• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    @Kronärtskocka 
    Det gick bra. Jag hade inte så mycket ägg tyvärr men de blåsor jag hade växte på bra och jämnt. Svarat mer än de trott trots att jag måste sprutat delvis luft 1-2 ggr. Kanske var tänkt så.. Blir utplock på fredag som det ser ut istället för på mån. Jag får veta på ons när jag gör ultraljud på Mallorca. Nu har jag intyg för medecinen på svenska, engelska och spanska. Imorgon bär det av, då flyger vi dit. Spännande! Är riktigt sockerdricka och idag tog jag även orgalutranen. Precis lika otrevlig som fyrmadelen men det var väl väntat..

  • Always choklad

    Nu i Mallorca! 24 grader varmt och jag har en kyl på rummet så min menopur ej kokar. Var riktigt varmt innan vi satte på Aircond. Imorgon får jag träffa min doktor irl för första gången. 

  • Always choklad

    @Inalina och @Kronärtskocka
    Ja nu är det klart att det blir på fredag 09:00 vi tog decapeptyl igår kväll 0,2mg och ikväll ska sambon dricka en dekokt Zitromax 1000mg, nån form av antibiotika ifall han skulle gå å bära på nått. 
    Var lite knivigt med decapeptylen men vi löste det glasampuller man skall bryta av..
    Flygresan gick bra och jag informerade redan i inscheckningen om min medecin för att de kanske kunde varsko säkerhetskontrollen, väl där ville de endast se storleken på behållarna för vätskan, ej intyget trots att jag proppsade på det. 
    Känns bra här på plats, sambon fick första gången vara med på ett ultraljud och både äggen och slemhinnan såg perfekt ut. De hade typ en stor skärm uppsatt på väggen där man såg allt tydligt i detalj, behövde ej se på nån liten skärm.  Idag har jag sprutledigt och är nog den enda dagen jag kan bada, sen kan jag bara svalka armar och ben typ som jag fötstått. Har smörjt in mig topp till tå! Väntar nu i telefonkö på banken så jag kan göra betalningen. 

  • Always choklad

    @Inalina, @Kronärtskocka, @Snöoväder
    Nu är äggen uttagna, jag blev nedsövd så skönt! De tog även en biopsi i livmodern, ett litet vävnadsprov. De var mycket förvånade att man ej blir nedsövd i Svergie då det ju gör ont? Jag har en vän som endast fått alvedon inte ens smärtstillande via dropp..

    Vi kommer köra igång igen på måndag med utrogestran 200mg kapslar ett form av progestron som man sväljer samt 300ml Menopur. Jag har svarat väldigt bra på menopuren, över förväntan. Som de förklarat i dimman efter jag vaknade upp idag kan man stimulera äggstockarna 3ggr under en cykel och hämta ägg från dem. Ofta kan man få fler andra gången då den gamla stimuleringen påverkat de äggfoliklar som varit för små och hämta nu plus att de utsätts för en ny stimulering. 

    Idag/ikväll ska jag vila och bara ta en kort prommis för att äta något. Imorgon kan jag leva som normalt men i sakta tempo. 

    Ultraljud nästa vecka på Torsdag får vi se hur äggstockarna svarat. 

  • Always choklad
    Snöoväder skrev 2022-06-08 12:41:21 följande:
    Vad bra att de tar såna prover när man ändå är där och om du dessutom var sövd känner du inte av varken biopsi eller vävnadsprovet. 
    Hur mår du nu? Hoppas ni fick ett bra resultatet på första och ännu bättre nu på andra. Glad
    Jag mår bra 3 dagen in på stimulering 2. Simmade lite idag men tog inte ut mig, tar det lite lungt. Magen börjar stå ut av stimuleringen så bikinitrosorma var små.
    Får veta om de fryses imorrn..tot 3 de tog ut och 2 som gick vidare nu blev det en som vi nu hoppas på imorgon. 
    Hoppas på fler ägg totalt nästa uttag men får ta det som det kommer. Var besviken först att det bara var 3 sen 2 och nu kanske en..sen kvarstår pgt-a provet för att se att det inte är sjukt på nått vis. Är över 40 så sannolikheten har ökat.
  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-06-12 12:35:39 följande:
    Hoppas du fortsatt mår bra och att äggstockarna reagerar bra på rond två. En kämpe, måtte den vara bra! ( Tungt med pgt-a om beskeden är negativa, men måste samtidigt vara bra att få veta mer om de små blastocysterna innan insättnin. Jag kan önska det gjordes här också. Så jag vetat om de jag försökt med var fina eller ej.)
    Hej ja en har de frysit ner nu å magen bötjar vara klar för rond 2. Imorrn ska vi på koll och se hur de växt. Var på en koll torsdag förra veckan då vi börjat stimulera mån då var de på tok för små men koll för att se att några fanns där och det gjorde det. 
  • Always choklad
    Inalina skrev 2022-06-22 09:19:15 följande:
    hejsan! hur har det gått? 
    Hej nu väntar vi på sista avgörande testet, åh all denna väntan. Aldrig väntat på saker så mycket i hela mitt liv som i demna ivfresa på flera år. 
  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-07-01 21:50:53 följande:

    Att befinna sig i all väntan. Förstår att det sliter på dig. Är det testet på andra omgångens skörd ni väntar på nu? Blir det insättning i nästa cykel sedan eller behöver ni vänta mer?


    Hej nä de sammkör äggen blev ett från vardera stim 2 totalt. 
  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-07-02 07:54:46 följande:
    Hej

    Så nervös väntan. Håller tummarna för glädjande nyheter för er. Hur länge behöver ni vänta innan ni får svar?
    Hej its a waiting game. Nya besked är att vi har möte om resultat på måndag. Trodde det skulle vara klart tisdag imorgon men det var lite väl optimistiskt. 
  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-07-05 17:17:15 följande:
    Åh, typiskt. Så kan en inte göra annat än att vänta..

    Hoppas på bra svar då! 
    Hur ser det ut för dig då. Är det stimulering och insättning snart?

    Jo segt och vänta men inget att göra. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021