Inlägg från: viktorjohan |Visa alla inlägg
  • viktorjohan

    Kränkt av kollega, vill inte träffa honom igen.

    Gör en anmälan till skyddsombudet. Det bör resultera i en incidentrapport som arbetsgivaren måste agera på.i någon form. Det har dessutom den fördelen att det vid upprepade incidenter som dokumenterats syns ett mönster. Arbetsgivaren har betydligt enklare att vidta kraftfulla åtgärder då.

    Dessutom bör du kunna ta upp det med ditt fack som i sin tur kan ta det med chefen. Facket bör inte acceptera att dess medlemmar blir kränkta på jobbet, även om det är en annan medlem som kränker.

  • viktorjohan
    Anonym (Ledsen) skrev 2020-11-02 13:22:23 följande:

    Tack förslag, ska höra med både facket och skyddsombudet. Hade nog varit enklare om kollegan blivit fysisk och knuffats eller nåt, tror att sånt alltid ses som allvarligare.


    Har din arbetsplats ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete (vilket det är lagkrav på) kommer en anmälan till skyddsombudet resultera i åtgärder. Din chef blir tvungen att göra nåt. Även om du inte utsatts för en fysisk attack.
  • viktorjohan
    Anonym (Ledsen) skrev 2020-11-03 13:33:18 följande:

    Ja, det är ju det man vill, att något mer ska hända. Att saken ska dokumenteras och om något händer igen eller när nästa kollega står på sig och blir utskälld så ska man kunna se att det hänt tidigare.

    Chefen tycker att jag ska göra en egen anmälan i vårat avvikelsesystem, så det ses som ett arbetsmiljöproblem. Det borde vara samma sak som att prata med skydddombudet?


    Jag är tveksam till att ert avvikelsesystem är detsamma som att det blir ett skyddsärende.

    Jag tycker du ska ta det med skyddsombudet också.
Svar på tråden Kränkt av kollega, vill inte träffa honom igen.