• Anonym (U)

    Förskolestigma

    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 07:18:45 följande:

    Hur jag uttrycker mig i denna tråd har på intet sätt att göra med.hur jag uttrycker mig irl. Jag är.väldigt restriktiv med att uttrycka åsikter öht om jag inte blir direkt tillfrågad, och knappt ens då. Jag sätter mig aldrig till doms över någon. Däremot sätter sig väldigt många till doms över mig (och givetvis andra i deras närhet på samma sätt, detta är på intet sätt något som människor enkom gör mot mig, människor ÄLSKAR att lägga sig i och ha åsikter om sådant som inte rör dem)

    Självklart kan man ha en fantastisk barndom oavsett ekonomisk status. Det har jag aldrig sagt något om så du kommer återigen med en strawman. Det enda jag säger är att det för, i princip alla människor, är jobbigare att inte ha några val än att ha det.


    Din trådstart, och i princip samtliga dina inlägg har en dömande och i vissa fall överlägsen attityd. Du framhäver dig själv och framställer dina val som överlägsna ( till och med din notis om träning andas samma sak.)

    Du hävdar att du inte dömer någon i verkliga livet. Kanske inte med ord, men av de reaktioner du berättar att du får förmedlar du med all sannolikhet en dömande attityd på andra sätt.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 10:38:24 följande:

    Poängen.är.dock hur man agerar ute i samhället. Inte vilken åsikt man hyser i sitt inre. Du, och många I denna tråd, verkar likställa de två vilket är helt absurt.

    Att någon tänker "neger" när de ser en mörkhyad person är INTE detsamma som att man kallar en mörkhyad neger. Det förstnämnda kan man aldrig döma någon för eller likställa med det sistnämnda.


    Det likställs inte av någon I tråden. Tvärtom.

    Däremot verkar du själv blind för att du faktiskt kan förmedla dina åsikter på annat sätt än med ord, exempelvis genom ansiktsuttryck och gester. Reagerar din omgivning på det sätt du hävdar att de gör är en det en klar indikation på att du förmedlar en dömande och överlägsen attityd.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 11:13:45 följande:
    I exakt vilket inlägg har jag förminskat kroppsspråkets vikt och funktion. Att rynka på ögonbrynen, hånle eller liknande är en handling som vilken annan som helst. Däremot är det frustrerande att många I tråden, helt obefogat, tillskriver mig att vara ovetande om detta. Med ert sätt att resonera existerar inga negativa reaktioner på någon form av åsikt som går emot konsensus. Det handlar bara om HUR det levereras.
    Du verkar besitta vissa svårigheter att tolka kring både text och "handlingar" som du väljer att att kalla det. Din slutsats kring att vi andra i tråden menar att inga negativa reaktioner existerar  mot åsiker emot konsensus är det närmaste bisarr. Jag hoppas att du är medveten om att du själv gjorde en halmgubbe här (som du påekat att andra gör). Eller du tolkar du andras åsikter så uppåt väggarna?
    Men för att förtydliga, jag skrev att du, personligen, verkar ha svårt att förstå att DU faktiskt kan förmedla information på ett annat sätt.Huruvida du är medveten om ordlös kommunikation i allmänhet ...tja, på en teoretisk nivå förutsätter jag att du vet att det existerar. 
    Du ÄR ju dömande mot de som agerar annorlunda i den här frågan. De reaktioner du hävdar att du får av din bekantskapskrets tyder på att de uppfattat det tämligen väl.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 12:18:17 följande:

    Att förutsätta att jag inte förstår att kroppsspråk har betydelse är.ungefär att tillskriva mig att vara utvecklingsstörd. Klart jag förstår det. Och upplever mig själv oerhört neutral. Jag hamnar aldrig någonsin i argumentationer med andra och ägnar mig inte till att höja ögonbrynen, hånle eller ha nedlåtande ton irl..


    Du ÄR ju dömande, vilket uppfattas av din omgivning med tanke på de reaktioner du får. Talar du inte om vad du egentligen tycker, förmedlar du det uppenbarligen på annat sätt.

    Utan att vara medveten om det själv.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 14:34:18 följande:
    Jag säger alltid vad jag tycker om jag får frågan. Men jag provoceras inte av avvikande åsikter. Sluta hitta på trams
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 14:45:18 följande:
    Tråden handlar inte om man är dömande i sina tankegångar utan om man agerar ut detta.

    Att kalla någon något nedsättande är INTE detsamma som att tänka det. Vad folk tänker är helt privat och inget du kan döma dem för
    En dömande attityd kan vara provocerande för vissa. Med tanke på de reaktioner du får av din omgivning, fömedlar du din dömande attityd, vare sig det sker med ord eller med du benämner handlingar.

  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 16:31:36 följande:

    Det vet du absolut ingenting om, sluta snacka skit som du inte har en aning om. Dessutom är deras reaktioner mot oliktänkande precis likadana oavsett vem det gäller.


    Den här kommentaren motsäger ingenting jag tidigare skrivit.

    Du förmedlar med all sannolikhet din dömande attityd lika tydligt i verkligheten som här och får reaktioner därefter.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 19:42:39 följande:
    Du vet som sagt inte hur jag agerar irl. Lika lite som jag vet hur du agerar. Sluta försök låtsas om att du vet det. Du gör dig bara fånig.
    Du berättar hur du agerar. Utifrån det går det alldeles utmärkt att dra slutsatser.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 21:25:53 följande:

    Ok. Så visa ett inlägg där jag beskrivit hur jag agerar som indikerar att min attityd är anledningen till bemötandet jag får. ETT!


    Okej, jag ska förtydliga:Det beskriver hur du agerar och enligt dig visar du inte din egentliga uppfattning. Utifrån de reaktioner du sedan berättar att får, visar att din omgivning uppenbarligen har uppfattat din dömande attityd.
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 21:25:53 följande:

    Ok. Så visa ett inlägg där jag beskrivit hur jag agerar som indikerar att min attityd är anledningen till bemötandet jag får. ETT!


    Precis som jag skrivit tidigare, men jag ska förtydliga. Du har beskrivit vilka reaktioner du får på ditt agerande i ett deltar inlägg. Din bekantskapskrets uppfattar därmed din egentliga dömande attityd. Du har uppenbarligen inte lyckats dölja den.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 21:46:27 följande:

    Bara att bita ihop. Folk har svårt att acceptera att andra inte går samma väg som dem. Min slutats är att det är deras dåliga samvete som talar. När de ser andra som kan/vill vara hemma längre, vilket de själva innerst inne ofta vill, sticker det I deras ögon. De intalar sig själva att de inte har något val (dvs I de fallen de faktiskt har det). De vill då motverka att andra gör det de vill, eftersom det så skulle kännas bättre om ingen annan gör detta.

    Det är åtminstone min analys av de som ifrågasätter andras livsval. Svårt att komma på någon annan anledning.


    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-29 06:55:33 följande:

    Dåligt samvete och avundsjuka är inte samma sak. De personer jag pratar om är väldigt lite med sina barn..kanske 1 timme på morgonen och 1-2 timmar på kvällen. De är så pass intelligenta att inse att det ÄR lite för en 1-2 åring att vara med sina föräldrar, och spendera 8 timmar i förskolegrupper där de får dela på en vuxen med 4.1 andra barn.

    Kul att.du tar upp absolutism och veganism. Min partner är vegan och de i särklass mest nedsättande kommentarer och utfrågningar hon får är från de som äter väldigt mycket kött och icke vegetariska produkter. I många av fallen tror jag absolut även här det handlar om att de vet att frossa i dessa produkter inte är jättebra, och att andra är veganer sticker.

    Samma reaktioner får jag som är väldigt vältränad för att vara +40 år. Många hävdar att jag bara har genetiken med mig och att det för dem är "omöjligt" att inte vara överviktig vid en viss ålder (jag tar ALDRIG upp det här med nån, det är när andra ser mig i omklädningsrummet som de börjar babbla). Att de innerst inne vet att jag tränar varje dag, är väldigt noga med mat, knappt dricker etc vill de inte låtsas om. Att hävda att deras övervikt beror på genetik och att annat är "omöjligt" är givetvis ett sätt att komma bort från det faktum att deras kroppar är ett resultat av deras leverne.

    Detta gäller givetvis inte ALLA men väldigt många resonerar på detta sätt


    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-28 21:46:27 följande:

    Bara att bita ihop. Folk har svårt att acceptera att andra inte går samma väg som dem. Min slutats är att det är deras dåliga samvete som talar. När de ser andra som kan/vill vara hemma längre, vilket de själva innerst inne ofta vill, sticker det I deras ögon. De intalar sig själva att de inte har något val (dvs I de fallen de faktiskt har det). De vill då motverka att andra gör det de vill, eftersom det så skulle kännas bättre om ingen annan gör detta.

    Det är åtminstone min analys av de som ifrågasätter andras livsval. Svårt att komma på någon annan anledning.


    Hör har du mycket bra belysande exempel på din överlägsna och dömande attityd.

    En attityd som du förmedlar till din bekantskapskrets.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-29 07:46:02 följande:

    Du har för tredje gången ingen som helst aning om vad jag förmedlar privat. Du ska ärligt talat ge fan i att berätta det för mig.


    Du har heller ingen aning om vad du förmedlar privat.

    Och som sagt, det går alldeles utmärkt att dra slutsatser utifrån vad du förmedlar i tråden.

    Hela din bekantskapskrets har ju tydligen uppfattat din dömande attityd, alltså har du förmedlat den på något sätt. Konstigare än så är det inte.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-29 07:48:14 följande:

    ALLA får samma reaktioner om de går mot.strömmen..jag har sett det 1000-tals gånger i diskussioner och konversationer jag själv inte deltagit i utan enbart lyssnat på.

    Du har ingen aning om hur jag agerar privat irl. Om du tror att alla människor i världen är förmögna att via kroppsspråk se igenom andra människor är du fullständigt ute och cyklar.


    Nej då , alla människor är inte förmögna att se igenom kroppsspråk. Däremot verkar DIN bekantskapskrets fullt kapabla att se igenom DIG.
  • Anonym (U)
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-29 08:49:01 följande:

    De har exakt samma dömande attityd mot andra som gör avvikande saker (som många I samhället) så det har på intet sätt med mig specifikt att göra.

    Med din retorik borde ingen kunna säga något annat än sanningen då deras kroppsspråk alltid avslöjar dem. Nonsens!!


    Återigen, detta handlar enbart om DIG och vad DU förmedlar.

    Vad det gäller din bekantskapskrets så har de när det gäller dig tydligen uppfattat din dömande attityd oavsett hur de uppför sig annars.
  • Anonym (U)
    Anonym (Håller med) skrev 2020-11-29 09:07:36 följande:

    Nu har ni tjatar om detta länge. Jag hör kritik mot dem som är hemma länge både genom personer som pratar med varandra, personer som pratar med mig och med andra. Det har inte med vad man själv utstrålar att göra. I ts fall kanske det påverkar, det kan jag inte veta. Men det jag kan säga är att valet att stanna hemma länge garanterat kritiseras och ifrågasätts. Oavsett vad man själv utstrålar


    Och det är fortfarande enbart ts jag kommenterar. Får ts genomgående negativa reaktioner beror det med all sannolikhet på vad ts själv förmedlar.
Svar på tråden Förskolestigma