• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2022-10-13 21:23:41 följande:
    Tackar för pepp.
    Hur går det för er?

    Min klinik ringde förra veckan och erbjöd en donator. Dock en anonym (jag vill bara ha en öppen) så den var inte aktuell för mig. Väntan fortsätter. Så less på att vänta. Vill få försöka och få ett slut på denna resa någon gång. Förhoppningsvis ett lyckligt sådant. Om inte så får jag skapa mig lycka även utan ett till barn. 
  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-10-21 16:26:17 följande:
    Hej ja vi har satt in nu. Är anonymt så de jobbar. Oavsett tycker jag det är så fint de som vill donera ägg och spermier, men jag förstår ditt val. Man måste göra som det känns bäst för en själv. 
    Ja, vilken gåva det är. Tacksam för de som donerar och gör det möjligt!

    Härligt att du ruvar nu. Hoppas det känns bra och att den lilla boar in sig ordentlig! 
  • Kronärtskocka

    Always choklad: Finns ingen bra eller dålig ruvare. Alla är vi oroliga, är ju så mycket kamp och längtan bakom att annat vore konstigt. Nu har ännu en dag snart nått sitt slut, en dag närmre testdag.

    Jag har fått det efterlängtad samtalet. Så skönt att donatorn är igång med behandling och jag kan få något att förhålla mig till. Det är spännande med IVF och samtidigt lite skönt att själv slippa sprutorna och ägguttaget. 

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Så himla tråkigt med ett negativt besked. När en väl går över till donerade ägg ökar Det ju hoppet igen, så tungt när det inte gick vägen. 


    Hoppas ni får en bra plan inför nästa insättning.

    Jag hade ett samtal med Olga-kliniken förra veckan. Mest för en second opinion. De tyckte inte heller jag borde göra fler försök med mina ägg vilket var ett skönt besked att få. Så slipper jag i framtiden tänka: hade jag vänt mig dit hade det kanske gått. 

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-11-03 17:07:58 följande:

    Idag kom mensen, enligt plan alltid något. Just tagit en alvedon kommer rinna och göra ont nu så in h-vete. 


    Det är så tungt när den väl kommer. Så tydligt att det är kört. Ta hand om dig!
  • Kronärtskocka
    Dibella skrev 2022-11-08 08:02:26 följande:

    Vi fick tillbaka vår karyotyp test igår efter 2 månaders väntan och såklart är vi båda utan anmärkning, de tog även nytt sköldkörtelprov som även det var utan anmärkning, dock fick jag inte till mig värdena men får lita på kliniken. Så vi sätter igång med IVF omgång 5 här om ca 2 veckor, inte alls pepp inför vad som kan bli vår allra sista omgång.


    Så oerhört stressad över att vi kanske inte kommer ha råd att fortsätta och inte har tid att spara i två år.. Gråter


    Skönt att inget var fel, även om en då blir kvar med mindre hopp också, varför har det då inte funkat?

    Förstår stressen. Pressen att nu gäller det?Gråter Det är så mycket pengar, och all längtan.

    Jag kämpar vidare med min otur. Ett steg tillbaka igen. Blev inga ägg alls vid donatorns ägguttag, så åter väntan. ( Tufft för henne att genomgå behandling och så blir det inget.) Så less på att leva i ovisshet.

    Min egen kropp kämpar dock på, med fin slemhinna och regelbunden ägglossning. Dock ingen glädje med det då jag varken har spermier eller ägg av bra kvalite att nyttja. Men fått chansen att pröva kortison och blodförtunnande vid nästa insättning. Får se om det kan göra skillnad. När det nu väl blir, det är ännu osäkert. 

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-11-24 15:53:18 följande:

    När brukar ni känna av brösten efter insättning? Hur många dar typ?


    Minns inte. Tycker jag känt en massa jämt, men skyller på progesteronet. Inget minne av så tydlig skillnad mellan behandling utan plus och med plus. Fick extremt tidig hormonell bäckensmärta vid ett plus däremot. Men inte vid nästa.


     


    Håller tummarna för att lyckan kommer till er nu!

  • Kronärtskocka

    Always choklad: Hur går ruvandet och väntan för dig?

    Här väntan på ägguttag och befruktning. Hoppas äggen är kvar denna gång så det blir något från donatorn. Sedan krockar ev insättning med min jukretsa. Så än mer väntan. Men det känns ok. Ingen idé att stressa upp sig över. Hade varit svårt att hitta någon som kan göra ultraljud kring nyår ändå. Så bara acceptera väntan. Är det något all denna kamp gett är det väl erfarenheter av att hantera och acceptera väntan. 

  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-12-10 12:32:22 följande:
    @Kronärtskocka Har du fått veta än när ägguttaget blir? Tänker på dig och är nyfiken.
    Uttaget har varit och denna gång fanns det ägg att ta ut. Så skönt!Skrattande

    Väntar nu besked om antalet blastocyster till frysen. Köpte ett 3pack (dvs tre återföringar) och gjorde ju ett försök med den förra donatorn. Så har två insättningar kvar. Hoppas denna donator ger två blastocyster så jag om det behövs sedan slipper vänta på en ny donator. ( Får jag drömma vore ju fler än två en dröm. Det skulle ge fler försök. Annars är min resa slut efter de två insättningarna.)

    Always choklad: Hur går ruvningen? 
  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-12-11 14:45:20 följande:
    Vi står still, ev blir det en insättning till mars eller något sånt. Av vårt sista "egna" embryo. Vi hade en misslyckad insättning nyss. Vi har flyttat embryona till ett annat land (från Ryssland) och gör en surrogatprocess. Det var ett svårt beslut, men efter två rätt sena missfall och två kemiska (3 av dessa med testade embryon) så litar jag inte på att min kropp kan bära ett barn. 
    Det är extra tråkigt att det visar sig att surrogaten inte tog sina hormoner vid första insättningen nyligen och då hade inte embryot en chans. Kliniken tar inte detta misstag på tillräckligt stort allvar tycker vi och därför måste vi fortsätta prata med dem om det och kan inte bara läka och gå vidare.
    Slitigt med väntan. Tuffa överväganden men förstår att tilltron till kroppen inte längre finns. Efter många försök och bakslag vill en ju också göra något annorlunda med hopp om att det ger ett levande fött barn en dag. Så dåligt skött av kliniken. Då är det ju deras fel att ni "slösade" ett embryo på en insättning med dåliga odds. Får ni någon kompensation för det? Fullt förståeligt att ni känner behov av att prata om det och få ett bättre bemötande för att känna tillit till kliniken inför nästa försök. Hur gör ni för att ta hand om er i väntan? Den tiden är ju inte enkel alls....
    AndraSladdis skrev 2022-12-11 14:34:58 följande:
    Vad roligt att höra att det fanns ägg att ta ut! Läste att du inte ska göra någon färskinsättning pga julen. När får du veta hur många som fryses in? Är det med brev hem eller ringer du?

    Hoppas hoppas på 2+ blastocyster till dig!!
    Min klinik gör inte färskåterföringar öht utan jobbar bara med FET. ( Så verkar flera av de svenska klinikerna jobba också.) Och min nästa ÄL är när jag är bortrest samt då alla gyn har julstängt så det är omöjligt att få till.

    Kliniken hade sagt att de skulle ringa men fick ett mejl redan nu i helgen. Blev bara en till frysen tyvärr. Så just nu är jag ganska trött och besviken. Hade verkligen hoppats på att iaf få två så jag vid ett eventuellt misslyckat försök slipper vänta på ny äggdonator (vilket tar tid) och slipper extrakostnaden för fler spermier. Men men, i jämförelse med förra cykeln som inte gav något till frysen är ju en blasto iaf en. Måtte den klara upptiningen och vara en envis liten en som sedan vill fästa och utvecklas. Lång väntan till insättning dock, blir först i februari.
  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2023-01-31 20:12:26 följande:

    Hej 
    Var ett tag sedan nu.
    Jag är gravid i V12+6
    Nipt var bra och normalt.
    Rutinultraljudet var normalt, rätt antal armar och ben m.m
    Nästa vecka berättar vi för nära och kära.

    Känns helt underbart och skrämmande och fantastiskt på samma gång. Kommer nog fasa för varje ultraljud men nu är största risken över. En stor milstolpe.

    Är ett litet pyre därinne, otroligt men sant. 


    Hej!

    Åh, så peppande att du blivit gravid, och ljuvligt att ha gått så långt! Grattis!

    Var det andra ÄD försöket som lyckades tillslut? Och från en fellow IVF-nörd, vad blev det för medicinering som tillslut ledde till plus och levande barn? 

    Så himla roligt för er!
  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2023-02-03 06:57:19 följande:
    Hej
    Tack, de kan du få veta.
    Prednisolon
    Cyclogest 
    Clexane

    Jo på andra ÄD försöket. 
    Nu har jag fått trombyl W12-W36
    Pga ÄD, Första gången och + 40 

    Tack. Alltid kul att veta. Cyclogest och prednisolon kommer jag få vid nästa försök. Räcker inte det kan det vara bra att veta vad andra kliniker använder. Min klinik har inte varit positiv till trombyl kring insättning och första tiden. ( Sedan såklart efter v 12 pga äggdonation.)


    Glömde fråga: Hur mår du?

  • Kronärtskocka
    Vuisin skrev 2023-09-06 17:41:41 följande:
    Och hur har det gått för alla andra här inne? Finns det fler som började 2021 och som fortfarande inte har lyckats? 😔
    Du vet redan att jag inte heller har lyckats ännu, även om jag egentligen började först 2020 men den tråden är nog heldöd. Sista ägguttaget någonsin nu i höst. ( Blir mitt 9:e ägguttag, det femte med donerade ägg.) 

    Är det någon annan som fortsatt väntar på plusset? Eller någon som fått vända blad och gå vidare i livet utan barn/utan fler bar?

    Och ni som lyckades: Hur har ni det nu?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021