Inlägg från: Anonym (Två föräldrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Två föräldrar)

    Förskolestigma

    Anonym (S) skrev 2020-11-27 11:11:31 följande:

    Forskningen visar att du har fel. Barn under tre års ålder har inget behov av förskola, inte av något som helst skäl faktiskt. De har inte ens det sociala behovet i den åldern. Och om du tror att barn på fsk får nån slags stimulans är du bedrövligt oinformerad. En mamma stimulerar lätt sitt barn minst lika mycket eller mer på hemmaplan, med minimal insats. Leksaker finns i de flesta hem, det finns lekplatser dit man kan gå om man vill. Förskolan behövs inte i den åldern, faktiskt.


    Om du ska ha forskning som grund så har du fel. En mamma som är hemma är inte det bästa för ett barn. Barn som har två jämställda föräldrar som delar lika på föräldraledighet är det bästa. Barn med en mamma som går hemma i flera år har faktiskt större risk för problemskapande beteende,missbruk, diagnoser, dålig hälsa och relativ fattigdom.
  • Anonym (Två föräldrar)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 11:32:48 följande:

    Det är ett sidospår. Högavlönade personer som sätter barnen i förskola samma sekund som de kan generellt.


    Jag undrar också över din umgängeskrets. Högavlönade människor är ju enligt statistiken hemma längre än normalt då dessa delar lika på föräldraledighet och styr över sin arbetstid. Barn börjar mycket sällan på förskola innan 12 månader och det vanligaste är att barn börjar mellan 1,5 -3 års ålder.

    Ditt umgänge går emot normen rejält om dom har bra löner och förskola vid 11-12 månader är vanligt.

    Kommer din man vara föräldraledig något år? Om inte så kan det vara det dom reagerar på? Att pappan inte bryr sig och du kastar barnets ekonomiska trygghet åt sidan?

    I vårt umgänge så är normen förskola vid 3 och två föräldrar som varit hemma halva tiden var. Tidig förskolestart och långa dagar ser vi bara hos ensamstående mammor eller par med dålig ekonomi.
  • Anonym (Två föräldrar)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 19:43:58 följande:

    Det här är bara ett exempel. Skulle säga att en stor majoritet man möter reagerar likadant när andra tar livsbeslut som avviker från det som kan anses norm. Oavsett om det är mot mig eller inte.


    Men dina vänner avviker ju enormt från normen. Att så många vänner får dispens för tidig inskolning säger mer om dina vänner än resten av världen. Ditt umgänge är extremt på tidig inskolning. Att vänta tills barnet är 3 är väldigt normalt och vanligt. Inget ovanligt alls.

    Hur länge kommer pappan vara hemma?
  • Anonym (Två föräldrar)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 21:30:26 följande:

    Du menar jag? Varför tar alla i tråden för givet att jag är kvinna och inte man? Väldigt mycket förutfattade meningar här märker jag.

    Jag har nog aldrig träffat en person irl som haft barnen hemma till 3 i modern tid. Varken i min stora umgängeskrets eller på någon av mina många, relativt stora, arbetsplatser. Men det kan som sagt säkert bero på vilken sfär jag rör mig i.

    Oavsett är jag förbannat trött på att höra predikningar om andra människors livsval. Så sent som denna vecka råkade jag höra en kvinna som hade en lång utläggning för sina vänner om hur förjävligt det är att alla inte tar ut exakt lika mycket föräldraledighet. (Hon pratade INTE med mig). Varför kan man inte bara göra som man själv vill med sitt liv och låta andra göra som de vill? Varför känner så många ett behov av att tvinga på andra sina egna livsval? Speciellt gällande barnuppfostran.


    För att du skriver som om du är en kvinna som vill argumentera för att bli hemmafru.

    Du använder studier som ett argument för att vänta med förskola. Men du skiter i alla de studier som visar att delad föräldraledighet minskar senare problembeteende, ger bättre psykisk hälsa, mindre npf-diagnoser och bättre betyg (se SCB).Du skiter också i statistik som säger att inskolning runt 3 är fullt normalt. Du skiter i statistik som säger att barn till kvinnor som är hemma länge löper störrerisk för fattigdom och att genomgå flera skilsmässor och bonusföräldrar under sin uppväxt. Läs scb, läs böcker/forskning ex: andershed

    Dina vänner har problem, självklart. För att få till tidig inskolning så måste man visa att barnet har behov som hemmet inte kan ge alt. riktigt dålig ekonomi. Om så många vänner får skola in vid 11 månader att du till och med kallar det norm bör du se över ditt umgänge... Du umgås med familjer som har svårigheter. Då kan du inte utgå från att andra möter samma i sina umgänge.

    Vi har en välutbildad umgängeskrets och här delar alla lika på föräldraledigheten ( både mammor och pappor har bra jobb ) och är hemma 2-4 år. Sedan är det aldrig heltid på förskolan. Har man bra jobb så styr man ofta över sin arbetstid.
  • Anonym (Två föräldrar)
    Anonym (Håller med) skrev 2020-11-29 08:22:19 följande:

    www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/a/WLegXG/forskolestart-varierar-stort-i-landet

    Medianåldern var 2017 17 månader. Så det är snarare du som har ett avvikande umgänge.

    Och ja jag säger emot dig i denna del även om jag u många av ts påståenden inte sympatiserar med honom.

    Du bör också fundera på varför npf är vanligare hos dem som varit hemma. Troligtvis handlar det inte om att man är hemma utan snarare så att den grupp som väljer att vara hemma av andra skäl ofta har barn med npf.

    Dessutom bör du i statistiken gällande hur kvinnor missgynnas fundera på vilka som syns i den statistiken. De faktorer du nämner kommer aldrig bli en verklighet för mig


    Npf syns oftast inte innan året och sambandet här är att falken minskar om paret väljer att dela lika på föräldraledigheten. Dvs är fler om en själv är fl. mest. Detta tros bero på att två engagerade förälder som båda ger barnet daglig omsorg minskar problemskapande beteende. Det beror också på att barn där föräldrarna inte delat lika oftare blir skilsmässobarn något som också kan förstärka psykisk ohälsa och problemskapande beteende.

    17 månader som norm är långt ifrån ts umgänge där 11-12 månader är norm. Vilket visar på att det är norm bland ts vänner att , enligt kommunen, inte kunna möta sina barns behov.(då det krävs för tidig start). Det är ordentligt avvikande!
  • Anonym (Två föräldrar)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-29 08:13:41 följande:

    Vad exakt har jag skrivit som implicerar att jag är kvinna? Verkar snarare handla om vissas förutfattade meningar.

    Var har jag skrivit att jag inte tror på delad föräldraledighet? Väldigt många halmgubbar du jobbar med här. Länka gärna all statistik så tar jag del av den (skriv inte bara scb).

    Länka gärna statistiken kring att förskolestart vid 3 är "fullt normalt" det jag har sett så är snittet 1.5 år och YNGRE bland högskoleutbildade vilket är hela min bekantskapskrets. Eller var det ytterligare en strawman? Har inte fått en enda sådan här länk presenterad i tråden så hur kan jag då förneka den??


    Jag har inte lust att hjälpa dig navigera genom SCB sida eller låna hem böcker till dig. Forskning hittar man inte på en Aftonbladet-länk.

    Hela din umgängeskrets är inte välutbildad. Du kanske jämför dom med andra utan gymnasieutbildning? Din umgängeskrets består av människor som inte har förmåga att möta sina barns behov. Du behöver inte argumentera mot dina vänner. Till och med kommunen anser att dina vänner har svårt att vara föräldrar! Till den höga grad att det är en norm hos era vänner.

    Sluta argumentera för att dina vänner gör fel. Dom har ju till och med beslut som säger att dom inte fixar det.
Svar på tråden Förskolestigma