• annaveronika84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Är det någon mer som ruvar här inne nu? Är på RD 6 idag och på torsdag har jag min beräknade mens. Kommer gå och vara orolig varje dag nu fram till dess. 

  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-01-31 22:54:35 följande:

    JAG JAG JAG!!! Ruvardag 7 och kan inte sluta tänka på det. Har beräknad mens på onsdag men testdag på fredag. Så himla jobbig vecka just nu. Har molvärk ... vilket jag alltid har. Och känns lite som att brösten spänner lite men kan också vara inbillning. Har du några symtom? Hur gammalt var ditt embryo vid insättning ? Jag har en femdagars blasto som jag ruvar på .. spännande.

    Önskar dig massa lycka till


    Åh men gud va kul! Jag satte också in en femdagars! Så svårt med symptom, brösten är jätteömma och svullna men kan ju lika väl vara alla hormoner man tagit/tar. Idag känner jag mig sjuk, varm och kall om vartannat. Tycker det ilar konstigt i livmodern. Har jättesen testdag, 12/2. Men får se, ska se om mensen kommit på torsdag, brukar aldrig vara sen. Då kanske jag testar i helgen! Spännande!
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-01 19:28:43 följande:
    Hur mår du nu? Vad konstigt vi är typ exakt samma i cykeln. Varför har du fått så sen testdag. Jag ruvar i naturlig cykel så det är ingen medicin som kan lura mig symtom men känner inget speciellt förutom lite molvärk och lite ömma bröst när jag rör dem. Innan mitt missfall tog jag progestreron och symtomen kom egentligen efter plusset.
    Haha ja det är helt sjukt faktiskt! Jo jag mår lite bättre nu. Jag vet faktiskt inte varför Uppsala har så sen testdag, det är tydligen standard för dom. Men jag kommer nog testa på lördag om inte mensen kommit på torsdag som beräknat. Skulle du testa fredag eller tidigare?
  • annaveronika84
    Tivoli skrev 2021-02-02 23:03:11 följande:

    Hej!

    Jag och min man är oförklarligt barnlösa och har precis (äntligen!!!) fått börja vår IVF resa nu igår.

    Jag tar 125ie gonal f och det har väl gått helt okej hittills. Jag funderar över fyremadel sprutan, visst skulle den hållas lite i vinkel? Försökte komma i kontakt med kliniken idag för att fråga men det fanns såklart inga telefontider och blir inte riktigt klok av att söka runt på internet..

    Jag är iallafall såå tacksam över att kunna få göra detta nu i tider som dessa och håller tummarna för oss alla!

    Jag ska på mitt första ultraljud på måndag 8/2 och hoppas hoppas på goda besked och förhoppningsvis äggplock inom kort.

    Lycka till allihopa :)


    Kul att ni fått komma igång! Jag påbörjade min första omgång i början av januari och ruvar just nu. Det stämmer, jag höll den I ungefär 45 graders vinkel.
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-02 16:53:22 följande:

    Tänker att jag väntar till på fredag eftersom det är så nära. Antingen kommer mensen imorgon annars väntar jag. Jag har två test redo hemma dock så man vet aldrig om mensen blir sen att man testar. Värsta tiden är detta. Kan inte tänka på något annat än att känna efter i kroppen. Min man sa ?Gud vad snabbt det gått? och jag bara tittade på honom .... känns som att man typ åldrats hundra år pga tiden hhah


    Haha ja men gud all denna väntan! Fortfarande ingen mens här, vi bestämde igår att testa på lördag men mannen ville helst vänta till testdag nästa fredag! Han tyckte det skulle vara en bra övning för mig ????. Jag sa att jag har fått öva på tålamod och väntan nu i flera år så just den här gången så skiter jag gärna i det! Men är så nervös inför att testa!
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-04 10:26:52 följande:
    Alltså med så sen testdag tycker jag kanske inte du behöver vänta utan att testa innan. Jag menar lutinus kan skjuta på mensen så då hade jag hellre velat testa och var det negativt sluta med lutinus för att få igång mensen = kunna börja på ny behandling. Det är väldigt lätt för din man att säga att du ska öva på tålamod. Känner igen det också. Kan bli lite galen av det för de har verkligen ingen aning om hur påfrestande detta är för psyket. Min mens skulle kommit igår men kom inte men däremot hade jag en brun torr flygning när jag torkade mig. Väntar på att mensen ska komma idag. Var deppig igår men tänker ändå att hoppet ändå finns tills motsatsen visas.

    Hur lång cykel brukar du ha? Försök tänka kanske 5 dagar efter din vanliga BIM? Och gör ett test då? Då borde det vara tillförlitligt svar. Har du några symtom ? Jag har typ bara huvudvärk och brösten går från lite ömma till supermjuka hela tiden. Går runt och tar på de hela tiden haha sist jag var gravid så var de svullna runt testdag så tänker att de kanske inte gått ...
    Ja du har ju en poäng, jag har beräknad mens idag enligt min app. Har ganska lång cykel, mellan 30-32 dagar. Igår var jag på dag 32. Är idag 15 dagar efter äggplock. Det borde ju verkligen testa positivt nu ifall det tagit sig? Jag har lite känningar i livmodern, men det är så svårt, kan ju vara lutinus också. Men det är som att det drar på ena sidan och liksom strålar lite ner i benet känns det som. Sen är ju brösten ömma men det har de varit ett tag så svårt det också.
    Kanske borde testa imorgon för att få svar. Men jag tror ju inte kliniken vill att jag slutar med lutinus innan officiell testdag?
  • annaveronika84
    Inalina skrev 2021-02-04 10:25:17 följande:
    alltså wow är sjukt imponerad att du inte testat ännu!! =) hahaha rolig övning på tålamodetTungan ute själv har jag alltid testat från RD 6 och framåt Drömmer men jag tycker det är härligt hur vi alla gör olika, förstår nervositeten, du har många tummar som hålls här i gruppen!!
    Jag tror nog jag kommer testa imorgon bitti, nu vill jag fan veta! Haha ja herregud det är lätt för karlarna att säga...
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-04 22:42:09 följande:

    Nä klart slog mig med att de vill ju att man ska köra på. Jag fick jättesen mens av lutinus en gång vilket jag störde mig på då man är så stressad och bara vill köra igång. Jag fick tyvärr min mens idag så får vänta tre veckor tills nästa insättning av fet. Fick ju sen mens nu och vet inte hur mycket ruvande psyket klarar av. Allt analyserande. Men ska minnas tills nästa ruvning att livmodern strålade ut mot ljumskarna. Jag håller alla mina tummar och tår för dig. Vill egentligen ta paus från denna tråd tills det är dags igen för att tänka på annat men vill gärna följa ditt plus i dagarna så skriv gärna :) Stort lycka till


    Ånej va tråkigt...hur sen vart din mens? Usch ruvardagarna har faktiskt varit det värsta av allt i den här processen. Jag kommer testa i eftermiddag bara för att få veta. För då kan jag tillbaka till att träna normalt osv om det är negativt.
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-04 22:42:09 följande:

    Nä klart slog mig med att de vill ju att man ska köra på. Jag fick jättesen mens av lutinus en gång vilket jag störde mig på då man är så stressad och bara vill köra igång. Jag fick tyvärr min mens idag så får vänta tre veckor tills nästa insättning av fet. Fick ju sen mens nu och vet inte hur mycket ruvande psyket klarar av. Allt analyserande. Men ska minnas tills nästa ruvning att livmodern strålade ut mot ljumskarna. Jag håller alla mina tummar och tår för dig. Vill egentligen ta paus från denna tråd tills det är dags igen för att tänka på annat men vill gärna följa ditt plus i dagarna så skriv gärna :) Stort lycka till


    Åh herregud det vart ett plus idag, har våndats så inför att testa men idag tog vi mod till oss. Nu ska vi bara hålla tummarna att det stannar kvar. Officiell testdag om en vecka så då hoppas jag på att veckorna ökat på testet.
  • annaveronika84
    Prit skrev 2021-02-05 21:05:08 följande:

    Men alltså herregud !!! Största grattis till er ! Gud vad underbart ! Jag ringde kliniken idag och det blir ny instängning om tre veckor. Ikväll brev det chark och rödvin. Man får njuta av det goda ett tag till då ( för att försöka låta lite positiv). Stor kram till dig


    Ja vi har nog inte riktigt fattat det än, jag satt nästan och skakade när vi skulle kolla resultatet. Men jag tänkte när vi gick in i det här att det är inte en fråga om om utan när det kommer hända och så är det nog för er också. Bara fortsätta kämpa! Hoppas få se dig här inne om några veckor igen! Förresten är du med i Facebook-gruppen ivf Sverige? Väldigt bra erfarenhet och stöd i den gruppen.
  • annaveronika84
    Inalina skrev 2021-02-06 19:37:09 följande:

    Men åh stort grattis!!! läste att du fick ett !!! Vilken dröm! Så roligtt och spännande!!


    Tack! Ja nu är det bara hoppas!
  • annaveronika84
    Maikward skrev 2021-02-07 14:18:54 följande:

    Åh men så kul!! Stort grattis!!


    Tack! Och lycka till med äggplocket!
  • annaveronika84
    Miilna2015 skrev 2021-02-08 21:53:21 följande:

    Jag! Är på ruvardag 5 idag med en 5-dagars blastocyst. Vilken dag är du på?


    Jag är på dag 15, har sen testdag i Uppsala så på fredag men plussade i fredags. Nu hoppas jag bara det fortfarande visar positivt på fredag ????. Hoppas det går bra för dig!
  • annaveronika84
    Olivia1992 skrev 2021-02-11 16:57:19 följande:

    sprutorna (hormoner) påverkar brösten väldigt mycket märkte jag under vårt första IVF. kunde knappt krama någon utan att man skrek AJ... 

    sålänge du har "ont" i brösten kan det betyda något posivit, sen mer eller mindre spelar ingen roll. jag har som mest smärtor på morgonen. 

    haha, jag vet.... man letar varenda symptom... jag går och klämmer på mina bröst hela dagarna.. haha! 

    ruvardagar är det jobbigaste under IVF resan... tänker du tjuvtesta dig? jag funderar på att ta en gravtest RD 8... men är så osäker på om jag kommer våga. 

    Håller tummarna för dig med


    Jag tjuvtestade på dag 11, har egentligen testdag idag, dag 18.
  • annaveronika84
    Olivia1992 skrev 2021-02-12 17:51:05 följande:

    åååh spännande, fick du positivt?  hur många dagar var din lille när du fick tillbaka den? 


    Det var positivt idag också! Satte in en 5-dagars!
  • annaveronika84
    Miilna2015 skrev 2021-02-12 19:03:33 följande:

    Jag testade också positivt idag! RD 9 är jag på nu med en 5-dagars. Har inte vågat vara glad över det än, någon som vet hur stor risken för missfall egentligen är så här tidigt?


    Men va roligt! Jag är också jätterädd för missfall då jag fick MA förra graviditeten. Tyvärr är det ju innan v 12 de flesta missfall sker, vet inte exakt hur stor risk men man brukar prata om att ca 20-25 % av alla graviditeter slutar i missfall. Men nu hoppas vi på det bästa!
  • annaveronika84
    Miilna2015 skrev 2021-02-13 20:06:36 följande:

    Har du pratat med kliniken än? Vad händer efter att man meddelat positivt testsvar? Bokar de in ultraljud eller gör man det på annat håll? Många frågor här ????


    Ja jag ringde dem igår på testdagen, men jag ska göra mitt vul i min hemstad. Bor 25 mil från kliniken såoch har gjort alla ul inför äggplock här också!
  • annaveronika84
    Maikward skrev 2021-02-13 23:08:24 följande:

    Jag läste på idag, och risken för missfall är jätteliten redan efter v.8, och man kan egentligen inte göra något för att påverka det heller för ofta beror det på något slags kromosomfel hos embryot som gör att kroppen stöter bort det. Vid v.3-4 är risken 50-70%, men redan i v.5 är den nere på 10-21% och i v.6-7 är den 5-10%, ännu längre om man kan konstatera hjärtljud. V.8-9 är det 4-8% ???? Hoppas allt går vägen för er båda nu ????


    Ok det låter ju lovande att det minskar så hela tiden!
  • annaveronika84
    Maikward skrev 2021-02-15 16:54:55 följande:
    Ja det är verkligen svårt, men man får aktivera sig som du säger. Känner mig dock extremt utmattad, antagligen pga alla spänningar som släppte när jag fick tillbaka min lilla överlevare. Japp, nu håller vi tummarna!
    Va spännande att följa er väg under ruvardagarna nu! Håller verkligen tummarna!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021