Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 16:23:24 följande:

    Det är det. Blev också gravid på försök 5, och var lycklig och även glad att få ett sommarbarn. Skitfånig detalj men det slog också hårt när det då blev missfall. Nu blir det vinterbarn om det tar sig kommande månader, vilket jag måste landa i. Har helst inte velat få barn sista veckan i december just för att de alltid blir yngst då och alla jag vuxit upp med som fötts då har avskytt det hela sin barn och ungdomstid. Hade hoppats att det inte skulle bli så.

    Så det var många saker, stort som smått, som föll bort på en gång. Kombinerat med att jag är rädd att inte kunna bli gravid nu igen och att chansen för syskon droppar. Läser man här på FL är det också många som uttrycker sig att decemberbarn är det sista man vill ha och att det är så synd om stackars ensambarn. Det skär mer varje månad för mig nu.

    Men jag vet ju att jag kommer vara superglad även för ett ensambarn i december. Alltid.

    Ibland blir kombinationerna av saker att bli ledsen för nog bara lite mycket.


    Jag är född i december och jag kan väl till viss del tycka det va jobbigt att fylla så sent då man blev sist med allt, men det är inte synd om oss kan jag lova. Man kan ju utnyttja saker i samhället längre än dom som är födda under samma år tex. Så tänk inte så mycket på det, det kommer bli underbart vilken månad ni än får barn :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Skye) skrev 2021-01-10 16:56:05 följande:

    Jag förstår det, bryr mig otroligt mycket om att mitt första försök ska lyckas nu. Fick först negativa test när jag testade tidigt och undrade om något var fel direkt.


    Hoppas det blir plus nu för din del :)

    Tankarna går ju direkt till att något är fel när det inte går direkt, men man vet ju att det är normalt att det kan ta upp till 1 år så nu är jag inte så orolig längre. Det blir när det blir helt enkelt.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 17:04:38 följande:

    Tack. Har bara läst så mycket om motsatsen, hur synd det är om ensambarn och hur hemskt det är att vara född sent, så jag har nästan fått skuldkänslor att försöka... Just att vara född i december har fått en så negativ klang, hur ?synd? det är om de barnen, hur svårt de får i idrott och skola etc. Det är lätt att färgas av det man läser tänker jag.

    Har också alltid velat ha två barn, men har också flera bekanta med ensambarn och de verkar ha gott om vänner och ha det fint. Men det är lätt att bara höra det negativa antar jag, om hur folk skriver att om man inte ger sitt barn ett syskon är man elak.

    Blev bara väldigt ledsen idag när jag började blöda, just för att det precis blivit ett svagt streck på stickan och också att jag var helt säker på att ÄL prickades in rejält.


    Jag skulle säga att det beror helt hur man är som person. Bara för att man är född senare på året behöver man inte få det svårare i skolan, jag har då inte upplevt det iaf. Sen har jag en lillebror som började 1 år tidigare i skolan så han har varit lång efter sina klasskompisar i ålder men han har inte heller lidit av det. Sen finns det ju dom som haft det jätte jobbigt och svårt i skolan men varit födda tidigt på året, så det har inget att göra om när man är född, jag tycker inte du ska fokusera så mycket på det alls faktiskt.

    Har man bara närvarande föräldrar och kompisar så tycker inte jag det är synd om ensambarn heller. Finns inget som säger man inte får ha ett barn, bland är det bara ett barn vissa föräldrar kan/vill få och det måste vara ok det också.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Skye) skrev 2021-01-10 17:07:37 följande:

    Ja och det sa jag innan vi började försöka, ?det är inte alls säkert att det går vid första försöket eller alls? sedan började jag ändå undra om något var fel när jag inte fick plus direkt. Men nu har jag fått svaga plus två dagar i rad och har bim imorgon, så jag hoppas verkligen.


    Ja det blir nog lätt att tänka så. Det låter ju helt underbart, säger grattis direkt då och håller tummarna för att det stannar :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-11 11:16:42 följande:

    Funderar på det här med en första kontroll/utredning för att kanske kunna släppa en del oro över läget. Har ju ?bara? 7 riktiga seriösa försök så det är ju privat som gäller, men vad kan man ens se på en sån? Eftersom vi fått ett missfall är vi inte sterila och eftersom jag får utslag på ÄL-stickor varje månad gör ju kroppen nåt iaf. Vad kan det ge i hjälpväg mer? Eller är det bara att lugna en att det ser bra ut?


    Om du söker på (vad ingår i en fertilitetsutredning) så får du en del info om det. Dom kollar ju inte bara sperma och äggkvalitet utan hur äggstockarna och livmodern ser ut. Det står också att dom kollar hormonerna. Annars kan du ju ringa till den kliniken ni funderar på att gå till och fråga vad som ingår och vad dom kan få fram av alla tester :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-11 11:32:28 följande:

    Jo ska göra det. Gjorde ett VUL tidigare förra året efter missfall och då kollade läkaren runt lite och såg bara två normala äggstockar med äggblåsor i varje.

    Hormonerna vore mest nice att få i normal nivå känns det som, påverkas mkt av PMS så de verkar då finnas där i stor mängd. :)

    Men vore kanske skönt att nån som kan iaf sa att inga uppenbara fel finns (om det nu är så) så man avfört allt sånt åtminstone...


    Jag tror det skulle vara bra för dig så du får lite mer pepp, åtminstone av att ha något planerat.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-11 16:41:02 följande:

    Alltså.... så glad just nu. 

    Ivf-kliniken (landstingets) ringde i förmiddags och de har en tid för oss imorgon. 

    hade satt upp oss på en sån 'kort-varsel-lista'  

    så glad och så stressad. 

    första mötet och utvärdering om de anser att vi ska/kan/bör få hjälp av dem. 

    tex så står det att man måste ha en stabil relation på minst 2 år och vara sammanboende. 

    jag blev direkt stressad... för vi har varit ett par i 3 år men bara sambos på riktigt i 14 månader. 

    lite panikartade minuter senare så bestämde jag mig för att man inte måste ha bott ihop i två år utan ska ha haft en seriös relation i två år. att det är det de menar. 

    så nu ska jag hem och fylla i hälsodeklarationer med sambon och försöka att inte stressa upp mig mer. 

    Funderar på om jag ska ta ett tidigt test också imorgon bitti för säkerhets skull. 

    vad tror ni? Bim den 19e. Hade tänkt testa på torsdag. 


    Oj va spännande! Blir så glad för eran skull :) Tror inte ni har något att vara nervösa över när det gäller relations längden.

    Kanske kan vara skönt för dig att testa imorgon så du kan släppa den tanken lite.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-12 13:29:21 följande:

    tack.  :) 

    känns bra att vara igång och lite läskigt. 

    på torsdag blir det undersökning och lite mer info om medicinerna jag ska ta sen. 

    måste tydligen också bättra på skyddet mot röda hund med ny vaccination och då fick man inte vara eller bli gravid inom en månad. tydligen risk för missbildning. 

    syns på blodprov om man inte har fullgott skydd. 

    hur går det för er andra? 


    Måste kännas jätte skönt att var igång nu :)

    Jag är idag på äl+8 och har börjat få ont i brösten, precis som vid försöken innan. Dock så är smärtan inte lika intensiv utan finns bara där i bakgrunden. Det gör att jag tänker att det inte tog sig det här försöket heller, även fast det inte behöver betyda att så är fallet. Men har redan sörjt lite och börjat ladda om för nästa försök. Känns som att det blir lättare att hantera känslorna vid ev mens om jag ställer in mig på det nu. Men hoppas ju självklart att mensen uteblir :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-14 12:05:39 följande:

    Jag har varit på gynundersökning inför ivf idag.

    Tydligen blodfyllda cystor på en äggstocken (pga endometrios) och den andra sidan är äggledaren ev stopp i. Så inte så konstigt kanske att det inte blir pluss.

    Nu är iaf cirkusen igång så blir det inget pluss denna månaden ska jag vaccinera mig och sen börja med sprutorna månaden efter (måste vänta en månad efter vacc). Om inte covid situationen kommer in och förstör.

    Hoppas såklart på ett plus nu ändå.

    Men skönt att veta att bollen är i rullning.


    Oj, va det så pass! Som du säger så kanske det inte är så konstigt att det inte blir plus. Måste vara skönt att få redan på hur det ligger till. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan ni få plusset nu när ni får hjälp :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-18 10:14:55 följande:
    Vet du för mig är det tvärt om, jag är otroligt imponerad över er som testar så mycket. Måste krävas extremt mycket styrka att orka med. Jag skulle ha så svårt att hämta mig efter varje negativt att jag nog aldrig skulle vilja ta ett test igen. Tycker ni är superhäftiga och starka!
    TACK!  Det visade sig inte vara så korkat alls, helt otroligt fick jag plus imorse 
    GRATTIS! Så underbart. Är så glad för din skull <3
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu