• Soff

    Tempkurvor

    Lillaälta skrev 2021-02-15 07:12:30 följande:

    Hej.

    Brukar ha ägglossning rätt sent, på dag 19+-2 enligt NC. Nu misstänker jag att jag haft ägglossning redan på dag 15/16. Detta då tempen dippat och sen stigit som den brukar göra. Vad tror ni?


    I nuläget ser det ju faktiskt ut så tycker jag. Och vilken tur isåfall att ni hade sex kring den tiden, och inte väntade till den förväntade ÄL.
  • Soff

    Om du har beräknad bim nästa vecka så säger väl egentligen inte kurvan så mycket än <3  :) tempen kan ju fortfarande stiga så att säga.  


    Tryingtogetnr2 skrev 2021-02-25 10:30:00 följande:


    Bara förbereda sig att mensen kommer nästa vecka då, känns konstigt bara att den gick ner idag igen som förut.
  • Soff

    Otroligt jämn kurva denna gången!.. hoppas tempen fortsätter uppåt nu...

  • Soff
    Stickling skrev 2021-02-28 18:40:39 följande:
    Åh, håller tummarna!!
    Tack! <3 
  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-01 08:34:54 följande:

    Hej tjejer! Jag håller på att vänta på BIM om en vecka, och blev lite fundersam på min kurva och hur man ska läsa såna här. Finns det nåt som indikerar en "bra kurva"? Vet att temperaturen ska vara högre efter ägglossning, men jag tänker på om den ska vara viss antal 0,x grader över baslinjen osv. Och när det är ett implantionsdipp, hur mkt kan det dippa utan att det indikerar att det inte gick den här månaden heller? Har försökt googla men tycker det hela är väldigt oklart : )

    PS, Soff; uppenbarligen är jag inte så vass på kurvor men jag tycker din är väldigt fin och stabil ut! Spännande!


    Jag har tempat under en längre tid och de kan se så enormt olika ut. Så jag skulle säga att man egentligen inte vet någonting förns bim, dippar den inte där, då är det ju förmodligen nåt som händer :)...dippar kan man ju få av flera anledningar, så är ju väldigt svårt att veta varför man får en. Ibland har min temp gjort stora skiftningar och ibland håller den sig mer stabil. Hittils har det inte varit något plus oavsett, så vet ju inte hur min kurva kommer se ut gången jag blir gravid dock.. kanske skiljer den sig helt?!... får se :)

    Tack <3 ja man kan ju inte låta bli att undra så fort kurvan beter sig lite annorlunda mot vad den brukar, även om man egentligen inte vet nåt förns vid bim som sagt >< men hoppas såklart!....den är fortsatt lika stabil uppåt idag!! :)
  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-01 09:29:20 följande:

    Tack för svaret, jag tror din inställning är vettig- att man faktiskt inte vet vad såna här variationer beror på och att det är dippen innan BIM som framförallt betyder nåt. Det är bara så svårt att banka in i huvudet haha. Känslan är att temperatur borde vara nåt så objektivt att det bara finns en enda rätt väg liksom :D Så spännande med din kurva, håller alla tummar <3


    Haha näe men precis det vore ju så praktiskt om den betedde sig på ett sätt hela tiden för då märker man ju verkligen när något inte är som det brukar xD ...man försöker hitta sätt att få hintar om att man är gravid ju! Jag kan ju bara inte låta bli att tänka så nu när kurva går uppåt och är så stabil...men är bara vänta och se >< och håller tummarna för dig med!
  • Soff


    Enligt NC har jag bim imorn, enligt mig på Lördag. Förväntade mig stenhårt att tempen börja gå neråt idag, men den fortsätter upp. Tänk om dippen jag hade häromdagen var en implantationsdipp?! Vågar inte hoppas... shit va nervös jag e.
  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-04 09:56:02 följande:
    Oj vad spännande!! Förstår att du är nervös, håller tummarna <3
    apan95 skrev 2021-03-04 09:56:07 följande:
    åååh va spännande! håller tummarna <3
    Tack hörni <3 försöker lägga fokus på annat, men detta är det enda jag tänker på just nu ><...

