• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-03-17 13:21:21 följande:
    Du får skriva och berätta vad de säger på samtalet imorgon.

    Jag kom nyss hem från samtalet och från kontrollen.

    De såg något i livmodern, så nu har jag fått en remiss till operation/hystoskopi som jag behöver göra innan jag kan fortsätta. Det känns bra att få en ordentlig koll samtidigt som jag är ledsen för att nästa försök drar ut ännu mer på tiden. Ville så gärna starta i april och hade redan planerat för det i kalendern.

    De tycker att vi ska fortsätta med nya försök och att det fortfarande är en bra chans att det fungerar.

    Jag tog ett nytt blodprov på kromosomfel, men sen finns det inget mer att ta.

    Tänker du att du fortsätter på samma klinik?
    Hej!! hoppas ditt samtal går bra på nya kliniken ocksåGlad

    jag blev så glad efter mitt samtal på kliniken idag för de kändes visst positiva till att vi kan lyckas och de var väldigt öppna med olika alternativ på hur vi kunde gå vidare, och detta relativt snabbt också! Fick prata med den läkaren jag har mest förtroende för där och jag kände att jag kunde ställa alla frågor jag hade. 
    Han tyckte det var bra att jag köpt på mig olika vitaminer etc för att förbättra äggkvaliten, det han hade sett störst skillnad på var DHEA så det rekommenderade han 25mg 3 ggr per dag, så nu har jag gjort ÄNNU en order med naturläkemedel, borde få guldkort där snart....

    jag har inte fått göra ngt blodprov om kromosomfel men kanske gör det bara det om man inte har barn sedan tidigare.. bra att de i alla fall gav dig den möjligheten så man kan stryka det från listan sen. jag tror det kommer bli bra för dig efter din hystoskopi, jag läste lite om det där och brukar ju vara en grej man gör för att underlätta för embryot att fästa! {#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-18 09:57:40 följande:
    Underbart att läsa! Så mycket det gör att få träffa en empatisk och kunnig person som tror på en och processen!

    Nej, jag har inte testat dhea. Det rekommenderas nog främst till personer som har lite lägre äggreserv och högs östrogennivåer. Jag har inget av det! Men om läkaren rekommenderar dig att testa det så skulle jag göra det. Om du vill läsa på mer om kosttillskott och dhea rekommenderar jag dig att köpa boken It starts with the egg.

    Q10 tycker jag verkligen att du ska testa! Behövs rätt rejäla doser för att få effekt (ubiquinol eller q10 från PharmaNord är det som anses bäst). Jag äter 400 mg av den från PharmaNord varje dag. Spännande med embryoglue. Använde de det i Prag?

    Jag tar Menopur den här gången. Hade lite ont i huvudet häromdagen men för det mesta känns det okej! :)
    ja verkligen en energiboost att träffa någon man känner förtroende för. Kanske blir extra positivt för mig som inte pratar med någon annan än min man om detta heller (och er här inne såklartHjärta

    ja jag kikade på den där boken och ville läsa den men den fanns ej på storytel så jag valde en liknande bok där istället ;) om jag kan bli nå klokare där, har även 'is your body baby friendly' hemma, men den är lite småtung emellanåt tycker jag, men har läst en del kapitel i den med, men mer fokuserat på immunförsvar.

    Ja precis fick embryo glue båda gångerna i Prag när det fäste, så jag hoppas det är något de kan beställa till min klinik här med. Läkaren tyckte väl inte det var en dålig idé och det har ju funnits på marknaden ungefär 10 år och inte haft några negativa effekter vad han visste. så hoppas de kan beställa en liten dos till mig. 

    så spännande om du skulle få tillbaka 2 denna gången, jag hoppas dina vitaminkurer ger effekt, det vore ju häftigt! Just ja du får Menopur, har du redan lagt till den andra sprutan för att mognaden inte ska ske för snabbt? Orgalutran fick jag här, minns aldrig vad ni får i Sverige..  
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-18 13:17:43 följande:

