Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Saffran

    Du måste naturligtvis använda ren sprit, alltså typ vodka. Självklart kommer päronsmaken slå igenom, det är ju hela poängen med päroncognac!

    Har aldrig hört att man ska blötlägga den innan, och vad du än gör - BJUD FÖR FAN INGA BARN PÅ DE DÄR BULLARNA!!!!

  • Anonym (Anonym)
    Kringlan86 skrev 2020-11-26 20:09:58 följande:

    Haha alkoholen försvinner ju när man bakar så det är jag inte orolig för. Tänkte mest att det ju blir typ två matskedar cognac mot 5 dl vätska plus massa mjöl och grejer. Men päronsmaken kanske slår igenom ändå ????


    Nej det gör det ju då INTE bara så du vet. Två msk kan fortfarande vara för mycket för ett sånt där projekt.
  • Anonym (Anonym)
    Limeblad skrev 2020-11-27 22:41:35 följande:
    Någon skrev det i en annan tråd idag. Varför skulle alkoholen inte förångas under gräddningen när temperaturen i bullen överstiger temperaturen då alkohol förångas?
    Därför att det tar mycket längre tid än vad bullarna är i ugnen. På samma sätt om du gör en sås med alkohol så kokar det inte bort under den tiden heller, det lär ta flera timmar om det ska bli alkoholfritt.
  • Anonym (Anonym)
    Limeblad skrev 2020-11-27 23:34:34 följande:
    Det är jag med på. Men att ingen alkohol skulle försvinna under tiden det tar att gå från 78-98 grader. Fast det kanske är för kort tid.

    Hur som helst är mängden alkohol per bulle (oaktat om den minskar eller inte) så liten att det knappast lär vara ett problem.
    Liten halt eller inte, vill du verkligen bjuda barn på bullar med sprit i...? Jaja, det finns folk till allt.
Svar på tråden Saffran