• Anonym (S)

    Förskolestigma

    För att folk älskar att lägga sig i andras livsval istället för att bara låta andra leva sitt liv som de vill. Sånt som förskola är för många en så viktig fråga att de inte bara kan släppa det, utan de ställer frågor för att förstå sig på en sådan alien som inte bara rättar sig i ledet och ännu främre för att få dig att fatta att du har fel fel fel fel fel. Och eftersom det är en så viktig fråga så tar de det också personligt, konstigt nog. Jag fattar inte vad det är för fel på folk faktiskt. Som att det hotar samhällets balans eller nåt bara för att man inte gör som alla andra. Tyvärr tror de inte alls att du har rätt, inte ens innerst inne, utan de tycker bara att du är konstig som typ undanhåller ditt stackars barn nån slags mänsklig rättighet. Du har koll på forskningen och det räcker med det. Försök behålla tålamodet när du får sådana där frågor, för det kommer inte sluta förrän den dagen barnet står i fsk-kö.

  • Anonym (S)
    Gameofthrones skrev 2020-11-27 11:00:59 följande:
    Där dömande själv. du kör ditt och andra kör sitt, du behöver nog ventilera med dina vänner som har diskuterat med dig. 

    Samhället är uppbygd såhär, för vi ska kunna arbeta, plugga, mm. Barn behöver stimulans träffa andra och lära sig ifrån andra. Barn ser hur andra gör, det är viktig del ii barnens liv än bara föräldrarnas omgivning. 

    Det är så jag ser på just detta.
    Forskningen visar att du har fel. Barn under tre års ålder har inget behov av förskola, inte av något som helst skäl faktiskt. De har inte ens det sociala behovet i den åldern. Och om du tror att barn på fsk får nån slags stimulans är du bedrövligt oinformerad. En mamma stimulerar lätt sitt barn minst lika mycket eller mer på hemmaplan, med minimal insats. Leksaker finns i de flesta hem, det finns lekplatser dit man kan gå om man vill. Förskolan behövs inte i den åldern, faktiskt.
  • Anonym (S)
    Gameofthrones skrev 2020-11-27 11:20:11 följande:
    Jag har inte sagt om ngn  forskning. 

    Detta vad jag tycker. barn behöver stimulans ? Är det forskning? Jag tycker att barn behöver gå i fsk. det är vad jag tycker. Har inte sagt att det ska vara så för alla.
    Du måste ju förstå att din personliga åsikt väger fjäderlätt mot forskningsresultat. Du får så klart ha din åsikt, men tänk på att då uttrycka det som en sådan och inte som en kategorisk sanning.
  • Anonym (S)
    Anonym (Steff) skrev 2020-11-27 11:47:51 följande:

    Sen anger du fel standard vad gäller dagistider i Stockholm. Aldrig hört talas om någon som fått dagisplats före ettårsdagen inte heller någon förskola där majoriteten hämtar småbarn vid fem. Den oskrivna regeln är att man hämtar senast fyra annars förlorar man dagisracet.


    Om det finns särskilda skäl kan kommunen bevilja plats före ett års ålder och du talar ju i nattmössan ang hämtningstiderna. Vadå för dagisrace?? Man får faktiskt hämta sina barn mycket senare, och det finns till och med nattis för de som behöver det.
  • Anonym (S)
    Anonym (Steff) skrev 2020-11-27 12:12:37 följande:
    Klart man får hämta senare än fyra, dock är det på många ställen i Stockholm status att hämta tidigt men obs inte för tidigt. Med dagisracet så hänvisade jag till en omtalad krönika som många Stockholmare läst
    Jaha. De flesta svenskar bor ju utanför Sthlm så det är lätt hänt att ha missat det. Du skulle kanske kunna dra en sammanfattning där så att referensen blir tydligare?
  • Anonym (S)
    Anonym (Två föräldrar) skrev 2020-11-27 12:37:14 följande:
    Om du ska ha forskning som grund så har du fel. En mamma som är hemma är inte det bästa för ett barn. Barn som har två jämställda föräldrar som delar lika på föräldraledighet är det bästa. Barn med en mamma som går hemma i flera år har faktiskt större risk för problemskapande beteende,missbruk, diagnoser, dålig hälsa och relativ fattigdom.
    Håll dig till ämnet: förskola. Och så kan du ju länka när du påstår att barn med hemma-mammor blir knarkare.
  • Anonym (S)
    sextiotalist skrev 2020-11-27 13:56:27 följande:
    Är det inte bättre att hänvisa till svenska studier och statistisk istället finsk media och statistik och att kristen media vurmar för detta är inte alls konstigt.
    Ja för finska barn reagerar ju helt annorlunda psykologiskt..... Eller så är vi alla människor?
Svar på tråden Förskolestigma