inte ser så mkt alls innan. 

    håller med vad någon annan skrev, tror inte gravtester kommer hjälpa dig nu utan det är blodprov som kan visa på dina HCGhalter och om de ökar som de ska

    håller tummarna!


    Tack!

    Den här oron är hemsk! :(

    Gjorde en akut VUL igår pga att smärtan kom tillbaka, och de var väldigt tydliga med att de inte var en vanlig graviditet då ?vi inte misstar oss kring vilken vecka du är i? och då ska de där säckarna synas tydligt. Så har slutat med Lutnius nu och tar ett till blodprov idag för att följa upp hcg-värdet. Vet inte ens vad jag hoppas på att det ska visa. Kan det finnas en minichans att säcken gömt sig och att hcg-värdet ökar som det ska, eller ska jag hoppas på att den sjunker för att det då åtminstone är MA och inte utomkveds.. :( ?

    Att sortera ens egna tankar är ju minst lika svårt som ovissheten..
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021