Inlägg från: Anonym (Litehopplöst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Litehopplöst)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Första) skrev 2021-01-11 18:06:24 följande:

    Oj va spännande! Blir så glad för eran skull :) Tror inte ni har något att vara nervösa över när det gäller relations längden.

    Kanske kan vara skönt för dig att testa imorgon så du kan släppa den tanken lite.


    Tack. :)

    Ja kanske är lika bra även om det är lite tidigt.
  • Anonym (Litehopplöst)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-01-11 19:42:45 följande:

    Nä är det sant! Va grymt! =D

    Ja men det står ju bara att relationen ska ha varat minst två år och att ni ska vara sammanboende (vilket jag tolkar som att ni ska bo ihop nu men hur det varit under de åren ni varit ihop är strunt samma). Kollat de i registren så står ju typ vara nuvarande adress och adress före ett visst datum som brukar vara för kanske 6 månader sen eller liknande så då kommer de ju att se att ni varit folkbokförda på samma ställe ett tag :)

    Å va kul! Håller tummarna att ni får hjälp :) och sen om mensen inte hinner komma så ta ett test innan du hämtar ut alla sprutor och hormoner å grejer. En bekant har hela kylen full nu för hon hämtade ut allt dagen innan hon plussade på beräknad dag för mensen.


    Tack. :)

    Ja vi köpte hus tillsammans förra hösten.

    Bra tips. ska se till att inte hämta ut nåt före mensen.
  • Anonym (Litehopplöst)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-11 20:05:32 följande:

    Gud vad glad jag blir för din skull. Helt klart i rätt riktning. Alltid bra att få kolla iallafall! :) jag skulle nog göra som ovan skriver och testa imorgon bara för att se!:)


    Tack :)

    Kanske blir att testa på torsdag när du gör det också :p
  • Anonym (Litehopplöst)

    Tog ett supertidigt test idag. 
    det va negativt. 
    Inte helt förvånad. 

  • Anonym (Litehopplöst)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-12 12:45:48 följande:
    Fantastiskt! Vad roligt att höra :D Nu är ni igång och snart kommer plusset! Lycka till!
    tack.  :) 
    känns bra att vara igång och lite läskigt. 
    på torsdag blir det undersökning och lite mer info om medicinerna jag ska ta sen. 

    måste tydligen också bättra på skyddet mot röda hund med ny vaccination och då fick man inte vara eller bli gravid inom en månad. tydligen risk för missbildning. 
    syns på blodprov om man inte har fullgott skydd. 

    hur går det för er andra? 
  • Anonym (Litehopplöst)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-12 14:01:07 följande:

    Ringde våran gyn i slutet av december där jag bor för att iallafall få kolla att allt ser okej ut då jag i början av hösten hade kraftiga smärtor i ena äggstocken och har tidigare haft ofarliga cystor på äggstockarna. Fick som svar att jag inte får kolla eller kan få hjälp då jag redan har ett barn utan måste vända mig privat. Vi har 2 privata kliniker här och båda var fulla. För att ens få se att allt ser okej ut. Blir så matt..


    Suck. Vad dumt. Kan du inte bara boka en ?vanlig? gyn-tid för att kolla status rent allmänt? Det behöver man ju göra även om man redan har barn. Extra mycket om du ibland får cystor.

    Jag tänker att det är en början iaf och sen kan du be dem ta blodprov och kolla amh etc.

    Var bor du?
  • Anonym (Litehopplöst)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-12 15:51:02 följande:

    Ja verkligen. Kan BVC/MVC se sånt? Vände mig till gynmottagningen för att dom ska vara specialister på sånt här men dom nekade mig. Så synd att det ska vara sån stor skillnad på vilket län man bor i. Har en vän nere i Stockholm som direkt fick en tid att kolla hennes ägg. Bor långt uppe i sverige så resurserna är väl inte detsamma men ändå.. :/


    Vet faktiskt inte.

    Men kan kanske vara värt ett försök? För att få lite lugn.

    De bör väl kunna se om du har en cysta eller inte tänker jag.

