• Aniiee

    Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?

    Visst kan jag hålla med om att hålla barn hemma för att minska smittspridning. I allmänhet, inte endast covid.

    Samtidigt är de yrkesgrupper som drabbats MINST av pandemin förskolepersonal, fritidspersonal och lärare för låg- och mellanstadiet. Vilket också är en del av orsaken till att förskolor och skolor i sverige inte stängts ner, varken i våras elle nu. (med ett par undantag, vad jag vet).

    Så..... idk..... Däremot kanske folk borde skippa taxin och sluta hyra in städare ett tag? De värst drabbade yrkesgrupperna, alltså.


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Aniiee
    Anonym (Nej) skrev 2020-10-31 23:46:14 följande:
    Kanske för att sjuka barn inte längre får vara hos oss. Innan var toleransnivån alldeles för hög.

    Men visst barn är inte drivande men de betyder inte att de inte smittar. Med det sagt så är det inte barnen jag är sk räddast för utan föräldrar. Både på mitt jobb och på mina barns skolor så får inte föräldrar ha närkontakt med personal alls. Inte så lätt för mig som ska ta emot små barn men vi gör vårt bästa. För tyvärr vet ju inte heller alla om att de är smittade.
    Visst kan det spela in, att sjuka barn inte kommer till skola och förskola i samma utsträckning. Om det är hela historien, eftersom även för covid så smittar det mest INNAN och precis efter (dag -2 till dag 3 är som mest smittsamma, tydligen) det bryter ut, är dock svårt att säga. Det enda vi vet är att, av någon anledning, så är föreskole- och skolpersonal långt mindre drabbade än andra "närkontakts-yrken". 
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
Svar på tråden Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?