• Jemp

    Förskolestigma

    Du får inte ha en 11månaders på förskola och jag upplever det inte alls som standard med 8-17, åtminstone inte såpass att kortare dagar skulle vara konstigt.

  • Jemp

    Däremot behöver de inte vara 3 för att förstå att föräldrarna kommer tillbaka.

  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 15:47:25 följande:

    Du får gärna göra vad du vill. Vi andra som tycker att det är roligt att hänga med våra barn kan göra det


    Haha, apropå att inte vara dömande då?
  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 16:05:37 följande:

    Jo enligt många terapeuter och barnpsykologer. Bland annat de jag länkat till. Har du länkar på motsatsen?


    Ja. Har inte tid att leta just nu (inte sett dina länkar heller) men har för mig att det brukar anges som utvecklingssteg vid knappt ett års ålder.

    Dessutom mina egna barn och alla kring mig.

    Antar med det resonemanget att ni är hemma båda föräldrarna i 3 år?
  • Jemp
    mari123 skrev 2020-11-27 16:03:49 följande:

    Förlåt att jag lägger mig i MEN inte kan det väl vara så att de små VÄNTAR hela dagen på mamma och pappa? De ser väl personalen på förskolan som trygga vuxna och om barnen blir ledsna och rädda så blir de kramade av en varm famn?


    Ja självklart gör de annat. Både blir tröstade, aktiverade. Förhoppningsvis (dvs i de allra flesta fallen, om inget misslyckats i inskolning eller extra svårigheter finns) känner de sig trygga och har roligt.
  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 12:59:07 följande:

    Högavlönad är iofs en diskussionsfråga. Skulle säga att de flesta jag känner har inkomster i spannet 60+40 000 i mån per par. Minna många kollegor faller också i detta spann. Vet inte en ENDA människa som har haft barnen hemma längre än till MAX 1.5 år. Men det kan vara min umgängeskrets som avviker från normen absolut.

    Du får gärna länka lite källor till dina påståenden om förskolestart som sist jag kollade snittade på 1.5 år för hela Sverige.

    Här är fö lite experter som uttalar sig om förskola innan 3 år. Att det är skadligt snarare än fördelaktigt.

    www.varldenidag.se/nyheter/expertpanel-ingen-vinst-borja-forskola-fore-tre-ar/repqkh!1RnQRr@bvld9AcfobER16Q/


    Är det här dina sk källor till forskning?
  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 17:11:33 följande:

    Nej du har rätt i detta. Jag har inte tagit del av forskningen first hand utan lyssnar på de som jobbar med frågan och deras referens till forskningen. Oavsett så är forskningskortet inget jag gärna drar upp. Det hamnar mest där när man blir utmanad pga de beslut man tar för sina barn.

    Men i slutändan är frågan varför man ska ifrågasätta folks beslut? Om en god vän till mig bestämmer sig för att sätta barnen I förskola kommer jag verkligen inte börja fråga varför, hur tänker du, tror du inte det är dåligt för barnet etc etc. Det är väl för tusan inte något som angår mig?

    Om de däremot FRÅGAR om min åsikt i ämnet kommer jag givetvis säga vad jag tycker. Men aldrig annars, varför känner andra detta starka behov? Detta är något som stör mig i största allmänhet men sen man fick barn har det ökat rejält.


    Frågan är väl varför du väljer att enbart umgås med så gränslösa människor, som enligt dig dessutom gör saker som skadar deras barn.
  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 17:44:23 följande:

    Var har jag sagt att de skadar sina barn? Strawman igen


    Du säger ju att det enligt forskning (som du inte läst) kan vara skadligt för barn att börja förskolan innan 3 års ålder.
  • Jemp
    Anonym (Oklar) skrev 2020-11-27 16:59:34 följande:

    Var faktiskt den jag citerade som ordagrant skrev att de inte tycker det är kul att vara hemma med sina barn. Det får de gärna tycka för mig. Precis som att jag får tycka motsatsen.


    Jag hittar inte igen inlägget men att inte vilja vara hemma med barn hela dagarna är som sagt absolut inte samma sak som att inte vilja umgås med sina barn.
Svar på tråden Förskolestigma