• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Feb7 skrev 2021-03-15 10:09:54 följande:

    Hej, hoppar gärna in i tråden om jag får?

    Har läst tråden en längre tid och jag måste säga att var än ni alla befinner er i ivf processen är ni alla fantastiska kämpar!!! Önskar så att alla får sitt efterlängtade plus!!

    Min ivf resa, nyss fyllda 38år

    Försökte naturligt drygt 2 år. Utredningen visade oförklarligt barnlösa 2017-

    Första IVF behandlingen (201 resulterade i 7ägg, varav 6 mogna, samtliga befruktades. 3st blastocyter till frysen och 1 till mig (ET). Vilket resulterade i min dotter <3, positivt ruvardag 8.

    2020 gjorde vi 3 stycken FET ostimulerat, alla NEG med spottning från ruvardag 3 och 5.

    Nu i februari ny ivf behandling som resulterade i 12 ägg varav 10 mogna, 7 befruktades, 5st blastocyter till frysen och 1 till mig (ET).

    Testat negativt ruvardag 7 och 8 som är i dag, officiella testdag 18/3.

    NU i dag och i går brast det helt, allt hopp har försvunnit och känslan av personligt misslyckande är överhängande. Har inte låtit mig vara ledsen de 3 tidigare misslyckade försöken.

    Hade lagt så stark tilltro att denna gången skulle lyckas då det var ett ET.

    Vid mitt kejsarsnitt upptäckte man att jag har 3st myom i livmodern då väldigt små, den största är nu 2,5cm men enligt läkare ska det inte påverka pga placeringen av den. Detta har jag såklart hakat upp mig på och själva insättningarna är inte helt okomplicerade då jag har mycket ärrvävnad (en "krök" som är svårt att ta sig förbi).

    Nu orkar jag inte hålla allt inom mig, väldigt få vet om vår ivf och pratar endast med min sambo om detta. Orkar inte prata med människor som inte själva har erfarenhet av ivf.


    Hejsan! Och välkommen till tråden! Och stort grattis till din lilla dotter!

    Oj vad jag känner igen mig i din berättelse!! Vi är dessutom i princip på samma RD (jag har rd6 idag och fått negativt också :(

    Har också en dotter som kom 2019 via IVF.

    Jag har också svårt vid återföringarna och måste verkligen ha tokfylld urinblåsa för att de ska komma in med katetern! Verkar också vara någon typ av ärrbildningar eller liknande. Jag gjorde en op 2018 för att ta bort en liten cysta och även försöka ?bredda? livmoderhalsen men det verkar inte gjort nån större skillnad.

    Det som låter väldigt positivt för dig är ju de fantastiska resultaten med dina blastocyster! 5(!!) i frysen! Men givetvis ska det ju bli en bebis för att man ska kunna bli nöjd så visst förstår jag varför du funderar på vad som kan göras annorlunda! Kan de se myomen på ett ultraljud eller måste de öppna upp för att se dem? Har för mig att man kan se sånt ibland (min cysta kunde de se i alla fall) för om de är kvar kan det ju vara en idé att ta det med läkaren/en annan läkare om det skulle kunna påverka.

    Självklart ska du inte hålla allt inom dig, detta är en jättefin och stöttande tråd där alla peppar och även sörjer med varann. Stor kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-15 11:45:47 följande:

    Fick precis veta av Landstinget att de inte fått någon remiss.. skulle skickats för två månader sedan. Inte enormt lång tid, men känns piss och skit, med tanke på att varje dag känns som en evighet redan. Så nu måste jag ringa och fråga kliniken varför de inte skickat remissen...Rynkar på näsan


    men shit vad dåligt!!! fick du tag i din klinik? vad sa de? jo 2 månader är ju enormt lång tid i den här processen tycker jag!Rynkar på näsan det märkliga är att det där verkar hända så himla ofta! Kram!
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-15 12:55:39 följande:
    Å nej, så tråkigt att höra att det inte lyckades den här gången. Jag har tänkt på dig. Och magsjuka på det, det är inte rättvist.

    Massor av kramar till dig <3

    Vi kommer att köra igång med ett helt nytt försök, vi har planer på att köpa ett 3-pack med försök, dvs 3st ägguttag. Om vi blir beviljade det så betalar vi för 2st men får ett extra. Många kliniker i Sverige verkar ha det upplägget. Men då har de ett antal kriterier som måste uppfyllas, bla att man som max får ha gjort 5st insättningar (vilket vi har gjort).

