• Jill92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    AndraSladdis skrev 2021-05-11 18:44:38 följande:

    Överstimuleringen kan bli värre om man blir gravid. Därför undviker man insättning om risken finns och gör totalfrys i stället. Dessutom använder man ofta en annan typ av triggerspruta om risk för överstimulering finns (inte Ovitrelle), och den sprutan blir slemhinnan sämre av.


    Tusen tack för tydligt svar! Känner mig lite klokare...
  • Jill92
    IVF2021 skrev 2021-05-11 18:42:42 följande:

    Då är vi ett litet gäng som snart ska starta upp. Jag börjar med försök två i början av vecka 21 är tanken. Oändlig väntan! Försökt i snart 2 år, oförklarligt barnlös, god äggreserv och låg dos Gonal.

    Jag berättade för cheferna och mina närmsta två kollegor innan vi körde igång. Har varit guld att ha dem med på tåget då jag mått lite upp och ner i detta.


    Härligt, känns skönt på något sätt att fler är i ?samma båt? :)

    Får man fråga, den första behandlingen då du också fick låg dos, gick det inte för att för få ägg mognade då? Eller överstimulering? Har väl nån lite naiv förhoppning om att det ändå kan gå på första försöket om man har god äggreserv osv osv.
  • Jill92
    Truuly skrev 2021-05-11 21:34:39 följande:

    Samma här. Efter att ha försökt i 2år utan resultat så fick vi äntligen starta behandling förra veckan! Kort protokoll, gonal 125. Tyckte det lät lite lågt och har nojat lite om några äggblåsor har växt. Har typ inte känt nånting ännu, men det kanske inte alla gör? Första VUL imorgon iallafall. Sjukt nervös men hoppas på bra eller hyfsat bra resultat!

    Har du redan fått klartecken att få börja nästa vecka? :) eller du kanske går privat? Annars får man inte besked förrän mensen har kommit?

    Spännande att vi verkar vara några här som ligger nära tidsmässigt med behandlingsstart!


    Jag har fått klartecken att behandlingen startar när mensen kommer nästa vecka, och en preliminär tid för ultraljud och äggplock. Så jag utgår från att allt är grönt för att köra på..:)
  • Jill92

    Okej går rakt på sak...funderar kring vad de finns för rekommendationer kring samlag under ?spruttiden? och efter ÄP? Förstått att det är säkrast att ha skyddat, men vad gäller efter ÄP och ET? Ska man undvika det pga risken för infektion?( för att man inte läkt tillräckligt efter ÄP)? Tacksam för svar. Tydligen ska man inte bada i havet heller?Hittar inget tydligt svar när jag googlar runt haha...

  • Jill92
    Lillaälta skrev 2021-05-16 21:24:37 följande:

    Man ska inte ha samlag upp till 5d innan äggplock. Sen efter äggplock tror jag det är 1v. Angående bad har jag för mig att det är 2v pga infektioner.

    Angående sex så har jag inte varit sugen för 5 öre under sprutfasen, ömma äggstockar och en trötthet som jag vet inte vad. Efter äggplock, aldrig i livet. Hade ont/va öm i kanske 5 dagar. Men alla är vi olika :)

    Vi har inte haft sex sen innan jag började med gonal-f då alla hormoner tagit rätt hårt på mig.


    Tack för ditt svar!! Ja misstänkte det, att man inte kommer ha jättelust iallafall...
  • Jill92
    Onemore2018 skrev 2021-05-17 08:55:55 följande:

    Tack alla ni för peppande. Nu ska jag få smärtstillande och lugnande, sedan kör vi 09:45. Så nervös


    Lycka till! :) kommer säkert gå jättefint
  • Jill92

    Imorn är det strax dax för mig att börja med sprutorna(efter all väntan..)

    Känns spännande och förväntansfullt ändå. Började dock kika på gonal F pennorna, har ju fått två olika paket, en som innehåller 900 och en 450. Om jag börjar på det ena paketet, innebär det att jag kommer behöva byta penna mitt i en dos? Tex att jag märker att det bara räckte till halva och så får jag ställa in andra halvan med 450-pennan? Låter krångligt. Är väl mest lite hispig och rädd att göra något fel...

  • Jill92
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-21 16:43:04 följande:

    vad spännande! grattis att du får starta. 

    Va inte orolig för det. Är jätteenkelt när man blir tvungen att byta spruta. 

    tex kanske det står 50 istället för 0 när sprutan är tom på vätska. Då tar du helt enkelt nästa spruta och sätter den på 50 och injicerar den tills det står 0 på den. 

    Börja med 900 sprutan så tar det längre tid innan du behöver byta. Jag tyckte det va skönt för då fick jag lite rutin på sprutandet innan det va dags att börja fippla med byten osv :) 

    Lycka till! 


    Tusen tack för ditt svar, lugnande!! :) Så skönt att kunna bolla sina tankar i detta forumet alltså, peppande
  • Jill92

    På sprutdag två nu med gonal f 125. Har varit ett vrak idag alltså...så otroligt gråtmild och massa ångestpåslag som kommer titt och tätt. Och då är det så att jag nästan aldrig har ångest i vanliga fall. Har ju en så låg dos, kanske är jag bara väldigt känslig mot hormoner. Någon mer som upplevt humörsvängningar så tidigt i processen?

  • Jill92
    Anonym1Ha skrev 2021-05-22 16:50:34 följande:

    Hej! Ny här men läst en del.

    Jag och min man är 30+, vi har försökt få barn i 2år. Jag har PCOS, efter 8mån på letrozole med ägglossning varje månad men fortfarande inget pluss skickades en remiss till IVF i dec-20. Vi fick börja med IVF nu i maj -21. Tyvärr verkar jag inte svara lika bra på gonal-f som på letrozol och efter en doshöjning på andra VUL dag 10 hade jag fortfarande ingen blåsa över 10mm. Total besvikelse, det som gått så bra att stimulera fram äggblåsor tidigare.. fick ytterligare en doshöjning av gonal-f och pausa fyremadel över helgen. Nytt VUL på måndag och har det inte hänt något då vill de avbryta detta försöket och börja om nästa mens med högre dos gonal-f från början. Och hur lång tid tar det undrar jag då så klart i vår barnlängtan!!!?

    Den här resan är verkligen en berg och dalbana, först är man super glad att äntligen få chansen med sin första ivf och ett par dagar senare försvinner allt det hoppet. Nu tänker jag ändå försöka hoppas att äggstockarna reagerar över helgen så får vi ta den besvikelsen på måndag annars. Någon som har erfarenhet av detta? Hoppas jag på för mycket?

    Åh va jag tänker på oss alla där ute som kämpar!


    Välkommen hit! :) Känner igen att man slits mellan hopp och förtvivlan på olika sätt. Inser nu rätt tidigt i vår process, att det ör sjukt viktigt för mig att sysselsätta mig med saker. För att få tiden att gå och för att inte ?bli galen? och bara snöa in på google och allt vart man fastnar. Har gjort en lista på saker att göra som hjälper mig att skingra tankarna. Lycka till på måndag, hoppas verkligen det växt lite mer då. Kram
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021