Inlägg från: Babymonitor |Visa alla inlägg
  • Babymonitor

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Babyverkstad här med! Plussade juldagen men missfall annandagen.. blödningen börjar avta och testade negativt idag :(

    Nu längtar jag till nästa ägglossning och kunna försöka igen. Längtar så! Hur går det för er andra? Har ni barn sedan tidigare? Någon annan som varit med om tidigt missfall?

  • Babymonitor
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-29 23:57:07 följande:

    Välkommen!

    Beklagar missfallet :( fick ett tidigt missfall i november. Galet ledsen och nere men hade bra stöd i min sambo. Blödde lite längre än en vanlig mens men sen tog det sig på nästa ägglossning redan! Vi är några här med mf i bagaget.

    Har en knodd som nyss fyllde 1 år så nu letas det syskonvagn.


    Tack och beklagar ditt med. Men grattis till plusset! Åh vad glad jag blev att höra det! För din skull och för att det ger mig hopp <3

    Försöker klura ut när jag har ÄL men tänker att jag räknar MF som mensen och sedan kör jag ägglossningstest när det närmar sig normal tid för ÄL. Hur hängde det ihop för dig?
  • Babymonitor
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-29 16:28:56 följande:

    Nu är det bara några dagar kvar till ÄL, börjar bli nervös haha! Vi har sex varannan dag och jag ser till att ligga kvar med rumpan i vädret. Att jag som kvinna kommer har jag också läst kan hjälpa en att bli gravid, säkert bara myt men värt att testa. Har ni några andra tips som höjer chansen att bli gravid? 


    Haha rumpan i vädret är ju en klassiker! Håller tummarna för att det tar sig för er denna gång!
  • Babymonitor
    Anonym (Babymakeing) skrev 2020-12-30 11:05:27 följande:

    Ja precis så va det för mig. Räknade från blödningens första dag så hade jag äl nån dag tidigare än vanligt. Höll på att missa den för stegringen va så snabb. Fick inga utslag alls med restlagrets stickor men cb advanced digital fick jag noll, noll och plötsligt en fast gubbe. Vi hade sex dagen innan bara för att vi va sugna och det va väl kanske ägglossningens förtjänst för morgonen efter visade det att äl skulle ske snart :)


    Håller tummarna för att jag har samma tur!

    Vilken vecka är du i nu? <3
  • Babymonitor
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-31 22:10:37 följande:

    Tack så mycket! Beklagar ditt missfall, det är några stycken här i tråden som tyvärr råkat ut för samma sak. Men tror det är just dom som har plussat nu också och är gravida faktiskt. Hoppas det blir så för dig! Jag har en son på ett halvår, vill gärna ha barn tätt, vi har "försökt" sen han var 7 veckor, men då visste vi att jag antagligen inte skulle bli gravid. Nu är vi inne på tredje riktiga försöket eftersom jag troligtvis har haft ägglossning då jag har haft mens två gånger. Äl här i dagarna och bim runt den 16  


    Jag har förstått att det är det :( Det är ju inte så ovanligt tyvärr. Jag hoppas också det! Men försöker hålla mig lugn, det kan ju ta några månader så ingen idé att stressa upp sig i första taget. Försöker jag tänka i alla fall..

    Grattis till lilla killen <3 och hoppas att ni får det efterlängtade plusset igen snart!
  • Babymonitor

    Tänkte dela med mig av en historia om att försöka skaffa barn.

    Mina föräldrar hade lite svårt att bli gravida med sitt första barn men när dom var runt 30 så fick dom min syster. Dom ville gärna ha ett syskon och försökte flera år utan framgång. Efter 8 år bestämde dom sig för att skaffa hund ?istället? och bara några månader senare blev dom gravida med nummer två <3

    4 år efter det, när mina föräldrar var 42 och trodde att det inte fanns en chans i världen att dom skulle bli gravida, så blev dom det. Då var det min tur att komma till världen :)

    Jag tycker det är så häftigt att dom blev gravida, framförallt min mamma då, i den relativt höga åldern när dom tidigare haft svårt med syskon.

    Vet inte vad det ska hjälpa er, men lite hopp eller inspiration kanske! När man minst anar det eller släpper på pressen kanske..

    Kram och gott nytt år!

  • Babymonitor

    Hej igen allihop! Och stort grattis Barnalängtan2021!!

    Jag fick som nämnt missfall på juldagen och var orolig för hur min cykel skulle återhämta sig. Testade ÄL i förrgår, missade igår och sedan testade jag idag. Tycker det ser ut som ÄL påvisas idag. Eller?

    Om ja - vad innebär det? Har jag 24 timmar på mig nu eller hur långt efter positivt test släpper ägget? Haha

    Det starka testet är alltså dagens.

    Tack för att ni orkar!



  • Babymonitor
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-04 21:37:56 följande:

    Tycker det ser väldigt positivt ut. Men har aldrig kört med såna. När jag testade med äl test (clearblue advance med glad gubbe) så var ägglossning inom 48 h.

