• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-22 12:53:19 följande:
    Nu har jag gjort andra vul. Det blir totalfrys den här gången. :( Blev så ledsen eftersom vi verkligen vill göra färskåterföring och ev få testa med två embryon. Totala antalet blåsor var 18 st och det blir äggplock på onsdag. Sen blir det väl återföring först i maj förutsatt att vi får till frysen, vilket vi ju inte fick sist. :( Usch vad tråkigt det här var! Inte alls vad jag hade hoppats på. När blir nästa behandling för dig? Apropå slemhinnan så var min 14 mm idag.
    Neeej men va trist :(!!!

    18 låter ju inte så extremt, men de måste sett på dina värden eller något då att de var förhöjda? så ledsen att höra. hur mår du rent fysiskt nu vid stimuleringen? har du vart nära att bli överstimulerad tidigare? Åh jag hoppas ni får många blastisar så får vi ruva tillsammans i maj, men förstår din besvikelse vännenGråter
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-03-22 22:01:06 följande:
    Hej.

    Jag håller låg profil även om jag är inne o läser i tråden då och då, vill ju veta hur det går för er. Så tråkigt att det inte funkade denna gång för dig, håller tummarna för dig, och er andra som snart är igång igen.

    Jag jobbade i helgen, har varit sjukskriven innan för mitt mående. Nu fått kompromiss och jobbar endel hemifrån. Har fått tid för VUL den 30/3 och är då i v 7+6, dagen efter ska jag till endokrin som ska göra ultraljud på knölen i halsen och bestämma om biopsi eller kirurgi.

    Själv är jag otroligt trött hela tiden. Illamående ibland och svullen om magen. Hoppas så att få se en liten med tickande hjärta om en vecka.
    ja vi kan behöva all tumhållning som finns, tack Glad

    är det mer det 'vanliga' gravidmåendet nu eller är det överstimulering som spökat så här länge? Eller oron över din knöl som gjort dig sjukskriven? bra om du får vila i vilket fall, eller åtminstone jobba hemifrånHjärta jag tror absolut du får se ett litet pyre på VUL, håller alla tummar för dig också! 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-22 14:03:17 följande:
    Vet inte men tror att det fanns en del små också. Det fanns en liten risk i våras men då gjorde fler totalfrys pga av Corona (läkaren sa i efterhand att jag nog inte var överstimulerad). Då fick vi också göra totalfrys och fick två till frysen utan att något tog sig. Hoppas också på att vi blir flera som ruvar ihop i maj!
    ok jag förstår, dumt att utmana en läkare som säger att det finns en risk för överstimulering givetvis.. stort lycka till på äggplock i morgon, i maj blir vi gravida!Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-23 11:45:06 följande:
    Tack snälla! Det siktar vi på. Kram
    hejsan! hur mår du nu? har du redan pratat med kliniken om befruktning?

    jag fick svar från min klinik att vi kör äggplock v 17 så tidigare än jag trodde, kör ju inte naturliga cykler här eftersom vi måste planera in med de veckorna som kliniken kör sitt schema. känns bra i alla fall, tydligen hade de fått gratisprov på embryo glue också så det får jag utan att det kostar extra! (där blev jag sjukt förvånad haha men plötsligt händer det!) måste ju få några ägg av bra kvalitet nu dock så jag hoppas mina vitaminer etc hjälper lite på travenHjärta kram!
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-25 12:35:06 följande:

    Åhh vad skönt att du fick inbokad ny behandling så snart! Och embryoglue grattis?!? What! Vilken tur har ni! Går ni tillbaka till gonal-F? För det var väl det ni körde med när du blev gravid med dottern?

    Har du börjat med några nya vitaminer nu? Eller är det samma cocktail som tidigare? Jag har precis ökat på både b-vitamin och e-vitamin


    Ja det känns väldigt bra och som att det kort tid att vänta :) ja jag hoppas embryo glue kan hjälpa lite på vägen, vem vet om jag blir gravid med det så kanske de köper in det och börjar använda det på kliniken! Ja precis ska få mitt schema med posten imorgon men tror det är 375 ie Gonal f! Jag kör omega 3, Q10 400mg/dag, inositol (men lite osäker på hur mkt jag ska ta där då jag inte har pcos..) d vitamin, probiotika, och väntar på mina dhea tabletter från USA...

    sen knaprar jag tyvärr Ipren o Alvedon just nu då jag har en inflammerad visdomstand som ska dras ut på tisdag och jag har lyckats få 39 gr feber.. :( Känns skönt att göra det nu i alla fall innan jag kör igång med protokoll och om man blir gravid etc!

    Ska du köra FET nu?? Förlåt jag blandar ev ihop det, men det verkar som att vi kommer köra exakt samtidigt igen!:) v 17 blir det äggplock!
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-25 18:10:27 följande:
    Vad gulligt tänkt, att du kan bena väg för andra som kan behöva lite hjälp på traven med embryoglue

    Då hoppas vi att gonal-f ska fixa ett underbart syskon till dottern! Har du fått samma dos som år 2018? Eller har de ökat på dosen något?

    Jag tar också inositol 4 g tillsammans med 3 mg melatonin, men bara fram till ägglossning. Har heller inte PCO, men har läst att receptet inositol + melatonin eventuellt kan förbättra äggkvalité! Vad är Dhea bra för?

    Usch då, låter inte vidare alls med tanden och inflammation Ska du behöva vänta tills på tisdag?!? Känns som akutvård hade behövts <3

    Förhoppningsvis blir det FET v17 så då kommer vi ruvar ihop igen Så hoppas vi att det blir två fina plus på andra försöker för oss båda! <3
    hehe ja vem vet, det borde ju inte finnas på marknaden så länge om det inte visat några effekter alls, det är ju som sagt inga negativa effekter i alla fall ;)

    jag har fått öka på Gonal F dosen från 300 - 375 denna gången, jag är lite trögstartad verkade det som så kanske hoppas de att äggen ska komma igång ordentligt i början då.. vet inte varför så få befruktades förra gången, det var lite konstigt, men men kanske gör någon av vitaminerna det till lite bättre befruktningsgrad..
    Flört
    min läkare här rekommenderade DHEA det var väl egentligen det och Q10 han själv trodde mest på kunde ge bättre äggkvalitet. men jäklar svårt att få tag i dhea då det inte går att köpa i schweiz.

    jag fick antibiotika mot tanden igår, de drar inte ut den medan den är inflammerad då det är så svullet då så de vill att det lägger sig innan de drar ut. kan inte sova på nätterna för har så ont trots höga doser smärtstillande så det börjar bli rätt drygt nu, men tandläkaren trodde jag skulle känna mig bättre idag. det har spridit sig ner i halsen så kan inte svälja heller, så det är svårt med alla jäkla tabletter! jaja finns säkert de som har det värre, febern är ner idag i alla fall!

    jag väntar med spänning på mitt nya schema idag ifall läkaren slängt in någon surprice eller inte haha! solen skiner här i alla fall, hoppas du får en fin fredag! vecka 17 smäller det då! ;)
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-26 08:16:28 följande:

    Kanske får testa och dra i mig en lite högre engångsdos, har inte haft ÄL än så kan jag ta det lugnt lite efter det. Svårt att överdosera har jag läst, även om det går. Ser hellre att kroppen kanske kan svara an bättre på nästa IVF behandling om det finns gott med Dvitamin, läst någonstans att det kan ge lite bättre respons för de med låg AMH, så man greppar alla halmstrån haha.


    CD10 är kanske lite tidigt, men måste ju ha med rubbningarna efter hormonerna. Jag brukar i normalfall ha på CD11, men känner inget idag så misstänker det kommer senare. Känner jätte mycket smärta samma dag som ägget släpper vanligtvis.


    Vi tar lite paus denna cykeln, vanligtvis så håller jag på med ÄL tester, tempar för o se så ägget lossar, försöker tajma allt i sänghalmen. Men känner att jag psykiskt inte pallar mer. Så nu kör jag inget alls, mer än lite extra mys för att man vet att det är det är den tiden nu, men man har inga större förhoppningar om att det ska gå naturlig väg längre.


    Men att släppa det lite har varit oerhört skönt, vet inte om det är för man släppt det eller för att kroppen inte pallar mer, men senaste veckan har jag mått bättre än jag gjort på över ett år. Och så dåligt som jag mått senaste året har jag nog inte varit med om innan, så hoppas verkligen denna känslan håller i sig även in i nästa IVF. Vi har telefonmöte idag med läkarna från kliniken för planering inför nästa omgång, så hoppas verkligen att det känns bra.


    Tar ni också paus i väntan? Hjärta


    håller med om att tär psykiskt att tajma in sexet varje månad med äl-stickor eller vad man nu gör, trots att man genomgår ivf tänker man ju att det finns en liiiten chans att det skulle kunna hända naturligt ändå då andra lyckats med det.

    men inte ett enda plus på 6 år för oss förutom i ivf så vet jag inte vad man försöker med egentligen :/ däremot har vi vart sjuka på olika tider de senaste 3 veckorna nu så inget blir liksom av ändå.. jag hoppas i alla fall vi kan hålla oss friska nu fram till nästa ivf så man känner sig fit och hinner ev träna lite innan det drar igång med stimulering igen!

    Berätta hur det går efter telefonmötet, spännande med planering inför nästa stimulering!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-25 20:57:56 följande:
    Har läst på om inositol. Det kan tydligen göra att man lättare blir överstimulerad. Så det kan ha bidragit till att jag svarade för bra på medicinen. Ibland behöver man justera ner dosen på sprutorna om man samtidigt äter inositol. Skulle nog rekommendera dig att prata med läkaren om du tar det.
    hej! tack för tipset!!
    ja har lite svårt med doseringen på de tabletterna, på burken står det liksom: 4 tabletter dagligen vid PCOS och menstrutionscykel störningar..

    men jag kanske kan ta 2 så är det säkert lugnt. ja jag får ta det med läkaren men när jag berättade vad jag tänkte ta så verkade han inte särskilt orolig för min cocktail... 

    kommer du en uppdatering nu under tiden dina ägg befruktas eller blir det en rapport när de fryser blastisarna?
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-26 11:01:35 följande:
    Ja men två är säkert lugnt. Är det 500 mg per kapsel? Men bra att du pratar med läkaren.

    Får ingen uppdatering förrän mitten på nästa vecka när de vet hur många de kunnat frysa.
    Ja men precis 2g per 4 tabletter kan jag utläsa så det blir ju 500mg per tablett =) 

    ok då väntar vi med spänning på nästa vecka! hoppas du mår bättre nu och har återhämtat dig från äggplocket =) 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-26 11:04:48 följande:

    Hoppet är det sista som dör trots allt, men finns en viss tröst att kunna luta sig tillbaka på IVF på sätt och vis.


    Blir ju trevligt när ens samliv kan återgå till att vara för nöjes skull snarare än bara produktion.


    Så som det ser ut så får vi starta upp nästa mens, så om 2-2,5 vecka ungefär. (väntar på en lite trögstartad ÄL fortf, hoppas det inte dröjer) Läkaren sa att pga AMH så finns det inte så mkt de kan göra. De kommer fortsätta med 375 GonalF men lägga till 75 menopur, samt försöka starta på mensdag 1 eller 2 istället för 3 som jag gjorde förra gången. Hon säger i princip att förändringen som görs mest är psykisk för mig, för att känna att vi gör något annorlunda, men att slutresultatet förmodligen kommer vara densamma. Men att mina ägg och embryon ändå hade varit fina, så det känns skönt.


    ISCI blir det denna omgången med förmodligen, för de vågar inte chansa på att de blir befruktade på egen hand när de är så få.


    Så plock preliminärt v 17, så blir vi ett par st samtidigt igen, kul Solig


    Ja precis, om man bara kunde få det att funka direkt med IVF så man slapp attt gå igenom så många behandlingar! En kompis i Sverige som gjorde en behandling 2018 hade fått typ 12 (!!) blastocyster till frysen, hade det vart fallet för en själv hade man ju känt sig ganska lugn... hon är gravid med sitt andra barn nu med. =)
    man hade ju gärna velat haft en garanti.

    ok då kommer vi ligga i exakt samma fas då, åh vad jag hoppas att vi ska lyckas nu, låter ju bra att de lägger till Menopur också ett par ägg extra gör ju jättemycket!! 

    jag glömde diskutera med läkaren om ICSI men skulle tro vi kör det på alla också, försökr helt enkelt göra som den gången det lyckades och hoppas att det inte bara var tur den gången...
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021