    Vad skönt att läsa att du känner så inför läkaren, det där gör så mycket! {#emotions_dlg.flower}


    Intressant att de rekommenderar kosttillskott, hoppas att det kan ge bra resultat och att de kan köpa in lite embryoglue till dig inför nästa omgång Solig


    tack Solig ja det kunde verkligen gått åt båda hållen idag på mötet men det kändes som att vi förstod varann så jag blev positivt överraskad! 

    så du ska ringa din klinik i morgon och rapportera? vad tror du blir nästa steg nu?
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-18 21:02:19 följande:
    Vad härligt att höra! Vet du, att jag fick också samma känsla efter att ha pratat med den nya kliniken idag :)

    De sa att du har goda chanser att lyckas och att binär berättigade till ett 3-pack, men art vi ska vänta in hystoskopin. Hoppas att den inte visar något så att vi kan starta innan sommaren.

    Det han såg på mig var att slemhinnan var något tunn (kan vara anledningen till att jag knappt har någon mens) Men det går tydligen inte att göra något åt.

    Annars rekommenderade dom att köra på menopur med lite högre dos och ovitrelle tillsammans med någon spray för bättre äggmognad.

    Spännande med DHEA! haha, man börjar ju samla på sig ett mindre apotek :)

    Så nu är planen för dig; vitaminer, start i april, ev akupunktur, lite högre stimulering och embryo glue?

    Kromosomtestet var typ det sista som gick att testa, och som du säger finns det ingen anledning att ta det om ni redan har fått ett friskt barn.
    men så bra! Hjärta skönt med en nystart för er, kändes det som att de hade lite nya ideer också som ni kunde prova förutom medicinen? menade de långa protokollet då? min läkare sa också att det evenutellt finns en bättre chans att äggen mognar 'samtidigt' med långa protolollet.

    bra att de gjorde en undersökning där också, alltid bra med fler läkare som kan komma fram till lösningar =) ang slemhinnan så verkar ju akupunktur vara det bästa vilket du redan har förstått ;)

    haha skönt att du kan min plan Tungan ute
    men ja det stämmer, vi går tillbaka till gonal f och tar 375 ie och hoppas att alla vitaminer börjar verka ordentligt! jag har bokat in en tid med akupunktör om någon vecka för konsultation så får vi se om jag kör med henne också. 

    hoppas du får din tid från sjukhuset snartGlad!!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-18 18:39:18 följande:
    Förstår precis! Jätteskönt!

    Har också hört om boken Is your body baby friendly men har inte läst den. Borde kanske göra det! Det som är bra med den jag tipsade om att dhea finns beskrivet. Lite information finns kanske på hemsidan: itstartswiththeegg.com/

    Spännande med embryoglue och att det tog sig för dig båda gångerna när det användes! Håller tummarna för du de tar hem det nu och att det ger god effekt. :)

    Hoppas också på att både vitaminer och Menopur ger effekt denna gång. Det vore så häftigt! :) Har hört om andra som fått det men vet även att för en del ger Menopur färre ägg. Det blir spännande att se imorgon! Jag började med Fyremadel i tisdags!
    ah tack för länken, gillar hur enkel sidan var att navigera och hur de förklarar de olika vitaminerna, superintressant! nu ser jag vart du fått din lista ifrån hehe (och min lista numera då ;))!

    enda problemet min klinik kan ha med embryo glue är om de måste beställa hem en för stor batch med tanke på att det är så himla dyrt, vet inte om de kan göra en order med typ en droppe till mig liksom ;) så får se vad de säger...

    hör av dig efter ditt vul!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-19 09:50:22 följande:

    Nu har jag gjort vul! Det såg ut som om det fanns ungefär 13 äggblåsor på gång i storleken 11-14 mm. Det blir nytt vul på måndag och sen äggplock någon gång i mitten/slutet av nästa vecka. Jag vill ju verkligen göra en färskåterföring...finns nog en liten risk för överstimulering. Håll tummarna för att det inte blir så!


    men wow!! vad härligt med så pass många ägg! tror inte risken för överstimulering är så stor om de inte såg en massa småägg också? åh håller tummarna!!! fortsätter du med samma dos?
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-03-21 22:28:17 följande:

    Dags att göra ett nytt försök. Ivf round 2 börjar i morgon. Nästan en månad efter att jag fick avbryta mitt första försök pga för dålig äggtillväxt kom mensen äntligen idag och jag får börja med synarela i morgon. Hoppas på att inte må allt för dåligt under nedregleringen och såklart på ett bättre resultat på äggblåsorna om någon månad!


    vad spännande jag håller tummarna för att du får fler ägg nu, alltså med långa protokollet förstår jag? Min läkare sa att det ofta var mer kontrollerat med långa protokollet och blåsorna växte mer jämnt, så hoppas på det!! ja jag förstår att man kan få en del PMS symptom under nedregleringen, men det ska nog gå fintHjärta skönt du är igång igen! Vårt försök gick inte alls, fick bara en blastocyst och den blev inget denna gången, ska börja med nytt protokoll i mitten av april!
    Kram
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-21 10:21:37 följande:
    Min är i regel över 10 mm, ibland uppemot 15 tror jag. Ska fråga i veckan hur tjock den är! Din läkare har säkert rätt i det men tror ändå att det finns saker som fungerar på individ-nivå. Det skadar inte att testa! Om du ska göra fler fet hade jag bett om att få göra det i stimulerad cykel med progynon.
    Hej! Ska du tillbaka för nytt VUL idag? spännande att du är igång på ritkgit nu, det är roligt att läsa om alla i olika steg, vi alla ska ju få ett plus nu!!!Glad
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-19 16:02:56 följande:
    Verkligen! Nu känns det som att starta om på nytt. Hoppas bara att det går snabbt att få operationstid. Jag ska ringa i nästa vecka och höra om remissen kommit fram.

    De föreslog korta protokollet men tillsammans med ovitrellen så tar man något annat preparat, som en dubbel trigger för äggmognaden. Och sedan lite högre dos på menopuren för att de gärna vill ha ut ca 20st ägg. Men i övrigt lät det inte som att de jobbar med tilläggsmediciner. Jag ska fråga om embryoglue nästa gång.
    ja det är ju alltid lika bra att ligga på och ringa ;) dubbel trigger lät spännande, ska höra med min klinik om det är något de har testat också.. mina var ju uppenbarligen inte helt mogna vid uttag heller när så få befruktades. jag frågade läkaren om vi hade kunnat vänta en dag extra för fler ägg att mogna men han visade deras excelfil där man såg mitt blodvärde på dagemn för sista VUL där vid ett speciktikt värde är flest ägg mogna och väntar man för länge så sjunker värdet igen så han tyckte inte det. 
    jag har inte fått nåt svar ang embryoglue heller, så väntar med spänning...
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-03-08 19:13:17 följande:
    Nu är jag hemma, blev längre dag än jag tänkt mig. Man kunde se på ul att jag hade vätska i buken. Fick ta blodprover och skickades på en lungröntgen med kontrast då man var lite orolig för propp i lungan. Blivit sjukskriven denna vecka.

    Blodproverna såg bra ut bortsett från avvikande kalium. Hcg visade 540 vilket var normalt för min tid. Dock kunde man ännu inte se något i livmodern, lite för tidigt enligt läkaren.

    Tyvärr fann man ett bifynd på röntgen. En knöl på halsen. Jag ska tillbaka imorgon för ny provtagning. Vet inte vad jag ska känna o tänka - mer än oro, både för mig själv och för framtida bebis :(
    hej vännen, hur går det för dig?Hjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021