Jo, E270 är mjölksyra.
På apoteket finns folder/nyckel att få angående dessa. Nu vet jag inte om det är olika beroende på om man är allergisk som barn eller som vuxen. Min allergi kan ALDRIG växa bort o jag är allergisk mot ALLT i mjölken. Det har jag fått väldigt klart efter alla mina utredningar under dessa år. Har varit hos oräknade dietister o är patient hos en magspecialist på Sophia Hemmet i Stockholm oxå pga en andra tarmproblem/tarmsjukdom.
Näör jag får en reaktion på mjölk så får jag förutom mag/tarmproblemen som symptom även hudutslag/svullnad, svimningar, yrsel, balanssvårigheter bla.
Jag vet att alla har olika symptom o reagerar på olika saker.
Personligen är jag VÄLDIGT allergisk men av någon underlig anledning som ingen kunnat förklara så klarar jag att äta hårdost vilket i sig borde vara omöjligt. (Laktosintoleranta klarar det dock)
Mjölkprodukter har många namn.
Mjölk, grädde, youghurt, filmjölk, gräddfil
Skummjölkspulver, torrmjölk, mjölkpulver, gräddpulver
Mjölkprotein, mjölkalbumin
Vassle, vassleprotein
Kasein, natriumkaseinat
Ost, mjukost, keso, kesella, kvarg
Mesost, messmör
Laktos, mjölksocker
Smör.
Texten är har jag skrivit av mina informationsblad som kommer från Sophia Hemmet.
Även mjölksocker är farligt om man nu är komjölksproteinallergiker.