    Min plan nu är; på onsdag ska jag på ett avslutande samtal hos nuv klinik och samtidigt ska de titta noggrannare på livmodern eftersom jag haft en del blödningar och irritation. På torsdag ska vi träffa den nya kliniken (vi fick tag på en tidigare tid).

    Sedan har jag börjat med q10, jag ska fortsätta med akupunktur en gång i veckan och träna igen för att må bra.

    Hur ser din plan ut när saker och ting har landat?
    Tack snällaHjärta
    Ja jag ska testa imorgon igen och sen ringa kliniken o höra om jag kan få ett kort samtal med en av deras läkare på fredag när jag ändå ska ta ett blodprov där. 

    Låter som en bra deal med 3 pack, så får vi hoppas att ni ändå bara behöver första packet ändå såklart! 

    Det landar nog ganska snabbt här skulle jag tro, jag vet att min klinik endast kör IVF typ 1 gång i månaden så jag misstänker att början på maj är nästa gång, så där skulle jag gärna vilja köra igång igen, men det betyder egentligen ÄP i början på maj så jag hoppas de tycker det är ok så 'snart' inpå. 

    jag tänkte börja med q10 och d vitamin och ev melatonin för att se om det kan påverka äggkvaliteten, borde ju inte försämra chanserna till bättre ägg i alla fall...

    håller med om träningen, det är definitivt något jag vill köra mer med nu innan nästa omgång då jag inte tränat alls under ruvningen. 

    spännande vecka för er, hoppas det löser sig med din blödningar, jobbigt sånt där när man vill att allt ska vara tiptop inför nästa behandling. är det något som du upptäckt nu eller har haft under en längre tid?

    jag ska fundera på akupunktur också, det är ju som sagt något som inte heller kommer försämra förutsättningarna i alla fall :) 
  • Inalina
    YKY skrev 2021-03-15 14:50:12 följande:

    Jag hoppar in i tråden här.

    Vi ska göra syskonförsök (FET) i april på Sahlgrenska. Vi har sju embryon i frysen, vår första insättning 2018 tog sig som resulterade i vår dotter som precis fyllt 2 år. Vi försökte i två år innan vi fick plus.

    Jag är rädd att gå in i processen igen för positiv eftersom det gick så bra förra gången.

    Någon mer som gör syskonförsök nu?


    hej! så kul med nykomlingar :)

    jag håller också på med syskonförsök, är på RD 6 och har tyvärr fått minus idag och inga till frysen denna gången :( ska testa i morgon med men sen känns det nog lite kört för de gånger jag har fått plus har det vart på RD6 innan. 

    Har en dotter som är 2 år i maj som blev till på första FET i andra IVF:en. Vad häftigt att ni har 7 embryon i frysen! det är ju roligt att ni kan gå in utan allt för stor nervositet denna gången när ni ändå har ett litet 'lager'. det kommer nog gå fint nu också! kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-15 15:10:56 följande:
    Vi fick tag i dem och som tur är hade läkaren skrivit i journalen eller något sånt som gör att de kunde bekräfta det och bakåtdatera remissen och kommer skickas idag. Så allt löste sig. Tänk att varje besked kan få en nästan i upplösningstillstånd. Jag fyller 32 i år, så den stressen har vi inte på samma sätt, mer äggreserven som håller på att rinna ut, en annan känsla av tidspress men som inte kommer mynna ut i någon snabbare tid vilket ändå är okej. Vad skönt att ni ändå hann fram i kön när den finns den tidspressen med åldersgräns. kommer ni hinna med flera (eller två och ev tre) försök?
    Åh men så bra!!! jag tänkte också att det lät som en bra ide att bakåtdatera eftersom det är din läkare som gjort fel, skönt att ni ligger i fas i alla fall!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Katizi80 skrev 2021-03-15 16:09:13 följande:

    Ja, så ledsamt. Tråkigt även för dig. Får jag fråga om din ålder? Jag känner panik för att jag är 40. Hade jag vart några år yngre hade jag vart lite lugnare.. Kram tillbaka!


    Jag blir 37 i år, men det verkar som att mina ägg var klart bättre 2018 då vi fick 2 blastocyster till frysen, så jag var inte SÅ orolig för kvaliteten när jag började hormonbehandlingen som jag är nu, fick ut 12 ägg där 4 befruktades och endast 1 klarade sig till blastocyst och verkar bli negativt nu..