    Tryck på att du är orolig och har haft ont. Så de förstår att anledningen inte bara är att du vill bli gravid. Kanske hjälper.
  • Anonym (Litehopplöst)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-12 20:07:24 följande:

    Ber så mycket om ursäkt, ser nu att jag svarade på fel inlägg så blev jättekonstigt svar. Är väldigt glad att du förstod ändå vad jag syftade på 

    Åh vad jobbigt, så mycket att tänka på och så ska det komma upp nytt hela tiden! Hur är man i risk att få röda hund? Tror inte jag är vaccinerad mot det! 

    Min man har varit långledig så vi har varit iväg några nätter hos mina föräldrar, kändes skönt att tänka på något annat. Men nu när vi kom hem sköljde allt över mig, känner mig väldigt ledsen och besviken på förhand. Kan inte känna ett endaste symptom hur hårt jag än känner efter! Inget illamående, inget magont, inga ömma bröst eller något alls. Har mindre symptom nu är förra månaden och då var jag inte ens gravid 


    Röda hund är främst risk att få på utlandsresa så inte så stor risk under pandemin. Men tydligen bör man vara vaccinerad för säkerhets skull.

    Skönt med långledigt.

    Inga symptom kanske är ett bra tecken. Tycker symptomen varierar varje månad och beroende på hur jag mår i övrigt. Tex fick jag mycket mindre symptom när jag slutade med kaffe. Mindre ömma bröst, mindre magont mm.

    Så inga symptom kanske bara betyder att din kropp mår bättre denna månaden. Att din cykel är friskare. :)
  • Anonym (Litehopplöst)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-12 20:24:17 följande:

    Jag är väl som många andra, lite naiv... Jag och min man är sådana där, främst jag, som har bestämt att vi skulle göra uppehåll med bebisverkstan mellan februari-juni eftersom jag tänkte att jag helst inte ville ha barn på vintern. Då jag själv är född i februari, rätt nära jul, alltid kallt, i min släkt har vi ofta stora släktfiranden när någon fyller år, oftast utomhus men när jag fyller år blir det alltid lite mindre och just nu av självklara skäl kommer det knappt bli något alls.

    Jag var så naiv att jag föreställde mig aldrig att vi skulle komma till den punkten då vi faktiskt skulle behöva pausa bebisverkstan. Jag antog att jag skulle vara gravid redan... Nu är det visserligen ett försök efter det här "om" det misslyckas. Jag är 99,7% säker på att jag inte är gravid, jag känner mig jätteledsen men försöker se fram emot nästa försök istället.

    Men nu börjar jag tänka, vadå ska det vara vårt sista försök på 5 månader? Det känns inte så bra längre... Tänk om vi kör igång igen då i juli och jag ändå inte blir gravid och så står vi där i februari igen... Då kommer jag verkligen inte vilja pausa. Ju mer jag tänker på det så känns det inte alls viktigt när bebisen kommer. Vi vill ha ett syskon till vår son, strunt samma om det föds på julafton eller 31/12 kl 23:59. Jag vill så gärna vara gravid och ha en bebis! Det här är "bara" tredje riktiga försöket men varje försök känns som en evighet som tynger ner en.


    :)

    Förstår. Jag är själv född i november och iof ganska nöjd med det men klart det är roligare med sommarfiranden utomhus.

    Att fylla år mitt i sommarlov eller semester kan inte heller vara helt skoj för då är alla bortresta och klasskamraterna kanske inte kan komma på kalas.

    Nä november är inte dumt alls och ofta riktigt mysigt. :)

    Värt att tänka på. Kan ju bli en prematur.

    Jag skulle tex varit född i januari men kom i november.

    Så det kan vara svårt att planera ändå.

    Skickar styrkekramar
  • Anonym (Litehopplöst)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-13 09:06:22 följande:

    Ringde våran gynmottagning idag och pga pandemin så var det 6 månaders väntetid MINST. Hon skulle dock skriva en remiss till grannstaden. Alltid något. Hoppas man får komma dit iallafall.{#emotions_dlg.flower}


    Håller tummarna. 

    Jäkla pandemin som ställer till det hela tiden. :(
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu