• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-05-10 05:58:05 följande:

    Behöver inte oroa mig för några svaga tester iaf! Fick redan 3+ idag på klinikens testdagen (vecka 4+3). Måtte det betyda att Bullen är här för att stanna! <3


    Verkligen starka test! :) Underbart. Nu bli att meddela kliniken och invänta ultraljud. Stort grattis igen!
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-05-10 08:54:23 följande:

    Tack Clemmentina! Känner en otrolig tacksamhet och lättnad! <3

    Hur långt har du kommit? Du äter letrozol va? Då kanske inte du behöver ta ägglossningstester? Gör kliniken VUL istället för att avgöra när du ska ta Ovitrelle?


    Förstår det! :) Jag tog sista Letrozol-tabletterna idag och börjar inom kort med äl-test. Kliniken gör vul först när jag fått positivt test vilket borde bli på sön-mån. Kommer inte ta Ovitrelle som jag förstått det! :)
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-05-10 11:05:18 följande:

    Ahhh! Så då borde insättning bli i slutet av nästa vecka?!? Inte så lång tid kvar nu!!!


    Runt nästa helg hoppas jag på! :)
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-05-10 15:48:48 följande:

    Hej! Hoppas att ägglossningen kommer snart för oss båda :) Enligt mina beräkningar så blir det återföring tidigast nästa torsdag för mig, men troligare är kanske att det blir på fredagen eller i helgen. Jag har inte tagit letrozol tidigare och vet inte riktigt hur kroppen reagerar. När tror du att din ägglossning kommer?


    Spännande tider! Snart vul för dig ju. :) Tror du kan räkna med att få ägglossning ungefär när du brukar. Jag gissar på ägglossning i början av nästa vecka! Hur mycket Letrozol äter du? Har alltid tagit en tablett innan men nu var det två. Funderar på om jag äter dubbel dos eller om det är en ny sort.
  • Clemmentina
    Onemore2018 skrev 2021-05-11 08:13:56 följande:

    I dag är vi på dag 7 och vi ska på första ultraljudet. Vi är nu inne på vårt 2:a ivf. Förra gången fick vi ut 4 ägg men inget hände. 2 tillbakasättande ägg, 1 missfall och 1 som ej blev lyckat. Hoppas ingenting denna gång. Man vågar inte hoppas.


    Spännande! Jag är också på cd7 och ska göra fet om några veckor. Då får vi förhoppningsvis följas åt här!
  • Clemmentina
    Bula2021 skrev 2021-05-11 08:31:17 följande:

    Tack, tack, tack! Måste eventuellt ta ett digitalt senare i dag också. Har nu på morgonen ??bara?? tagit det vanliga jag fick med från Livio. Två streck är ju två streck men känns som att man inte kan tro på det helt? :) Det kanske bara luras eller att jag drabbats av plötslig skuggsyn, haha!


    Stort grattis! :) Tror inte du behöver oroa dig för det men förstår att du vill bekräfta det med ett digitalt.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-05-11 08:29:10 följande:

    Skönt att läkarna utanför sverige verkar ha en helt annan syn på att man kan få det som kanske kan hjälpa utskrivet.. även om det inte är någon 100% chans/studie/god knows. Här ska allt gå 10 varv runt först..

    Jag tror nog att åtminstone första gången man tar Letrozol så vill de ta en kik på äggblåsorna så man inte lossar fler än 1, man vill ju kanske inte stå med 4 ägg som lossar hehe. I mitt fall känns det långt bort, men man vet ju aldrig. 

    Jag har köpt på mig vitamin D3, B12, vitamin E, melatonin 3mg, bisolvon  Q10, zink och magnesium. Stod i valet och kvalet om jag skulle klicka hem DHEA utomlands, men jag är lite feg... Hade hellre fått det utskrivet, men finns nog no chance in hell. Men känns som den är den viktigaste delen i pusslet nästan, men nojad att man ska få hem något konstigt, folk som försöker sälja fel eller luras.

    Zink & magnesium läste jag i nån tråd här på FL att någon fått utskrivet som hade funkat för vissa, och de andra hittade jag i "it starts with the egg" boken, som rekommenderade  doser under låg AMH.

    Så tänker jag att skulle vi råka bli gravida på egen hand, så är det skitbra, även om jag inte tror att det finns så stor chans alls, men annars så är man riktigt preppad inför 3e IVFen sen, som förhoppningsvis kommer bli den sista på ett antal år! 

    Kanske vi kommer samman till hösten med våra nästa omgångar  fyllda av energi och nytt hopp.


    Inalina skrev 2021-05-11 13:38:34 följande:

    Ja jag kan väl förstå om de är restriktiva med att rekommendera saker de inte anser sig 'bevisats' vara bra, de vill väl inte verka oseriösa eller liknande kanske..men ja som patient är det ju tråkigt :/ 

    Jag var och hade ett möte med kliniken i morse, de rekommenderar inte att jag kör på som vi gjort nu 2 ggr under våren med väldigt hög dos med gonal f eller pergoveris. läkaren berättade att det som händer under en ivf med hög dos stimulering är ju att flera ägg ska mogna, men det är inte de äggen som 'vanligtvis' hade mognat vid en vanlig ägglossning utan man väcker ägg som förmodligen aldrig blivit en ägglossning annars, vilket kan göra att det blir sämre kvalitet på äggen under en ivf (om man redan har rätt kass kvalitet ändå vilket jag verkar ha).

    Så de tycker inte att det är 'a numbers game' för mig, då jag får 12 ägg men endast max 1 som går till dag 5 ändå, så om vi ska köra med dem igen efter sommaren så vill de att vi kör en liten annorlunda approach och mer naturligt, och provar med Letrozol i 5 dagar, och sedan går på med Menopur fast en låg dos. då kommer jag förmodligen få 3-4 ägg men som förhoppningsvis är bättre kvalitet.. 

    alternativet med långa protokollet tyckte de man kunde göra om det inte skulle funka med det alternativet, men de trodde mer på att göra allts så naturligt som möjligt. så tja jag vet inte ritkigt, känner att jag borde ta ett snack med min klinik i Prag och kanske ställa dem mot varandra och sedan välja hur vi går vidare sen.

    jag fick i alla fall recept på DHEA med mig, knaprar ju allt du nämnde ovan och har även beställt hem något som hette NAC som också skulle kunna förbättra äggen något. nu lägger jag ner min roman här, ja jag hoppas vi får joina många andra i nya gravidtråden på ett eller annat sätt i år  


    Låter lite som mini/micro ivf (tror det kallas så), vilket ska funka väldigt bra för en del.

    Tänkte bara varna lite för melatonin. Rebecca Fett/Iswte rekommenderar endast det vid ivf eftersom det sägs kunna göra att den egna ägglossning uteblir.

    Håller tummarna för er framöver! Uppdatera hur det går med allt.
  • Clemmentina
    endotjej92 skrev 2021-05-11 15:14:05 följande:

    Heeej tjejer!!

    Så härligt att läsa om era resor här i tråden! Min resa har precis börjat så fattar inte allt riktigt än.. Många skriver om långa och korta protokollet och jag undrar vad det är?

    Själv började jag men synarela förra veckan, har endometerios och planerat börja med sprutorna ev i början av juni.

    Någon som tagit synarela? Själv har jag fått hemska sömnproblem redan och det är jätte jobbigt verkligen brukar annars ha så lätt för sömn men mår skit dåligt för att jag ständigt känner mig typ bakis


    Då låter det som du gör långt protokoll. Det inleds nämligen med en nässpray ett par veckor innan sprutor. Vid kort protokoll startar man direkt (eller någon dag senare) med sprutorna när mensen kommer. Låter jobbigt med sömnproblemen! :( Hoppad de lättar när du får börja med sprutorna. Lycka till!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-05-10 15:48:48 följande:

    Hej! Hoppas att ägglossningen kommer snart för oss båda :) Enligt mina beräkningar så blir det återföring tidigast nästa torsdag för mig, men troligare är kanske att det blir på fredagen eller i helgen. Jag har inte tagit letrozol tidigare och vet inte riktigt hur kroppen reagerar. När tror du att din ägglossning kommer?


    Hur går det för dig. Vad visade vul!? Är ägglossning på gång? Jag började med ägglossningstest igår men än så länge är det negativt. Jag har lite känningar i sidorna men inga andra tecken på att äl skulle vara på gång. Undrar om allergimedicinen jag äter gör att jag inte får fertila flytningar...eller verkar det långsökt!? De påverkar ju andra slemhinnor, haha. Så typiskt om äl blir försenad eller uteblir just den här månaden. Cd12 idag.
  • Clemmentina
    MeAndMyself skrev 2021-05-14 09:49:14 följande:

    Går det lita på detta testet? Jag tog min ovitrelle för 16 dagar sen. Ruvar på en 5 dagars blastocyst som vi alltså satte in för 9 dagar sen. Har testdag på tisdagÄr de för tidigt att testa?


    Vilket fint plus! :) Stort grattis!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021