    Ja jag förstår stressen över åldern, det är väl någon åldersgräns för nya behandlingar vid 41 i Sverige? Sen KAN man ju söka sig utomlands såklart, men den verkligen stressen är väl för att äggen uppenbarligen inte bli bättre me åren.. ska försöka med lite hjälp på vägen för mina ägg nu inför nästa runda, fick lite tips på olika saker som ev kunde hjälpa så får hoppas på det!
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-15 17:28:16 följande:

    Hoppas att du får köra igång i början på maj igen, oftast så brukar det räcka med en mens emellan, särskilt om du mår bra i övrigt. Kommer du fråga om eller föreslå någon justering till nästa gång?

    Blödningar har jag inte haft problem med tidigare, men det kom nu precis ingen jag skulle göra återföring, vilket oroade mig lite. Man vill ju som du säger att allt ska vara tipptopp :) ingen svampinfektion eller liknade, även fast de säger att det inte påverkar..

    Känner du dig ledsen för att det inte blev något den här gången? Jag har reagerat lite olika från gång till gång, den här gången tog jag nog det hårdast. Och innan sommaren när vi hade problem med embryoutvecklingen och varken fick insättning eller något till frys. Kram


    Ja jag skulle föreslå att köra hög dos med Gonal F (350 ie- det är vad min klinik i Prag föreslog denna gången men vi kunde ju inte ta oss dit..) så jag hoppas de går med på det! Sen vet jag ju inte hur de ställer sig till en snabb start igen, men eftersom det är en privat (och vinstdrivande) klinik borde de ju vilja att man fortsätter hos dem och inte åker till Prag.. så hyfsat öppna är de nog till lite justeringar!

    Jo visst känner jag mig besviken men på nåt sätt så känner jag väl också att det är ett mirakel varje gång det lyckas och har fortfarande svårt att ta in att vi har en dotter.. så även om vi vill ha ett syskon till henne så kommer vi ha ett fint liv ändå utan syskon.

    Förstår din sorg också, det värsta känns ju ändå som att man aldrig fick försöka på riktigt om man inte får någon insättning :(

    Ja det är så svårt med saker som läkarna säger inte påverkar ... där har jag svårt att lita på dem många gånger :/ jag fick embryo glue på båda mina insättningar i Prag och båda tog sig (trots tidigt MF v 6 på första) och det ?tror de inte gör någon skillnad? på min klinik i Schweiz exempelvis.. eller olika infektioner, immunförsvar, eller vad det må vara, det känns som att det tyvärr finns alltför få studier i allt det där! Har du någon teori varför det inte funkat för er?
  • Inalina
    YKY skrev 2021-03-15 17:35:51 följande:

    Vad tråkigt att ni fick negativt. :( Går ni privat, och hur är er plan framåt om det inte kommer en glad överraskning här om nån dag?

    Tack för uppmuntran, det är jätteskönt att veta att vi har lite buffert!


    Jag bor i Schweiz så vi kör privat här, gjorde dock min förra IVF 2018 i Prag och har bara gott att säga om dem.

    Ja en glad överraskning hade vart nåt, har ju lyst mitt negativa test med typ blåslampa haha så idag var det i alla fall väldigt negativt men men får se imorgon!

    Min plan är nog att köra igång så snart som möjligt, tyckte inte det var särskilt jobbigt med hormonstimulering denna gången (kanske för att det typ inte funkade..) oron var mest att bli sjuk under stimuleringen faktiskt, vilket jag också lyckades bli men klarade förkylningen på dagen för äggplock! ;)

    Vet du när du ska köra igång?
  • Inalina
    YKY skrev 2021-03-15 21:04:35 följande:
    Haha ja man måste ju kolla i alla ljus, vem vet liksom... :)

    Ja covid ger en nya nojor, som att det inte räcker med processen i sig!

    I nästa cykel, den startar i början på april, så blir en insättning i naturlig cykel mot slutet av april om det går enligt plan.
    spännande med insättning i nästa cykel!! håller tummarna!
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-16 08:51:09 följande:

    Här kommer jag också med en fråga för er som gjort IVF tidigare, brukar bortfalls blödningen vara mindre än er vanliga mens? Jag brukar alltid blöda mkt första dagen och sen bara mindre dag två och tre. Sen är mensen klar. Igår blödde jag betydligt mindre än vad jag brukar, kanske hälften så mycket? Trodde jag skulle blöda mer pga av alla hormoner och att slemhinnan var tjockare än den brukar vara.


    hej!
    min verkar vara precis som en vanlig mens i alla fall, vet inte alls vad som är normalt men även tidigare har jag blött som vanlig och även lite mer vid misslyckat försök. vi som inte skulle ha mens på över ett år :(
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021