Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-06-17 13:08:38 följande:

    Jag förstår. Ja då är ju åldern ett hinder fast åt andra hållet. 

    Vad man kan göra är att göra en utredning privat. Tror ni kan göra det efter bara ett år och att det för er även som för oss äldre kostar som ett vanligt läkarbesök, dvs 300kr/besök. Då behöver man inte vänta på att remissen om utredning ska gå igenom vilket iband kan ta tid. Och det kan vara skönt att veta att allt ser bra ut för då tar man bort en faktor i osäkerheten. Sen kan det vara svårt ändå även om allt ser normalt ut. Så va det för oss även om jag sen fått diagnosen barnlöset pga endometrios så VET de ju inte om det är endometriosen som spökar. 

    Det är iaf skönt att veta vad man har att jobba med :)

    Håller tummarna att ni slipper det för det är också mentalt påfrestande med ivf.  


    Är det också via vanlig vård eller på en privat klinik? För skulle man göra det på en privat klinik här så skulle en utredning gå på mellan 2000-8000:-

    Visst skulle det vara skönt att få se att allt ser bra ut men det känns ändå lite saftigt att lägga ut uppåt 8000:- när man kan få det gratis bara man väntar lite extra. Vi får ser hur allt blir och vad vi bestämmer oss för, hoppas ju som sagt att vi inte behöver kolla oss.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-06-17 16:45:34 följande:

    Jag kollade upp en privat klink som har avtal med landstinget. Då kostar det som vanlig läkarbesök (vilket det gör hos landstinget också tills man kommer upp i högkostnadsskyddet)  


    Ok, ja det har jag ju iofs inte kollat upp då den kliniken ligger i en annan stad men får kolla upp det kanske :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-06-17 22:44:21 följande:

    Förstår dig, känner lite likadant. visst att vi hade några månader när vi trodde allt gick vägen men nu känns den tiden bara förlorad. 10 månader sen vi började försöka och ingen duglig graviditet.. Det är så himla lätt att falla i det svarta hålet :( Men det låter som att ni har en plan iaf med hur ni vill gå vidare och det är ju bra =) Håller tummarna för att ni får ert plus i sommar <3 


    Jag tror det är ganska vanligt när man försökt såpass länge att känna hopplösheten. Även fast vi är inom det normala spannet på hur lång tid det normalt kan ta så är inte det någon tröst när man inte vill något annat än att det ska lyckas. Det känns ju skönt ändå att ha den där planen, även fast vi hoppas på att inte behöva den :) Tack och jag håller tummarna för er också nu i sommar!
  • Anonym (Första)
    hopeforaplusa skrev 2021-06-18 12:01:44 följande:

    Gud jag glömde att fråga hur du mår första, hur känns det med eran paus? Har du fått ta vaccin än?:)


    Jag har också funderat vart du tagit vägen men förstår varför :) Härligt att allt ser bra ut där inne och jag kan förstå det blev en chock när ni trott annat innan.

    Det har känts lite jobbigt men nästa dos vaccin får jag nästa vecka så nu kan man ju börja försöka igen. Har trotts det inga förhoppningar av någon anledning. Vet inte om det beror på att man tycker man aldrig plussat innan så varför skulle det komma nu helt plötsligt. Men nån gång kommer det, jag bara vet det, så vi kämpar på :)
  • Anonym (Första)
    hopeforaplusa skrev 2021-06-18 14:17:31 följande:

    Åh vad ni är gulliga som märkt av min frånvaro. Det känns verkligen som att ni är ett gäng vänner här inne. Man vill berätta direkt det händer något bra eller också dåligt. Det är väldigt fint att ha er cybervänner:)

    Ja någon gång ska det bli eran tur. Tror du nämnt det men minns tyvärr inte så förlåt om jag frågar igen, hur länge har ni försökt? Jag håller tummen stenhårt för att det ska gå för er snart! Du kan säkert redan allt sånt här men äter du folsyra och Q10? Månaden jag blev gravid hade jag börjat äta dom så vet inte om det bara var en slump eller om det faktiskt hjälpte. Även min sambo åt Q10. Står väldigt mycket bra om just Q10 så något bra bör det innehålla:)


    Ja nu vill man vi höra hur det går för alla eftersom man följts åt så länge. Och det är verkligen jätte skönt att få skriva av sig när det behövs, både när det händer bra och dåliga saker.

    Vi började i slutet på september så är nästan exakt 9 månader sedan. Folsyra började jag äta strax innan försöka försöket och äter det än idag. Q10 åt vi båda två i säkert 4-5 månader, men slutade för ett tag sedan. Då det inte gav någon tydlig effekt så orkade jag inte lägga massa pengar på det, då det inte är det billigaste direkt. Tänker att folk har ju blivit gravida i alla tider utan massa tillskott och liknande så då borde det gå nu också :)
  • Anonym (Första)
    hopeforaplusa skrev 2021-06-18 15:40:53 följande:

    Nä men jag förstår! Så är det verkligen, tror mycket kanske är slumpen. Läst om alla möjliga tillskott så det finns ju verkligen oändligt med saker där ute! Jag hoppas ni får erat plus nu i sommar:)


    Ja det är väl mestadels slumpen, är ju bara 20-25% chans att det blir en graviditet vid varje försök så man ska ju ha lite tur att allt klaffar. Tack för att du hoppas :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-06-18 20:51:57 följande:

    Det går verkligen inte att föreställa sig ett plus innan man fått ett. Minns att jag också kände så i första början, ett plus kändes overkligt, kan jag verkligen bli gravid och bära mitt eget barn, kändes helt galet overkligt! Vore så häftigt och underbart om ni får plus nu när ni försökt så länge! :)


    Nej det är i princip omöjligt. Hade ett försök innan pausen där mensen va en dag sen. Jag har alltid haft en cykel som är jämn och stabil där mensen alltid kommer punktlig 14 dagar efter äl. Så att den var en dag sen gjorde ju att jag hann bygga upp en förhoppning, om än så liten, att nu är dagen då plusset kommer. Men så kom mensen några timmar efter det och sen den dagen vågar jag inte tro på ett plus, då slaget blev ännu hårdare den gången. Det hade varit underbart! :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-06-21 06:48:57 följande:

    Ja det finns halvlekar hehe. Dom spelar 2 X 45 minuter. Men oftast blir det förlängt med X antal minuter i varje halvlek. Men sexiga kläder är inte hans grej tyvärr så att locka honom för det är nog svårt. Fick positivt på digitalt äl-test redan igår på Cd 12! Aldrig hänt tidigare att jag fått positivt så tidigt så funderar nästan på om det blivit fel. Tog ett vanligt äl-test idag men svårt att avgöra om det är stegring eller inte? Men isåfall kanske man kan ha tur att em inte kommer ivägen trots allt =D

    Vad tror ni här om dessa testerna? Det blå är det digitala som gav positivt igår kväll. Det röda är vad jag tog nu på morgonen.


    Jag har aldrig använt digitala så det vet jag inget om alls. Dom gånger jag har tagit vanliga dagen efter jag fått ett positivt (eller väldigt nära positivt) så har dom varit mycket svagare än vad ditt är nu. Dock så är ju alla olika så svårt att säga. Men jag brukar tänka att oavsett om det är positivt eller bara nästan positivt så kommer äl väldigt snart så då är det lika bra att försöka få till det oavsett :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-06-21 14:33:00 följande:

    Skit. Mensvärk och blod på pappret på senaste toabesöket. 

    Detta är en sån mindfuck hela tiden.  precis när man slappnat av.... 

    Håll tummarna att det inte blir mer. 


    Åh nej! Fy så jobbigt, förstår att det måste vara väldigt stressande att inte veta vad det kan bero på. Hoppas så mycket för din skull att det inte kommer nå mer och att allt är bra <3
  • Anonym (Första)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-06-26 11:26:25 följande:

    Hoppas ni alla haft en trevlig midsommar!

    Tror vi missade vår chans ändå. Kollade min tapp ( börjat med det senaste cyklerna) och från en dag till en annan va den lågt sittande och den kändes lite öppen. Nästa morgon va den så högt att den inte gick att nå igen.

    Samtidigt så känns det som jag behöver kissa hela tiden och när jag går är det hur mycket kiss som helst! Har druckit lite mer än annars senaste dagarna men inte alls så mycket så det borde göra sån skillnad. Ett tryck över livmodern och kan inte ha nått som sitter åt det minsta. Känner mig så kluven. Tror vi missade det samtidigt som jag har ett litet hopp. Dottern har knappt sovit det senaste så naturligtvis har vi bara fått till det en gång men det va samtidigt som positivt äl-test iaf.


    Lite lovande låter det ju ändå. Hoppas att det räckte med en gång och att det blir ett plus nu :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu