• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-04-26 07:57:53 följande:

    Åhhh en till som hade det som jag! Skönt att veta att klinikerna bara gör lite olika, men det påverkar inte om det blir en graviditet eller inte

    Och du bara väntar och väntar? Sååå drygt :-/ Men skönt att du kan ta proverna och få igång en blödning! Har det hänt tidigare att du inte ägglossar? Eller är det hormonerna i kroppen som fuckar upp allt?


    Ja precis! Det ska inte påverka...tvärtom de gör så som visat sig fungera bäst. Håller tummarna!

    Ja det känns lite drygt ärligt talat men ett steg närmare nu med Provera. Känns lite som ägglossning nu men vet inte. Min kropp är opålitlig numera. Jag har oregelbunden/längre cykel men får ägglossning ibland. Nu ville vi ju inte chansa så då fick det bli Provera.
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-26 09:27:38 följande:

    Tempen steg väldigt långsamt men NC säger nu bekräftad ÄL i fredags. :) 

    idag dippade den rejält igen så lite orolig att jag har kass gulkropp och låg progesteron, men sov iof riktigt dåligt inatt så kan bero på det också. Får se imorgon. 

    Haha. helt klart hett. :D 

    över 37 är ju toppen. jag ligger sällan över det. Är en lågtempare med neråt 36.0-36.2 i follikelfasen och kanske 36.8 som mest i lutealfasen.  

    (Efter jag började tempa har jag iaf fått förståelse varför jag kan känna mig toksjuk med 'bara' 37.5 :D ) 

    Börjar bli rejält nervös inför onsdag nu. Vilken tid har du?  


    Känner igen mig så väl! Också lågtempare och mår kasst om jag har temp över 37 grader, haha. Vågar dock inte tempa ruvartiden och kommer inte sova med min pulsklocka.
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-04-26 12:44:58 följande:

    Tack fina du! Det är dock en lite nervös väntan, embryot ska ju klara upptining också. Men så fort det är återfört ska jag pusta ut lite. Då är det ju bara ca 10 dagar innan vi vet -<3

    Nej, nu vill ni ju bara att det ska funka så smidigt som möjligt. Men då kör ni stimuleringen för att få ägglossning innan FET också, eller? Kanske återföring om ca en månad då?


    Förstår att du är nervös! Men de allra flesta (90 procent) klarar det har jag hört. Det tycker jag låter bra! 10 dagar går ändå fort,

    Precis, vi kommer köra Letrozole inför återföringen. Kliniken säger att det ger bäst resultat (flest graviditeter och minst missfall) om man inte kan återföra i naturlig cykel. Räknar med återföring i slutet av maj!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-04-26 13:20:30 följande:

    Tack <3 16 ägg fick dom ut.

    Ja, lite tråkigt att inte få sätta in direkt. Men vi får tänka att kroppen får återhämta sig lite nu inför insättning.

    Nu hoppas jag att vi också får en blastocyst att sätta in i slutet på maj, så att vi kan följas åt :)

    Det här veckan kommer vara fruktansvärt jobbig när det gäller väntan. På lördag eller söndag ska jag få veta om vi kunde frysa något. Hoppas innerligt att så blir fallet.

    Tar du letrozol för att underlätta ägglossningen, och hur lång tid efter äggplocket kom din mens?


    16 ägg är väldigt bra även om jag förstår att du kanske hoppades på ännu fler. Har förstått att det kan vara en del som är för små för att plockas (eller så är blåsorna tomma) när man har många ägg. På mig såg de ju 18 blåsor på sista vul men det blev bara 8 ägg totalt. Håller tummarna för att du får positiva besked i helgen och att vi båda får göra en återföring i maj! :) Kommer de ringa och meddela hur många som befruktades och sen hur många som gick att frysa?
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-04-26 13:30:56 följande:

    Grattis till 13 st, super ju! Hoppas jag du återhämtar dig snabbt och återföring på lördag 

     

    Grattis till 16! Superbra det också! Hoppas vi att de kan frysa ner flera stycken  såklart segt att vänta, men förhoppningsvis blir det plus på insättningen sen.

     

    Jag fick ut hela 11 ägg på mitt plock idag, var nästan i chock över att de lyckades få ut så många, känns helt overkligt. Tror dock att flera kommer vara omogna, men har förhoppning om att få en 5 dagars denna gången och kanske chans att få till frysen också! Återstår att se  Gjorde lite mer ont denna gången, tror inte lokalbedövningen tog lika bra eller morfinet kanske, men definitivt fortfarande hanterbart och mycket lugnade och behagligare överlag.


    Inalina skrev 2021-04-26 13:41:47 följande:

    wow 11 ägg är inte dåligt! då gjorde de verkligen något rätt i stimuleringen denna gången ;)!! jo jag räknar med en del omogna också men i morgon vet vi mer! 

    Ja visst hade det vart underbart att få till frysen också! jag är inte jättesugen på ett ÄP till på ett tag känner jag... 

    Jag känner ju inget under själva plocket då de söver en då, men jag vaknade upp precis när läkaren var klar inne i 'operationssalen' så kan ju nästan säga att jag vart vaken vid ett ÄP nu haha!hade som en väldigt stark mensvärk efteråt trots en hel del smärtstillande men förhoppningsvis var det tillfälligt :) 


    Åh vad bra med 13 respektive 11 ägg! :) Grattis till er båda. Inte konstigt att det känns lite mer den här gången när ni båda hade fler ägg också. Hoppas det lägger sig snabbt! Nu håller vi tummarna för positiva besked under veckan! :)
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-04-26 13:20:30 följande:

    Tack <3 16 ägg fick dom ut.

    Ja, lite tråkigt att inte få sätta in direkt. Men vi får tänka att kroppen får återhämta sig lite nu inför insättning.

    Nu hoppas jag att vi också får en blastocyst att sätta in i slutet på maj, så att vi kan följas åt :)

    Det här veckan kommer vara fruktansvärt jobbig när det gäller väntan. På lördag eller söndag ska jag få veta om vi kunde frysa något. Hoppas innerligt att så blir fallet.

    Tar du letrozol för att underlätta ägglossningen, och hur lång tid efter äggplocket kom din mens?


    Glömde svara på dina frågor. Precis, tar Letrozole för att säkerställa att jag får ägglossning. Min mens kom exakt 10 dagar efter äggplock. En del får tydligen mens ännu snabbare men inom 14 dagar ska den komma.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-04-26 14:13:02 följande:

    tack =) 

    jo en fråga till dig som också tog en (hel) del vitaminer också - slutade du med allt (Q10, inositol, etc) efter ÄP?


    Har fortsatt med allt men minskat dosen av q10 till 100 mg per dag. Jag har också slutat med melatonin.
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-04-26 15:31:07 följande:

    Ja, verkligen :) Det kan som du säger vara många blåsor och att alla inte innehåller ägg. Tack!!

    De kommer att ringa på lördag eller söndag och meddela resultatet, fy sjutton så nervöst. Vi har bara fått till frysen 1 av 3 gånger.


    Annna84 skrev 2021-04-26 15:34:04 följande:

    Tack för svar! Jag tittade tillbaka på noteringar från mitt första plock när det inte blev någon återföring och då kom min mens efter 14dagar, men då hade jag tagit lutinus i några dagar. Hoppas att den kommer snabbare den här gången.


    Den här gången ska det bara bli till frysen! Du kör väl samma medicin som sist? Det bådar gott tror jag. :) Men förstår att du är nervös! Skönt i alla fall att de ringer!

    Tror den kommer snabbare när man tagit annan spruta än ovitrelle. Sen påverkar nog Lutinus också! Hoppas du får din mens snabbt och är igång snart igen...
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-04-27 15:30:05 följande:

    Det är himla skönt att skriva med likasinnade i samma situation.

    Precis, de kan ju faktiskt bli 3st starka blastocyster som resultat :) Förstår att du inte vill vänta med återföring, jag skulle ha känt samma sak och om du får sätta in två så är det ju positivt.

    Jag har pratat med kliniken nu och vi fick 9st befruktade, så det är rekord i antal för oss. Det var en lättnad. Nu ska de odlas till lördag och vi får besked på söndag kring utfallet. Nu ska jag försöka att slappna av eftersom det är många dagar kvar till söndag. Jag har fortfarande ont i magen. Hur mår du?

    Nu håller jag tummarna stenhårt för dig och hoppas på fint utfall på torsdag :)


    Åh vad bra besked! Hoppas på flera fina till frysen i helgen. :) Sist hade jag ont i magen flera dagar...hoppas det känns bättre snart!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-04-27 14:06:30 följande:

    ja jag håller med om slumpen, i alla fall om man inte har superägg där de kan frysa 17 st per gång  ja jag får ju definitivt se dessa 3 som mina guldägg. de skulle ringa i morgon igen men har svårt att tro att de kommer rekommendera mig att vänta till dag 5 med endast 3 ägg, så ja torsdag verkar sannolikt!

    men så skönt med 5 befruktade av 11! det är ju i princip 50% och ett normalt utfall!! det är så himla intressant att man diskuterar äggblåsor så mkt när det egentligen är befruktade ägg som är det enda relevanta i sammanhanget!!

    Ja precis jag får välja på 1-2 insatta men jag o mannen är nog inställda på att om alla 3 överlever tills i morgon så odlar de vidare på 2 och 1 får jag tillbaka. Hade det vart första barnet hade vi tänkt annorlunda (då har man heller ingen aning om hur ens kropp hanterar en graviditet), och det är inte att få tvillingar som skrämmer mig utan att det automatiskt blir en riskgraviditet om båda skulle utvecklas normalt. och min förra graviditet var ingen dans på rosor, utan jag hade tidiga sammandragningar från v 22 och åkte lite in och ut från sjukhuset med blödningar etc. hon kom dock i v 39. 


    Åh vad jag hoppas det är tre guldägg de där och att de utvecklas bra allihop. Fick du tillbaka ett eller två embryon när du blev gravid med dottern? Förstod att du inte vågar chansa med två mot den bakgrunden. Håller tummarna!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021