Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    barnlängtan2021 skrev 2021-01-03 09:23:26 följande:

    Jag är helt chockad! Efter 1 min och efter 5 min


    Grattis!!!<3
  • Anonym (Första)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-05 09:01:42 följande:

    Grattis till er som plussat! Så kul!

    Behöver er hjälp.Min app som alltid haft rätt med 1 dag hit eller dit sa att jag skulle ha äl på söndag nu i veckan. Hade inte hunnit få mina ÄL test hem så for igår och köpte stickor och såg att den såg VÄLDIGT starkt ut för att vara måndag så vi låg igår. Idag är det full utslag skulle jag säga. Jag som så gärna ville hinna få till det dagarna innan.. Så min fråga, har någon av er som blivit gravida av att endast ligga de dagar man har äl? Behöver hopp..


    Tempar du? För i sånt fall så kan du ju få det bekräftat att det är äl nu. Annars så kanske kroppen bara försökte med äl men att det aldrig släppte, så gör den ett nytt försök senare omnigraffle dagar och då är den riktiga äl. Tror iaf att det kan hända, hört några som har fått så.

    Det krävs ju bara en spermie för att befrukta ett ägg, så det ska absolut gå att bli gravid om man bara har sex vid äl :)
  • Anonym (Första)

    En liten fundering som ni kloka kvinnor kanske har ett bra svar på. Det här med att folk tror/antar att man är gravid hela tiden vad kommer det ifrån?

    En vän (som jag inte pratat med på ca 10 år) skrev för ett tag sedan och sa hon hört jag skulle få barn. Hur kan folk få för sig det? Jag har inte sagt till någon att vi försöker få barn och inte har vi antytt något om det via sociala medier heller. Vet någon av er vad det är som gör att folk hör sånt eller åtminstone tror sig veta något sådant?

    Bli frustrerad över det då jag verkligen inte fattar vad dom får det ifrån (kan tillägga att hon inte är den första som frågar om det). Är det alla dessa cookies på nätet som fångar upp allt man har för sig på nätet med beställning av äl test och vara inne här på FL dom de sedan basonerar ut via sociala medier som reklam för alla att ta del av vad jag kollar på eller vad tror ni?

  • Anonym (Första)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-01-07 15:30:13 följande:

    Va? Oj bara säga en sån sak? Vänner kan ju se vad man är med i för grupper på fb om de inte är hemliga och den kan de saker man gillar både på instagram och fb. Så om du gillat massa barnrelaterade saker kanske nån fått upp det i sitt flöde och försökt lägga ihop ett å annat?

    Eller om du lagt upp nått foto där tröjan ser lite puffig ut runt magen? Jag har råkat ut för det flera gånger tidigare för att jag stått i nån vinkel med nån mindre smickrande tröja på mig så det sett ut som jag haft en riktig babykula. Tänkte inte på det själv förrän folk började höra av sig och frågade om de skulle säga grattis.

    Min ibsmage har också varit en snackis vid kaffeautomaten på jobbet många gånger. Har sett folks undrande blickar när ballongen svullnat upp efter lunchen.

    Jag gick med i en grupp på fb med barnvagnar för jag ville läsa på å va förberedd och då visade det sig att det togs för givet att jag va gravid då också. La upp en bild på en alkoholfri cider en gång på insta också, syntes knappt på bilden att den va alkoholfri utan flaskan va lite suddig i bakgrunden men då nosade någon upp det och undrade.

    Så att det är att du hänger på familjeliv som skulle avslöja dig har jag himla svårt att tro. Snarare en kedja av sammanträffande som enstaka personer börjat tro saker av och lägger sitt eget pussel.

    Nästa gång får du väl fråga:

    Nämen? Ska jag det?? Va kul! Det va mer än jag visste, När kommer bebisen så jag kan lämna in papper för föräldraledigt i tid?

    Eller bara fråga vem som sagt det och varför de trodde det?


    Ja jag blir så frustrerad när något sånt slängs i ansiktet, så jag känner för att radera allt vad sociala medier heter. Min man brukar alltid skratta åt mig när jag säger att jag ska radera det för han tycker väl jag är så dramatisk när jag säger det. Men jag tycker det är väldigt jobbigt att bli påmind om att vi inte lyckats än så då vill jag bara skydda mig från att det inte ska hända flera gånger.

    Kan säga att jag varit väldigt oaktiva på både Facebook och instagram med inlägg och bilder så svårt att tro någon kan snappa upp något därifrån. Och eftersom det hänt innan så har jag tänk mig för både en och två gånger innan jag gillar en kommenterat på något som kan uppfattas fel.

    Bra kommentarer du ger förslag på, ska säga det nästa gång :) Jag vet det kommer kännas bättre om någon timme och vara glömt imorgon. Ville bara ventilera lite med er mina främmande vänner för lite support. Tack!
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-07 17:06:26 följande:

    Räcker upp handen i tråden.

    Men jag är så frustrerad, 7e försöket nu. Glad fast gubbe förra måndagen på CB och stegring på stickor på tisdagen. Stickorna var svagare igen på onsdagen, fick en pytteblödning då på em, så jag tror ju att ägget släppte typ tisdag natt eller nåt sånt.

    Inget plus än på stickorna. Kanske tidigt, men jag är så hjärtinnerligt less att hoppas och sen bli ledsen när mensen kommer. Börjar känna att det kanske inte är meningen för mig.

    Försöker allt jag kan. Äter folsyra, vilar, äter bra, tränar lagom så kroppen är lagom igång men inte stressad. Men just nu känns det väldigt motigt.


    Förstår du känner dig frustrerad och less, det tar otroligt mycket på krafterna att försöka månad efter månad utan resultat. Jag vet inte om detta kommer vara till någon tröst, men jag har börjat tänka på att det är ca 85% av alla som försöker bli gravida som lyckas inom 1 år. Det hjälper mig att släppa stressen lite och tänka att jag har större chans att vara en va alla dom som tillhör de 85% än att tillhöra de 15% som inte lyckas inom 1 år.

    Vi finns här för stöttning och lyssning när det är som tyngst och det hjälper otroligt mycket att få så fin respons som man får här! Hoppas så för din skull att det blir ett plus snart.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-07 17:26:00 följande:

    Åh tack. Behövde det. Fick missfall under senhösten så allt känns bara så hopplöst just nu. Vill så otroligt gärna få barn, och det sliter mentalt att få motgång månad efter månad. Lite kluvet också att träffa så få detta senaste år, skönt att slippa gömma sin ledsenhet men svårare att hitta på saker att aktivera sig med.


    Beklagar missfallet. Och jag känner med dig, jag vill också gärna att det tar sig någon gång så att man kan få ett barn i slutändan.

    Det har verkligen varit en konstigt år på många sätt och jag kan hålla med om att det varit skönt att inte hålla en fasad uppe för andra när man mått dåligt, men tråkigt som du säger när man har mindre att hitta på.

    Fortsätt kämpa lite till så är det snart din tur ska du se!
  • Anonym (Första)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-08 08:53:56 följande:

    det blev inget mer liggande förutom själva äl dagarna.. får hoppas det går ändå men har en känsla av att det inte kommer gå denna månad heller. dels för att min äl kom så otroligt mycket tidigare denna månad och sen att vi inte fick till det så mycket som jag önskat.

    Hur går det med er som är gravida? Vilken vecka är ni i nu?


    Det kan ju ha räckt så ge inte upp hoppet än :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-08 09:37:13 följande:

    Inget plus idag heller. Men jag håller hoppet vid liv så länge inte mensen kommer... kan tycka att det borde räcka med att få till det varenda dag en vecka runt ÄL, inklusive efter ÄL-utslag på alla stickor. Annars vet jag inte vad kroppen håller på med, to be honest...


    Bra tänkt av dig att hålla hoppet uppe! Ja det borde verkligen räcka. Dock så är det ju ingen garanti att man blir gravid även fast man fått till sexandet, det är ju en väldigt komplex sak som ska hända i kroppen vid en graviditet så det finns mycket som måste klicka. När har du bim?
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-08 10:00:18 följande:

    Jo, såklart är det så. Men när man får till det så månad efter månad efter månad och kroppen bara svarar med ett ?nädu ingen bäbis?, så blir det lätt frustrerande tycker jag. Tiden går och går.

    Har bim på tisdag, men kan vara onsdag med.


    Jo det klart att det tär otroligt mycket när det inte blir något. Ok men då är det några dagar kvar till bim så det kan ju hända att det inte visas på testen innan bim.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-09 09:34:17 följande:

    Nån som vet om kroppen kan variera när den plussar så att säga? Eller om man ?alltid? får tidiga eller sena plus i förhållande till ÄL/BIM?


    Nu vet inte om jag förstår din fråga rätt men jag antar att du frågar om man alltid plussar runt en viss dag vid olika graviditeter för samma kvinna.

    Jag tänker att äggen kan ju fästa vid olika tid i förhållande till äl. Säg att ägget fäster vid äl+8 vid ena graviditeten och vid äl+12 vid nästa, då utsöndras hormonet vid olika tidpunkter också och är då inte mätbart vid samma CD dom två cyklerna emellan. Sen kan ju hormonet öka olika snabbt vid olika graviditeter också kan jag tänka mig. Säga att äggen fäster på exakt samma dag vid två olika graviditeter men att hormonet inte ökar i samma takt. Då går det kanske att testa positivt tidigare vid ena graviditeten än vad det går att göra med den andra.

    Så men andra ord så kan man plussa både tidigt och sent i förhållande till bim vid olika graviditeter.

    Hoppas inte den förklaringen blev för komplicerad, sen vet jag inte till 100% om det är sant det jag förklarade utan det är mer vad jag tror.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu