• Steeph

    Tempkurvor

    Entusiastisk skrev 2020-11-20 13:37:57 följande:

    Inte för att bygga luftslott.. Men dippen på äl+7 är ju absolut inte för tidigt och skulle det vara en implantation är det ju i sin ordning att progesteronet ökar på sig och höjer tempen ytterligare tänker jag! Men förstår att du inte vill ha för högt hopp! Hur länge har ni försökt? Är det första barnet? Symptom behöver inte komma bara pga implantationen utan de flesta känner inte av symptom förrän efter bim <3 håller tummarna för en graviditet inom kort! Kram


    Nej jag vet... men när jag blev gravid i januari så hade jag en liknande ökning men på ÄL+11. Så denna på ÄL+8 känns alldeles för tidigt och jag tror nog bara det är en tillfällighet/progesteronet som fått sig en skjuts. Vi har försökt sedan mitt ma i februari. Så detta är 8e försöket efter det. Har gett upp lite och eftersom min kropp förändrats så mycket sedan den medicinska aborten så har jag inte mycket hopp kvar. Försök till första barnet ja
  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-12-08 04:58:36 följande:

    Alltså , kan någon kunnig hjälpa mig. Jag vet att dålig sömn kan påverka tempen...Min temp steg idag från 36,76 till 36,92 och idag är BIM. Jag har dock varit så jäkla nervös denna gång så i 3-4 h har jag sovit jättedåligt, vaknat, somnat osv (dock varit still i sängen). Så min fråga är.... kan denna höga temp maskera en egentlig tempdipp pga att jag sovit dåligt??

    Har aldrig på våra 7 försök fått en ökning på BIM utan alltid en sänkning på 0,2 gr


    Jag tror nog att du är gravid! Den ser riktigt fin ut din kurva har du tagit test?
  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-12-08 19:50:19 följande:

    Nej inte än ..ville se om det kom Nån mens. Har inte kommit Nån än, mår just nu så jäkla illa. Men hade mensvärk på jobbet .. )

    Hmm. Kan tempen bli så fel när man sover dåligt att jag inte kan lita på ökningen idag på bim? En del skriver att en ökning på bim dagen inte måste betyda graviditet så jag är förvirrad


    Jag tänker att overall så ser din kurva jättefin ut! Tempen kan dock absolut påverkas om du sovit bra alla dagar förutom inatt. För mig kan det skilja 0.2 eller mer. Men vi alla är olika tycker du ska ta ett test! Lycka till
  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-12-09 05:25:21 följande:

    det räcker tydligen inte med en fin kurva ibland...tror jag kommer få mens... idag är tempen lite lägre...inte alls nere vid coverline, fortf högt över, men har känslan att det inte tog sig....sjukt att man kan ha en så 'perfekt' kurva, hoppa över bim och sen få mens...brukar inte hända. 


    Men man kan få en sänkning även om man är gravid när jag blev gravid hade jag en hög höjning till 37.1 men gick sedan ned till 36.8 och låg där till v 8 när jag gjorde en medicinsk abort pga inga hjärtslag hos fostret. Så det finns massor med hopp kvar
  • Steeph

    Hur går det för alla? ser gärna lite tempkurvor! Delar min också med en fallback rise denna månad:

    (Tempar vaginalt)

  • Steeph

    Min kurva denna månad ser rätt rolig ut. Första cykeln med letrozol. Har inga förhoppningar alls men hade varit underbart att plussa med letrozol och skulle ivf till höst.

  • Steeph

    Hej på er!

    Första cykeln på letrozol och nog verkar de ha antingen gjort att jag har mer progesteron eller att hormonerna är helt koko. Hade 37.02 och 37.42 imorse. Redan tagit ett test och är inte gravid men herregud, aldrig haft så hög temp. Tempar vaginalt!

  • Steeph
    Msofie skrev 2021-04-04 07:45:14 följande:

    Hej,

    Känner någon till vad blygsamma tempökningar säger om ens ÄL? Jag får alltid utslag på tester och kan även känna att jag får ägglossning. Dock stiger min temp nästan aldrig mer än 0,3 grader, ökningen sker även ofta över några dagar. Ser ju på mångas kurvor att de ofta får en tydligare ökning. Har det någon påverkan?


    Hej!

    Vad jag läst så har många en ?slow rise? vilken egentligen handlar om att progesteronet är lite segt på att komma upp i rätt nivån för att påverka tempen, men att det viktigaste är att tempen sen håller sig uppe minst 12 dagar och att man har en okej lutealfas det behöver inte betyda att man har problem med sin fertilitet.

    Månaden jag blev gravid steg tempen 0.2 och höll sig uppe kanske runt 0.3 resterande av lutealfas, till jag fick ett plus på äl+11 och tempen sköt i höjden. Slutade dock i ma v 9 men hade inget att göra med det
  • Steeph

    Ibland så har man en fantastiskt fin kurva men ändå få ett negativt test...

  • Steeph
    JosHed skrev 2021-04-22 06:45:10 följande:

    En fråga igen från en nybörjare. Jag fick positivt ÄL-test förra fredagen vilket innebär att ägglossningen måste skett lördag eller söndag om den inträffade. Jag har testat lite smått med temp denna månad (nog inte gjort 100 korrekt) och fick tills igår att ägglossningen var i lördags. När jag la in dagens temperatur så sa den helt plötsligt att ägglossningen skett i måndags vilket absolut inte stämmer med ÄL-testen. Ska jag lita på uträkningen den hade innan dagens temperatur och tänka att dagens störde algoritmen?


    Lätt gärna in din kurva så kan jag försöka hjälpa dig! Man kan få positivt äl test och ändå så tar det upp till 2-3 dagar innan ägget släpper. Jag har ibland haft positiva äl test i 2 dagar och så släpper ägget på 3e. Alla är olika och jag försöker tänka att det viktigaste är att ägget släpper (så man har chans till befruktning).
  • Steeph
    JosHed skrev 2021-04-22 10:03:34 följande:

    Kan tillägga att jag tempar med en dålig termometer (ska köpa en riktig nästa månad) men alltid samma tid och plats varje dag. Dock har sonen på 2 år sovit superdåligt senaste dagarna. Vet inte mycket detta spelar in?

    Men om det tar 3 dagar för ägget att släppa efter positivt test så känns ju testet sjukt onödigt xD då har man ju ändå ingen koll. I så fall är det nog kört denna månad :(


    Aaah då kan termometern absolut göra det hela svårare och att din son sovit dåligt. Ju mer rörelse du har och är uppe desto högre blir tempen. Så gärna minst 3 h sammanhållen sömn och tempa varje morgon. Tar du oralt eller vaginalt?

    Gällande lh test så är de endast till för att ge en liten hint. Ägget släpper vanligtvis mellan 12-48 h efter ett positivt utslag. Så det kan alltså ta 2 dygn efter ditt positiva att släppa. Men oftast så släpper det nog 12-24 h efter. Ju mer cykler du tempar desto lättare att se och förstå ditt eget mönster.

    När jag kikar på din kurva så kan äl både ha varit dag 13 eller 14, men kan också ha varit på dag 12. Är lite svårt eftersom du inte tempat så mycket innan äl och att du fick en sån hög höjning dag 15. Men jag skulle säga att ni ändå prickat bra och att det förmodligen är lättare att se nästa cykel (om det blir någon), när du har en bättre termometer. Håller tummarna att ni får ett plus redan denna cykel
  • Steeph
    Lucifer91 skrev 2021-06-20 07:45:27 följande:

    Läst mycket att folk har en inplantationsdipp.. men jag har inte haft de och är på ÄL+9... är de ett dåligt tecken?

    Sett även att många har ett sicksack mönster i sin temp efter de röda dagarna.. men inte jag?

    Hjälp mig..

    (

    Har bim på fre/lör. 25-26 juni


    Jag hade ingen dipp denna gång men visst var jag gravid. Skulle säga att det är fler som inte har någon dipp än som har tycker för övrigt att din kurva ser fin ut, ge inte upp!
  • Steeph
    Lucifer91 skrev 2021-06-20 15:57:42 följande:

    Åh de va lugnande. Kan du inte va snäll o dela en bild på din kurva från ägglossning o till du blev gravid.. är nyfiken :D


    Tempade inte hela, utan missade några dagar även efter äl (för att jag var säker på att jag inte skulle bli gravid haha).

  • Steeph
    Lucifer91 skrev 2021-06-20 19:21:34 följande:

    Jag förstår inte riktigt alla symboler.. vill du förklara för mig haha.. känner mig så dum (:


    Vilka symboler tänker du på?

    Jag fick äl på dag 16, så hade positivt ÄL test dag 15-16. Positivt gravtest äl+ 14 (testade inte tidigare).

    Symbolerna c står för creamy alltså krämiga flytningar, E står för ewcm vilket är äggviteflytningar.
  • Steeph
    Lucifer91 skrev 2021-06-20 19:21:34 följande:

    Jag förstår inte riktigt alla symboler.. vill du förklara för mig haha.. känner mig så dum (:


    Jag tog letrozol (FE) dag 3-7. Hade sex dag 14-16 :)

    Sen de där färgade symbolerna är bara vilka symtom jag hade när jag väl plussat.
Svar på tråden Tempkurvor