Inlägg från: Anonym (Frustreradlessen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frustreradlessen)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Skye) skrev 2021-01-10 15:57:03 följande:

    Men... förlåt om det är en dum fråga, men kan det inte vara en nidblödning..? Är det väldigt rikligt?


    Nja, men mer än ?lite rosa?, är ändå blod. Så jag hoppas inte så mkt på det nu (men sen är jag inte så att jag hoppas så mkt heller, blir alltid fel då). Men jag har ju också läst om de som blöder in i graviditeter och ibland tänkt att jag lär vara en sån, blöder väldigt lätt normalt och får rätt lätt näsblod och blåmärken och så, så min kropp är en känslig sak. Men hoppas på det törs jag inte.
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-01-10 15:48:02 följande:

    Beklagar att plusset inte ville stanna :(

    Utredningen är ett steg på vägen med lite prover för att kolla sköldkörteln tex och att spermiernas kvalite är okej. Visar allt okej så finns ju fortfarande möjligheten att ni klarar det på egen hand.

    Jag och min sambo gjorde en utredning efter 9 månader bara för att få bekräftat att det inte va nått ?fel? på oss. Bara det tyckte jag va en stor lättnad. Och om testerna visar nått så får ni ta det därifrån och inget som säger att ni måste göra ivf för att ni gjort utredningen :) . Jag kände lite att stressen släppte då iaf.

    Lycka till! <3


    Jo, det är väl det vi tänkt med, också bara kolla av nu att det inte är något man kan hjälpa till med. Har tagit sköldkörtelprov förr när jag hade en period av trötthet och dryg yrsel, de visade på normala värden, yrseln var stressrelaterad då. Men det var ett tag sen.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-10 16:10:34 följande:

    Jag tror vi alla kan hålla med om det. Jag trodde också att det skulle gå lätt och lyckas redan på första försöket, va så taggad och positiv då. Nu är vi ändå bara inne på fjärde försöket, så det kan ju gå fort i jämförelse med andra, men det är ändå tufft varje misslyckat försök att ladda om.


    Det är det. Blev också gravid på försök 5, och var lycklig och även glad att få ett sommarbarn. Skitfånig detalj men det slog också hårt när det då blev missfall. Nu blir det vinterbarn om det tar sig kommande månader, vilket jag måste landa i. Har helst inte velat få barn sista veckan i december just för att de alltid blir yngst då och alla jag vuxit upp med som fötts då har avskytt det hela sin barn och ungdomstid. Hade hoppats att det inte skulle bli så.

    Så det var många saker, stort som smått, som föll bort på en gång. Kombinerat med att jag är rädd att inte kunna bli gravid nu igen och att chansen för syskon droppar. Läser man här på FL är det också många som uttrycker sig att decemberbarn är det sista man vill ha och att det är så synd om stackars ensambarn. Det skär mer varje månad för mig nu.

    Men jag vet ju att jag kommer vara superglad även för ett ensambarn i december. Alltid.

    Ibland blir kombinationerna av saker att bli ledsen för nog bara lite mycket.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Skye) skrev 2021-01-10 16:54:12 följande:

    Hoppas jag inte råkade trycka på någon tumme upp eller ner från telefonen nu.

    Jag är född i slutet av November och har alltid älskat det. Jag var yngst i klassen men det tänkte jag aldrig på. Dessutom började jag läsa så tidigt och hade egentligen mått bra av att hoppa upp en eller två klasser då jag ändå fick ha deras böcker i skolan, så det var inte svårt att hänga med för att jag var yngst. Och sådant är ju ändå väldigt individuellt:)

    Har man kärleksfulla föräldrar är det absolut inte synd om ensambarn! Jag har syskon men en av mina bästa kompisar när jag var liten var ensambarn och även en av mina kusiners döttrar. En sak dom två har gemensamt är en orubblig självkänsla och självförtroende och att dom har så mycket kompisar..! Jag vet inte om det är en slump heller men båda deras föräldrar har fortfarande väldigt stabila äktenskap in i 50-60 årsåldern. Mitt kusinbarn har ett stort och bra kompisgäng med både tjejer och killar som verkar vara lika tajta med henne som om de varit syskon :). Detsamma med min barndomsvän, han har varit väldigt nära sina vänner och är fortfarande.

    Däremot vill jag ha syskon till min son iallafall, men det är främst för att jag vill ha fler barn.

    Bara några positiva sidor med att ha ensambarn eftersom du läst föräldrars inlägg som skrivit att det är synd om dom.