    Alltså ett hormorn skickas ut 12-24h innan ägget släpps och ägget är levnadsdugligt 12-24h. Så jag räknade på tidigast och senast :)


    Tusen tack för svar! Det var ungefär så jag misstänkte :)

    Hur är allt med dig?
  • Babymonitor
    Anonym (Babymama) skrev 2021-01-05 15:18:26 följande:

    Hoppas det tar sig denna gång :D

    Nja just nu lite oroligt faktiskt :( är i v7 och fick en blödning igår och sedan dess bruna flytningar. Ska få komma in på koll på fredag för att se om graviditeten fortlöper. Inte varit med om det tidigare. Känner mig stressad men skönt att få svart på vitt på fredag.


    Förstår att du blir orolig :( Det är ju inte alls ovanligt att blöda under graviditeten så förhoppningsvis är allt bara bra med er. Men vad skönt att du får komma in och kolla! Känns ibland som att dom inte ?bryr sig? när man är så tidigt gravid. Jag tänker i alla fall på dig och hoppas allt är bra <3
  • Babymonitor
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-18 10:16:41 följande:
    Jag är verkligen tacksam för varenda en i den här tråden som är med och stöttar främmande kvinnor på nätet, ni är guld värda! Hoppas alla här får sitt efterlängtade plus och ett friskt barn väldigt snart.
    Imorse berättade jag allt om senaste dagarna för min man, att jag troligtvis inte är gravid men att det kan vara skönt att testa. Kände att jag inte orkade gå runt med funderingarna ensam längre. Jag trodde att jag skulle spy när jag tog testet för jag var så nervös. Första sekunderna var det helt blankt och mitt hjärta sjönk men sen blev det starkare och starkare. Visade sig att jag i alla fall var gravid helt utan symptom ännu!
    Jag kan inte förstå det och måste titta på testet hela tiden. Jag är så otroligt tacksam! Jag ska försöka njuta varje dag av att vara gravid och njuta varje dag av att ha min son, jag är medveten om hur lyckligt lottad jag är. Jag hoppas alla i den här tråden kommer dit snart också!
    Ni är underbara och ni kommer snart belönas med lika underbara bebisar 
    Stort grattis till er! Vad underbart!! <333
  • Babymonitor

    [quote=80898090][quote-nick]Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-01-18 10:19:24 följande:[/quote-nick][/quote]

    Vilket fint starkt plus! Ett sånt man önskar sig!

  • Babymonitor
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-02-15 11:41:08 följande:

    Precis varit och gjort kub men det gick inte att genomföra :( det va avvikande områden på underkroppen hos bebisen så ska träffa läkare på fredag. Stort område och hon kunde inte säga var vätskan kom ifrån riktigt :( jag är så sjukt ledsen.


    Usch vad jobbigt det måste vara för dig nu, kan inte ens tänka mig.. Hoppas att det inte är någon fara och att allt går bra på fredag <333
  • Babymonitor
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-03-09 13:11:17 följande:

    Idag va vi inne och fick provsvaren. De visade inget avvikande vilket känns rätt jobbigt men nu har vi iaf svar på det.

    Ultraljudet idag bekräftade mindre fostervatten och visade även på att njurbäckenet va vidgat och att det börjat samlas vätska kring hjärtat. Lårbenet mötte till v 15+6 medan huvudet mätte till 14+4. Båda är i minsta laget för var jag borde befinna mig.

    Med det vi vet så tog vi ett beslut idag. Det värsta beslutet jag varit tvungen att fatta i mitt liv men känns skönt att ha tagit det nu. På måndag ska jag in och ta första tabletten för att avbryta graviditeten. Sen blir det igångsättning på onsdag nästa vecka. Känns som en evighet samtidigt som jag inte vill släppa vår lilla pojke ifrån mig. Även om det som sagt känns skönt att beslutet är taget och vi får möjlighet att börja sörja på riktigt och gå vidare.

    Jag skulle få ett återbesök om 5-6 veckor till någon av de två läkare jag träffat de senaste för att gå igenom provsvar från obduktion och lägga upp en plan för när och om jag blir gravid igen. Känns skönt ändå att få en plan för som jag kommer oroa mig nästa graviditet. Kommer inte kunna slappna av tror jag.

    De har tagit väl hand om oss och väldigt måna om att vi ska få ställa alla frågor och inga frågor är dumma. Att allt sker på våra villkor och ingen stress med att fatta några beslut och vad vi än hade bestämt hade de hjälpt oss bäst de kunnat oavsett om vi ville avbryta eller se vad naturen gör med vad vi blivit tilldelade.

    Men Glenn ska få hamna i en minneslund med andra bebisar snart. Och vi ska få gå vidare...

    Är helt förkrossad men det hade bara blivit jobbigare att skjuta på beslutet.

    Kommer nog ligga lite lågt här ett tag men kommer kanske tillbaka snart med nya krafter. Förhoppningsvis kan jag få hjälp från gravidförsäkringen med krishantering.

    Tack för allt stöd ni gett mig <3


    Så ledsen för er skull. Skickar massa styrkekramar och stöd <3
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu