• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-03-22 17:05:19 följande:

    Det verkar vara så olika från klinik till klinik.

    Jag har tex aldrig tagit ett test för att kontrollera progesteronet i blodet. Är det standard på din klinik?


    Nej inte på min klinik heller. Dock hade jag gärna gjort det någon gång.
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-22 17:20:14 följande:

    Vad trist! 

    Detsamma hände mig och nu går jag och väntar på FET med tre i frysen. 

    Håller tummarna att det går bra för dig och att ni får till frysen denna gången också. 


    Tack för peppen! Hoppas det med! :) När blir nästa fet för dig?
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-22 18:19:08 följande:

    Känns fånigt att jag blev besviken, var bara så inställd på att klinikerna förespråkar helt naturlig cykel vid FET (om man har en fungerade cykel). Om lutinus nu ger ökad chans till graviditet så kommer jag ta det. Ska inte vara bakåtsträvare när så många VILL ha lutinus.

    Tror progesteronvärdet togs på äl+6 eller äl+7, så motsvarade dag 21 i en perfekt cykel ja. I verkligheten var jag nog mer på dag 24


    Nej men inte är det fånigt! Förstår precis. Även om jag då tänkte tvärtom. Stämmer värdet vad det borde vara dag 24 då? Lite avundsjuk på att du fått testa ditt progesteronvärde....
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2021-03-22 19:00:00 följande:

    Fasiken asså ååhh va dåligt jag kände på mig de nästan när dem valde att fortsätta, då blev de för mycket att spruta just hela helgen. :( ja hoppas så att de blir annorlunda denna gången och att ni får något till frysen <3 men du, kan du inte be dem kolla dina östrogen nivår då och se om de skulle bli risk? Är det inte något sånt man kan kolla upp? Har luddigt minne om de. Men känns som dem tar så minimalt med prover som dem bara kan.


    Så tråkigt! Helt sjukt vad de växte på också. I fredags var största äggblåsan 14 mm och nu 26. De ska väl växa 1,5 mm per dag!? Ingen aning om de kan kolla upp det med blodprov. Men nu är det ändå för sent. Har ju fått en annan spruta än Ovitrelle att ta ikväll. Får bara hoppas att vi får något/några fina embryon till frysen.
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-22 20:43:31 följande:

    Förhoppningsvis mitten av april. v16 :) 

    tiden går sååå långsamt och det är så frustrerande att man inte kan påverka nåt. Hade varit så skönt om man fick nåt att göra typ ''ta denna nu varje dag/varje timme, så kommer det bli mycket bättre och öka chansen''. :) 

    Men nej, man ska 'ta det lugnt' och 'leva som vanligt' :p 


    Åh men då närmar det sig med stormsteg. Visst önskar man att det fanns något sådant men det gör det ju inte. Jag kommer köra på med bra mat, lagom motion och mycket vila. Känns som att undvika stress är en nyckel för mig! :)
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-22 22:11:44 följande:

    Alltså, progesteronvärdet på dag 21 utgår från att du haft ägglossning på dag 14. Den cykeln jag tog provet hade jag ägglossning på dag 17 så därför blev mitt prov på dag 24 istället, dvs 7 dagar efter ägglossning Så mitt progesteronvärde var på ?dag 21?. Vad jag förstått så är allt över 50 riktigt bra värde. 40-50 är också bra, och 30-40 är godkänt.

    Jag fick ta provet när vi gjorde vår utredning på en privat klinik. Kanske inte standard om man går via landstinget?

    Du kan testa privat, hos Werlabs. Kostar nog ca 300 kr.


    Åh men då är jag med! :) Låter som riktigt bra värde. Märkligt att du ska ta progesteron i naturlig cykel...låter bra att fråga kliniken om varför. Jag skulle vilja testa både det och annat på tex werlabs men kommer förmodligen inte ha någon naturlig cykel före eventuellt fet. Får väl överväga att testa då!
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-23 09:05:52 följande:

    Jag förstår. 

    Konstigt. Ja jag har aldrig fått ett plus heller.  :( 

    Jag går på Sahlgrenska. De har inte nämnt nåt om lutinus överhuvudtaget. De informerar inte direkt om alternativ utan väldigt kort om den väg de bestämt och sen får man papper hem. Vill man veta nåt mer så måste man nog ha koll och sinnesnärvaro nog att ställa rätt frågor på plats. Och det har jag märkt är inte alltid så lätt.  

    Spännande. Hoppas det blir så. :) 


    Så är det verkligen! SU erbjuder bara Lutinus om man gör i stimulerad cykel med progynon är min erfarenhet. Håller med att det inte alltid är lätt att ha koll och sinnesnärvaro att ställa rätt frågor vid rätt tillfälle!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-23 09:50:48 följande:

    ok jag förstår, dumt att utmana en läkare som säger att det finns en risk för överstimulering givetvis.. stort lycka till på äggplock i morgon, i maj blir vi gravida!


    Tack snälla! Det siktar vi på. Kram
  • Clemmentina
    Dhalia skrev 2021-03-23 16:51:27 följande:

    Ja vet inte jag trodde ju själv mina va för små och att dem inte skulle hinna bli stora, hade ju liknanade storlek som dig, kanske att den största va 17 mm men många va 11mm också. Då har du fått kanske gonapeptyl va? Aa nu blev de som de blev kanske blir de bättre nu håller alla mina tummar att de blir till frys, önskade ju verkligen att ni skulle få tillbaks nu och två st <3


    Ja det stämmer nog! :) Hoppas verkligen att det blir fler ägg den här gången och att någon/några överlever till dag fem. Tack, vad fint av dig! Hur mår du nu?
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-23 18:00:53 följande:

    När är äggplocket imorgon? Hoppas verkligen du får många mogna och bra ägg! <3 Kommer du få sätt in FET direkt? Alltså redan efter nästa ägglossning eller måste man alltid vänta till ytterligare en cykel?

    Vad är det mer du vill testa?

    Funderar på att lutinusvägra, om de inte har bra argument för behandlingen!


    Det blir på förmiddagen! Skönt att få det gjort tidigt! :) Nej, vi får vänta en mens så räknar med insättning någon gång i andra delen av maj (om det nu finns något att få tillbaka).

    Jag skulle vilja kolla progesteron och d-vitamin i alla fall. Men finns säkert mer som kan vara värt att kolla upp.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021