    Tack. Har bara läst så mycket om motsatsen, hur synd det är om ensambarn och hur hemskt det är att vara född sent, så jag har nästan fått skuldkänslor att försöka... Just att vara född i december har fått en så negativ klang, hur ?synd? det är om de barnen, hur svårt de får i idrott och skola etc. Det är lätt att färgas av det man läser tänker jag.

    Har också alltid velat ha två barn, men har också flera bekanta med ensambarn och de verkar ha gott om vänner och ha det fint. Men det är lätt att bara höra det negativa antar jag, om hur folk skriver att om man inte ger sitt barn ett syskon är man elak.

    Blev bara väldigt ledsen idag när jag började blöda, just för att det precis blivit ett svagt streck på stickan och också att jag var helt säker på att ÄL prickades in rejält.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-10 17:13:56 följande:

    Jag är novemberbarn och ensambarn. Well, har två äldre halvsyskon men jag växte aldrig upp med dem och har först i vuxen ålder fått riktigt bra kontakt med dem.

    Finns många fördelar med detta :)

    Förstår hopplösheten fullt ut. Och stressen av att kanske inte hinna med syskon (vill också gärna ha två).

    Har ni kollat in Vulverine (Jenny koos) blogg och instagram?

    Hon har massor med info om kost och annat för att optimera fertiliteten

    Jag försöker testa det nu.

    Tex att boosta d-vitamin


    Jo, det är klart det finns bra exempel med - är nog bara lätt att höra alla de dåliga...

    Inte kollat den bloggen men äter d-vitamin ändå pga bristen på solljus. Plus folsyra såklart och järn.

    Det känns lite som jag gör allt jag kan men ingen tur ändå...

    Tack till er alla med goda exempel. Jag känner mig bara så misslyckad just nu.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-01-10 19:09:43 följande:

    Jag är ensam barn och visst det kunde va tråkigt stundtals, speciellt om man va sjuk så fick man ingen interaktion med andra barn men annars gick det verkligen ingen nöd på mig. Det fanns barn att leka med i området så jag hade många vänner att leka med var helst jag kom. Just att jag var ensam gjorde att jag fick andra förutsättningar än om jag hade haft syskon. Mina föräldrar hade det inte så bra ekonomiskt så många äventyr jag fått lov att göra hade inte gått annars. Jag var väldigt blyg men blev stark i mig själv ändå. 

    Så lång historia kort, det var inte ett dugg synd om mig som ensambarn. Jag fick bra fantasi och kune leka bra själv hemma om det var så, annars fanns det ofta nån kompis att leka med. 

    Min dotter är född i december, vi försökte länge för att få henne så att hoppa över att försöka för att eventuellt riskera bf i december var inget alternativ för oss. Många runt omkring påpekade lite negativt att det skulle vara dåligt att vara födda då, men det roliga tyckte jag var att ingen av de som påpekade det var själva födda i december. Det är väl främst vid stora milstolpar som det är irriterande att vara född sent som när man får köra moppe och fyller 18 och gå ut på krogen skulle jag gissa? Men känner ingen som fyllt över 25 som tycker det är negativt att fylla år sent, snarare tvärt om. När alla ens vänner fyllt 40 är man själv 39 hehe.

    Ett försök till pepp att vintermånaderna inte är så dåliga och att ensambarn inte far illa av att vara själva med sina föräldrar ibland :) Om det skulle falla sig så att det inte hinner bli syskon.


    Tack! Jättefint pepp. Jag känner inte heller att jag kan hoppa över december om det vore så att det inte tar sig till oktober eller november. Har flera decembervänner som det gått ypperligt för, är väl mest att man bara hör om alla negativa rapporter om barn födda då. Men som du säger är de alla glada när de fyllt jämnt som lite äldre...
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-10 19:34:21 följande:

    Jag är född i december.

    Kan säga att skola och sånt inte gjorde någon som helst skillnad för mig, var snarare en av dom bättre i skolan. Dock sägs det att tjejer är lite mognare än killar som är födda sent.

    Man vill göra "rätt" och tänker på månader när barnet ska vara fött tex.

    Mitt mellanbarn skulle födas i slutet på januari men föddes tidig oktober. DÄR dras jag av skuldkänslor att skolan kommer starta ett år innan man skulle egentligen.

    Förstår att du blev ledsen när mensen kom :( man blir så besviken!


    Ja, särskilt när min menscykel bara blev 25 dagar. Det har hänt en gång tidigare det senaste året, annars är den 27 eller 28 dagar men aldrig längre eller kortare. Alltid BIM 14 dagar efter utslag på digitalt ÄL-test.

    Men mens kan ju bråka så...
  • Anonym (Frustreradlessen)

    Vill bara skicka ett tack till er alla som peppat mig i tråden och kommit med snälla ord och lugnande berättelser. Ni är fantastiska. När nätforum funkar såhär är de som bäst.

    Tack.

  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-10 21:24:38 följande:

    Min mens börja strula när vi började försöka. Blev 2 dagar sen ena månaden. Månaden innan jag blev gravid så kom små blödningar 4 dagar innan och mensen starta 2 dagar tidigt. Hade så ont då så jag misstänker ett mf. Men månaden efter så tog det sig.

    Hoppas på din tur nästa månad! Enda bra att den är 2 dagar tidig är att man kan börja om tidigare. Jobbigare när menaen blir försenad och testen tokblanka.


    Jag hoppas också på tur. Funderar ju på om dagens svaga streck med mens snart efter var ett ultratidigt missfall eller om det var bara tidig mens och spökstreck. Omöjligt att veta.

    En sak är då säkert, om jag får barn, den ungen kommer bli något så oerhört älskad iaf...
  • Anonym (Frustreradlessen)

    Funderar på det här med en första kontroll/utredning för att kanske kunna släppa en del oro över läget. Har ju ?bara? 7 riktiga seriösa försök så det är ju privat som gäller, men vad kan man ens se på en sån? Eftersom vi fått ett missfall är vi inte sterila och eftersom jag får utslag på ÄL-stickor varje månad gör ju kroppen nåt iaf. Vad kan det ge i hjälpväg mer? Eller är det bara att lugna en att det ser bra ut?

  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Första) skrev 2021-01-11 11:28:55 följande:

    Om du söker på (vad ingår i en fertilitetsutredning) så får du en del info om det. Dom kollar ju inte bara sperma och äggkvalitet utan hur äggstockarna och livmodern ser ut. Det står också att dom kollar hormonerna. Annars kan du ju ringa till den kliniken ni funderar på att gå till och fråga vad som ingår och vad dom kan få fram av alla tester :)


    Jo ska göra det. Gjorde ett VUL tidigare förra året efter missfall och då kollade läkaren runt lite och såg bara två normala äggstockar med äggblåsor i varje.

    Hormonerna vore mest nice att få i normal nivå känns det som, påverkas mkt av PMS så de verkar då finnas där i stor mängd. :)

    Men vore kanske skönt att nån som kan iaf sa att inga uppenbara fel finns (om det nu är så) så man avfört allt sånt åtminstone...
  • Anonym (Frustreradlessen)

    Åååh håll tummarna, idag och igår har jag fått svaga svaga plus på såna testa - tidigt stickor. Det är inga tydliga plus än men strecken syns när jag tittar noga så jag hoppas så att de stärker på sig nu kommande vecka. Kan knappt tro det men blev så glad när jag såg att de inte var heeelt blanka nu. Just nu vill jag mest bara testa en gång i halvtimmen känns det som...

  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-02-04 09:23:58 följande:

    Ååh hoppas hoppas, vad spännande!! Hur länge kan du hålla dig innan du testar igen?


    Alltså känner jag mig rätt kommer jag testa i eftermiddag... :D

    Tycker att strecket från i morse är aaaningen starkare än det från igår så det skulle ju betyda att det går åt rätt håll.

    Jag är så tacksam i såna fall. Och så glad. Och kommer säkert vara så nervös iom att förra plusset slutade i missfall. Men jag kan bli gravid, så jag hoppas, hoppas, hoppas att det vill stanna nu. Hade lätt molvärk i magen igår som jag hoppas är växtvärk som börjar nu iom stt den kom samtidigt med det första svaga plusset.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-02-04 09:23:58 följande:

    Ååh hoppas hoppas, vad spännande!! Hur länge kan du hålla dig innan du testar igen?


    Testade igen med test av annat märke nu på eftermiddagen. Svagt (men synligt) streck där med. Åh.
  • Anonym (Frustreradlessen)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-02-04 19:23:21 följande:

    Ååååh vad spännande!!! Det låter verkligen lovande! Hoppas det resulterar i en frisk liten bebis! Blir bf i september eller oktober då? :)


    Oktober om man går hela tiden. :) Mitt när löven skiftar färg. :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu