Inlägg från: Anonym (Egoism) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Egoism)

    Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?

    LaFontaine skrev 2020-10-31 13:31:46 följande:
    Du förstod nog inte när du läste mitt första inlägg. Du kan ju prova att läsa det igen.
    Nej tack det är bra. Ni förstår vad jag menar men trivs inte med att bli kritiserade då ni anser er ha "lagen" på er sida att lämna era barn trots att ni har covid. Detta är så omänskligt och respektlöst mot förskollärare, och framförallt de som är i riskgrupp som arbetar med att ta hand om era barn. 

    Tror knappast ens din närmaste vän skulle vilja vara barnvakt om du var hemma sjuk i covid. Så varför skulle förskolan vara glad över att ni lämnar barnen?
  • Anonym (Egoism)
    Anonym (resenär) skrev 2020-10-31 13:34:19 följande:
    Man följer reglerna om man lämnar sina barn då man är sjuk. Det är inte att "utnyttja" utan att använda sin rätt som man betalar för.

    Ja om man är en egoist så gör man så. Föräldrar som bryr sig om förskollärare och andra friska barn på förskolan och deras barns föräldrar, håller barnen hemma och skiter i om de har betalat eller inte. 


     

  • Anonym (Egoism)
    Anonym (resenär) skrev 2020-10-31 13:35:06 följande:
    Du behöver inte vara glad men du måste acceptera det som gäller.
    Nej det gör jag inte, jag tycker att det är fruktansvärt fel att föräldrar skiter i de peronserna som tar hand om deras barn. 
  • Anonym (Egoism)
    LaFontaine skrev 2020-10-31 13:37:06 följande:
    Nej, det är tydligen inte bra, för du förstår tydligen inte alls vad jag menar. Du förstår, jag lämnar inte mitt barn på förskolan om någon i familjen har covid. Däremot är jag otroligt avogt inställt mot förskolepersonal som ständigt vrålat att föräldrar är egoister, när de faktiskt följer de regler och riktlinjer som finns. Det är inte enbart knutet till covid. Otaliga gånger läser jag om personal i förskolan, som har så mycket åsikter om egoister till föräldrar. Och passar det inte att arbeta med barn och föräldrar, får man vackert söka sig ett annat jobb.

    Du känner inte mig och vet inte hur jag är, jag kritiserar de som lämnar när de har covid, Du behöver inte blanda in annan kritik i detta, vad har jag med dina tidigare erfarenheter att göra. 


     

  • Anonym (Egoism)
    Anonym (K) skrev 2020-10-31 13:37:25 följande:

    Har fem barn, både skolbarn och förskolebarn. Personligen skulle jag aldrig någonsin skicka mitt förskolebarn till förskolan om någon i familjen är sjuk. Känns otroligt fel och respektlöst mot både barn och personal. Spelar ingen roll vad FHM säger, för mig känns det fel och därför stannar dom hemma till alla är friska. Skolbarn är ju såklart svårare. De har skolplikt men skulle nog kunna hålla hemma dom också.


    Skönt att höra! 
    Skolbarn kan också stanna hemma en vecka, de ska dessutom stanna hemma vid minsta symtom.
  • Anonym (Egoism)
    Anonym (Anonym 666) skrev 2020-10-31 13:37:57 följande:
    Fast även de som har corona HAR ju rätt att lämna sina barn på fsk. Inte ens riskregionerna har sådana restriktioner än. Det finns inga lagar alls kring corona, så den tanken kan du nog släppa direkt.

    Man måste inte vara glad på jobbet oavsett orsak men du kan byta jobb, eller ta det för vad det är. Du går medvetet med på att ta de där riskerna, den enda du kan klandra är dig själv.
    Ok så jag visste för 20 år sen att det kommer corona och att Sverige som enda land ska skita i att skydda sin skolpersonal? 

    Vad bra att du kan spå in i framtiden. Byt jobb du med, för du kanske kommer klaga på något om tio år?
  • Anonym (Egoism)
    LaFontaine skrev 2020-10-31 13:42:09 följande:
    Fast de följer fortfarande de riktlinjer som finns. De som gör fel är ni, som bryter mot lagen. Och det är fortfarande beklämmande att man uttrycker sig som du gör. Du har valt att arbeta med det du gör. Byt jobb om det inte passar.
    Hoppas du aldrig klagar på något på ditt jobb, byt isådanfall direkt!
  • Anonym (Egoism)
    Anonym (Självklart) skrev 2020-10-31 13:40:13 följande:
    En förskollärare i riskgrupp kan hålla sig hemma, ersättning finns. Om man nu tillhör en faktisk riskgrupp och inte nåt hittepå...
    Du borde på allvar sluta jobba med barn, jag hade varit mycket bekymrad om mina barn har en sån foliehatt till barnskötare. Din så kallade chef borde upplysa dig om att dina åsikter inte betyder ett skit när det kommer till vilka barn som får gå i förskola och skola.
    Ja då ska du vara orolig för ALLA förskollärare har åsikter om detta att man får lämna sina barn trots att själv har covid, men de flesta håller tyst och snackar illa om det när ni inte hör. 

    Men det borde ni ha förståt.t 
  • Anonym (Egoism)
    Anonym (Ego) skrev 2020-10-31 14:09:43 följande:
    Jag är sarkastisk.

    Jag personligen anser att det är egoistiskt att åka utomlands i dessa tider samt lämna barn på förskola/skola om det är så att en person i samma hushåll har covid.

    Jag förstår helt och håller förskolepersonalen och skolpersonal att man kallar föräldrar för egoister
    Äntligen någon som förstår vad man menar.
  • Anonym (Egoism)
    Anonym (Anonym 666) skrev 2020-10-31 19:03:48 följande:
    Den som är smittad får ha sina barn på fsk. Man måste inte komma nära personalen för att lämna ett barn heller. Sedan finns det ingen som sagt att man ska helisolera sig, stanna hemma menas från jobbet, affärer och andra människor men man får ändå gå utomhus. Det gäller att särskilja de olika sakerna.
    Fast på riktigt, hör du inte hur det låter? Du har tagit i barnet, kanske till och med pussat det, det finns självklart både virus på kläder, hår och kanske även barnet bär på smittan.

    Även om någon annan kan lämna barnet är det ju högst olämpligt att göra det. 
Svar på tråden Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?