• Cashili33

    Tempkurvor

    saraama skrev 2020-08-07 07:09:00 följande:
    Den första väl eftersom du bara sovit en timme i rad vid andra tempningen?
    skulle också tagit den första tempen, den andra känns inte tillförlitlig
  • Cashili33

    hur kan man få pos på ÄL sticka utan tydliga äl flytningar? Betyder det att jag inte har ÄL nu?
    Tempen har inte stigit än så det har inte skett, men det känns i bröst och mage som om jag har det, men dock inte på flytningarna. Kan de vara mer rinniga denna gång (ursäkta info, har ju läst att de kan va typ vattniga med)

  • Cashili33
    Entusiastisk skrev 2020-08-07 15:28:09 följande:
    Vattnigt sekret är också fertilt så kan absolut vara vattniga flytningar ist för äggvite sekretet under ägglossningen :D
    aha okej! visste jag inte ens haha
  • Cashili33
    Entusiastisk skrev 2020-08-07 20:14:04 följande:
    Gå in och kolla vulverinekoos sparade händelser på instagram som heter cervixsekret.. Där kan du hitta lite fakta och bilder..:)

    Såhär skriver hon bla om vattnigt sekret
    "Visste du att det räcker med en känsla av #halka, att en opåkallad #slipandslide (dvs INTE ett resultat av sexuell upphetsning) är tillräckligt för att du ska bedömas som #toppfertil / #peakfertility ?
    Oprovocerade #snigelspår kommer i regel INTE från Bartholins körtlar (som smörjer ingången till #vagina vid #sexual #arousal). Dessa cykliska #snailtrails är däremot #cervicalmucus i väldigt vattnig form.
    Vissa kommer aldrig plocka upp någon äggvita, utan får bedöma sin fertilitet helt på basis av en periodisk förnimmelse av glid.
    Produceras det sådant sekret som gör att det inte blir något friktion när du torkar dig, så kan spermier i allra högsta grad överleva."

    Såhär skriver de på hormonhalsa.com
    "Fertilt sekret kan skilja sig från person till person, men ett genomskinligt, rinnigt, halkigt sekret som går att tänja på indikerar fertila dagar. Dock kan flera olika typer av sekretkombinationer vara fertila och dess skiftningar är helt individuella."
    tack för info!
  • Cashili33
    Mikkans skrev 2020-08-07 19:04:05 följande:
    De kan vara rinniga samt tjocka och mer vita :)
    Ok, jag brukar ha typiska 'äggviteflytningar' men inte denna gång och ändå har jag pos ÄL test både med stickor och med clearblue digitala sticka. Fattar inte riktigt haha...jag vet ju dock att kroppen kan signalera att ÄL är på väg men att ägget ändå inte släpper...kan det va därför jag inte upplever dessa typiska flytningar eller kan flytningarna helt enkelt bara va lite annorlunda denna gång så att jag misstolkar dem 
  • Cashili33
    Entusiastisk skrev 2020-08-08 11:11:18 följande:
    De kan säkert absolut vara olika från gång till gång.. Jag hade iaf vattniga flytningar förra månaden men jätte mkt äggvita denna månaden.. Vattnigt sekret är precis lika fertilt som äggvita <3
    Ok, det enda "dumma" med det tycker jag är att vattniga flytningar kan misstolkas,spec om man haft sex osv. äggviteflytningar går inte missta lixom =)
    Men men, kroppen lever sitt egna liv , får försöka följa testen och tempen, har även molvärk i äggstockarna så ÄL kommer säkert ske snart (eller sker nu)
  • Cashili33
    PelloBello skrev 2020-08-08 11:18:41 följande:

    Månadens kurva.

    Strunta i pilarna, jag vet att det är olika tider. Jag är på mina normala tider nu, men haft semester, därav hoppande i början av cykeln. :)

    Testade med CD digitalt idag, negativt såklart.


    Åh Gråter kan du ha testat för tidigt?
  • Cashili33
    Mikkans skrev 2020-08-08 11:24:31 följande:
    Tråkigt, men så länge mensen inte kommit finns det en liten chans ändå. Jag håller mina tummar! Min temp har verkligen varit stabil. Ligger jämnt och högt, tror inte de är ett bra tecken tyvärr.

    Jo det kan det vara =) när har du bim?
  • Cashili33
    Lillaälta skrev 2020-08-08 11:36:05 följande:

    Så knepigt det här med kurvor. Nu är min hög igen, vågar inte hoppas. Det som gjorts annorlunda denna cykel är rosenrot (2 cykeln), träna på Stepper 5gg i veckan á 40 min, börjat äta fisk igen efter 3 år (varit vegetarian 3år).

    Luteralfasen för mig är mellan 8-12 dagar. Så mensen kan komma hela nästa vecka :(


    tyvärr kan ju tempen hoppa upp o ner hela luteafasen eller hålla sig upp fram till bim då den sjunker ..håller tummarna för dig!
  • Cashili33
    piiiggeliiin skrev 2020-08-10 15:12:00 följande:

    Hej!

    Har två funderingar som jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig med.. säg gärna till om jag ska förtydliga något av nedan.. :P 

    Detta är vårat första försök och jag började att tempa för några veckor sedan, tyvärr upplever jag det hela lite problematiskt då jag ofta vaknar runt 04:00 för att kissa och tar jag tempen då istället för runt 06:30 så är tempen väldigt mycket lägre.. hur hade ni gjort för ett så "korrekt" resultat som möjligt? tempat runt 04:00 alt 2,5 timma senare?

    Min andra fråga är när ni tror att jag hade ägglossningen då detta skiljer några dagar beroende av om jag tar med en osäker tempning eller inte, tyvärr lyckades jag ju nämligen "strula till det" två dagar i rad direkt efter positivt LH test...

    Fick positivt LH test den 29/7 (CD16) och algoritmen bekräftade då ÄL den 30/7 dock uteblev tempningen 31/7 (CD17) och 1/8 (CD18) uteslöt jag tempningen pga att jag sovit oroligt och jag tänkte att det inte kunde stämma med en sådan dipp, men när jag ser på andras mätningar så skulle det ju lika gärna kunna vara att ägget fäster, eller?

    Nedan ser ni min kurva utan den "osäkra" tempningen: 
    och sedan den om jag inkluderat den:

    Hoppas ni kan hjälpa...


    Hej, du kan inte få en implantationsdipp före du haft ÄL. Ägget fäster sig i livmodern typ 6-10 dagar efter ägglossning, det tar en stund för ägget att mogna i äggledaren och färdas ner mot livmodern. Ägget kan bli befruktat på vägen, men den sk dippen kommer inte förrän några dagar senare. Din ena kurva ser ut som om du hade äl cd 14 och den andra cd 18, men eftersom du säger att du fick poistivt äl test cd 16 kan inte äl varit cd 14. Tempstegringen efter ÄL är rätt liten och med din 'osäkra tempning' som du kallar det =) är det lite svårt att veta när du eg hade ÄL. När hade du fertilt sekret?
Svar på tråden Tempkurvor