Inlägg från: Limeblad |Visa alla inlägg
  • Limeblad

    Saffran

    Anonym (Anonym) skrev 2020-11-27 22:10:10 följande:

    Nej det gör det ju då INTE bara så du vet. Två msk kan fortfarande vara för mycket för ett sånt där projekt.


    Någon skrev det i en annan tråd idag. Varför skulle alkoholen inte förångas under gräddningen när temperaturen i bullen överstiger temperaturen då alkohol förångas?
  • Limeblad
    Occam skrev 2020-11-27 23:22:44 följande:

    Det funkar inte så. Alkoholen börjar förångas vid den temperaturen men det sker inte momentant. Jämför vatten som också är en vätska, bara för att det kokar så försvinner inte allt direkt ...


    Det är jag med på. Men att ingen alkohol skulle försvinna under tiden det tar att gå från 78-98 grader. Fast det kanske är för kort tid.

    Hur som helst är mängden alkohol per bulle (oaktat om den minskar eller inte) så liten att det knappast lär vara ett problem.
  • Limeblad
    Anonym (Anonym) skrev 2020-11-28 08:17:14 följande:

    Liten halt eller inte, vill du verkligen bjuda barn på bullar med sprit i...? Jaja, det finns folk till allt.


    Du förstår att i hela bulldegen blir volymprocenten 0,3 % på sin höjd? 0,5% räknas som alkoholfritt. Så ja, jag ser det som helt oproblematiskt att barn (och gravida) äter bullar med en skvätt konjak i, mozartkulor, tiramisu och rödvinssås.
Svar på tråden Saffran