• My19

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Hej hörni! Nån som kan det här med temp? Jag har ju aldrig tempat för att se ÄL osv. Men jag vet att jag har en normaltemperatur på 35,8-36,2 ungefär, brukar pendla lite däremellan. Nu har jag 37,1 och normala fall så är jag sjuk när jag har det, ont i kroppen osv. Men nä, inga sjukdomssymtom så långt ögat når. Så min undran:

    Hur funkar de där med temp? När ?ska? tempen vara vad och när ändras den osv?

  • My19
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-05 11:28:34 följande:

    Som jag förstår, om jag minns rätt, behöver man tempa ca 3 cykler för att få ett hum om vad som gäller och även då man vet först efter temperatursänkning/höjning när äl var så behövs den mätas regelbundet så man känner igen när den kommer sedan. Du bör tempa på morgonen, ungefär samma tid, innan du stigit upp, du får inte ha ätit eller druckit något på 30 min. Jag har för mig att det är så för att få så korrekt resultat som möjligt.

    Men som Första säger så dagen för äl blir det ett temperaturfall efterföljt av en liten ökning, enligt mina tidigare efterforskningar stiger den med ca 0,2?0,4° ungefär en till två dagar efter ägglossningen. När du har registrerat 3 dagar i följd med förhöjd temperatur jämfört med genomsnittet från de senaste 6 dagarna före ökningen har du haft ägglossning och den fertila perioden är över.


    Okej! Tack!
  • My19
    Anonym (Första) skrev 2020-12-05 10:51:09 följande:

    Det är väldigt individuellt med tempen. Jag har tempat i ca 1,5 år och mina kurvor ser lite olika ut varje cykel, men generellt så ligger min temp på ca 36,3 till 36,5 från mens till äl. Sen vid äl så kan den dippa ca 0,05-0,1 (för min del) för att sedan höjas igen efter det. Tempen kan då ligga på ca 36,5-37,1 från äl till nästa mens.

    Det generella för äl är att tempen ska göra en liten dipp för att sedan höjas dagen efter och ligga där i minst 3 dagar. Då vet man att dagen man hade äl var då dippen inträffade. Är lite osäker på hur mkt den höjs med efter äl men har för mig att det är mellan 0,3-0,5 men kan ha fel om de siffrorna. Kanske lättare att googla om det gör att få mer exakta siffror. Hoppas det hjälpte lite iaf :)


    Okej. Så när du får din mens så sjunker tempen igen till det ?normala?? Är det på dagen eller nån dag innan eller när mensen är över?
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu