Inlägg från: Anonym (-) |Visa alla inlägg
  • Anonym (-)

    Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?

    Anonym (Egoism) skrev 2020-10-30 23:21:06 följande:

    Enligt FHM så säger man att barn och grundskolebarn ska få gå på förskolan och i grundskolan även om det finns covid-sjuka hemma.

    Som förskollärare (som tur är på ett föräldrakooperativ där chefen är vettig) har vi sagt nej till att ta emot barn vars föräldrar är sjuka i covid hemma.Föräldrarna har fått vända i dörren till och med. 

    Inte mer än rätt tycker jag och anser att föräldrar är egoistiska som handlar på detta sätt! Det spelar väl ingen roll vad FHM säger i detta fall?! Tror man att lärare och vi förskollärare vill ta hand om barn som har sjuka föräldrar hemma i covid?! Varför sån egoism? Det kan dessutom finnas andra barn som kan bli smittade! 


    Å kom inte här och säg att barn inte smittar, det GÖR de. Att de enligt FHM inte är DRIVANDE i smittan betyder inte att de inte smittar, två helt skilda saker! 

    Det är respektlöst att nonchalera förskollärare och lärare i denna pandemi, och föräldrar som handlar på det här sättet och är så egoistiska borde skämmas! 

    Hur tänker ni som gör så här??


    Jag har inte barn i skolålder, men hade jag haft hade jag inte velat lämna, eller att någon annan gjorde det heller. Som du säger, är en i familjen smittad så är det ju bara en tidsfråga innan resten blir det..
    Men hur blir det med skolplikten om man håller hemma? Är det okej?
Svar på tråden Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?