  • Soff
    Rumpelstiltskin skrev 2021-03-04 12:30:08 följande:

    Spännande! Håller tummarna! När tänker du att du ska testa?


    Å jag vet inte...kommer nog avvakta tills det passerat bim tror jag.. om det gör det.
  • Soff

    Varför gör min kropp såhär mot mig?! hamnar på en jättehög temp som jag typ aldrig hamnar på dagen innan beräknad bim (enligt NC), för att sen dippa idag och allt hopp tas ifrån mig och känslan infinner sig igen; hur kunde jag ens tro något annat?...... :( känner att mensen är på gång.. kommer nog imorn. Sen bekräftades allt med negativt test idag. Varför blir det inget!?? Vi prickar ju in ÄL varje gång och gör allt rätt, varför!?? Det känns så satans orättvist. 

  • Soff
    apan95 skrev 2021-03-05 11:04:38 följande:

    Usch, det är sån terror asså...

    Förstår inte hur man inte kan lyckas när man prickar in varje månad....?

    Kram<3


    Aa usch :(( blir så ledsen över detta. Och stressen blir påtaglig i min kropp, att det inte går.

    Förstår inte heller det :(

    Kram!
  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-05 14:41:45 följande:
    Åh nej! Usch vad tråkigt, jag förstår verkligen att du fick upp hoppet. Det är ju OMÖJLIGT att inte börja hoppas när man verkligen träffat rätt på ÄL och sen har en så fin kurva som du hade <3 Jag var helt säker på att det hade gått den här månaden, men efter två dagar av negativa test (är på bim-5 nu) så börjar hoppet sina även här. Har gråtit hela dagen. Sen kom jag på att det nog är PMS, och då började jag bara gråta mer.

    Tänkte på det där med att göra en utredning, förstår verkligen att du vill det. Börjar känna samma. För när man befinner sig där vi är nu så tar det SÅ mkt energi, det är ju svårt att tänka på annat och man anpassar ju hela livet: antingen är det snart ÄL eller snart BIM. Det finns inget mellanläge. En utredning skulle ge lite mer fakta vilket ju - oavsett utgång- skulle reducera osäkerheten jag tror vi båda känner.. Gäller bara att få med killarna på tåget, vilket verkar vara lättare sagt än gjort..

    Ja är verkligen omöjligt att inte hoppas :(( </3 men åh :( usch, ja det är inte lätt alltså :( Håller iallafall tummarna för att det blir nåt för dig, då det ändå är ett tag kvar <3


    Precis. Ja, det vore så skönt just för att få bli lite lugnare. Just ovissheten är en av de värsta grejerna i denna processen..otroligt plågsamt till och från. Ja vore så skönt att inte bli motarbetad liksom, att båda var på samma tåg mot samma håll..och vi är ju det delvis förstås, att vi båda vill ha barn, men jag plågas mer av processen och skulle behöva hjälp och stöd i det så jag kan lugna ner mig. Jag vill veta att det är ok.


    Ibland funderar på det där med stressen, som sätter sig i kroppen. Det sägs ju att det inte ska påverka detta, men jag tror inte helt på det, och därför tänker jag ta saker i egna händer och försöka göra mitt bästa för att lugna min kropp. Har bokat in både massage och akupunktur nästa vecka, och tänkte jag ska fortsätta med akupunktur ett tag, varje vecka. Det ska ju hjälpa kroppen i balans på flera sätt, och tror jag skulle må bra av det. Hursom tror jag att jag måste lägga mer fokus på att må bra nu, för känner mig så enormt stressad inombords. Har dragit mig för att göra nåt sånt här pga corona, men nu går jag bara... jag får bara vara så försiktig jag kan. 


     

  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-05 17:10:12 följande:
    Jaa jag säger att jag redan gett upp för månaden men kommer såklart bli sååå besviken när mensen väl kommer. Var nog den här pms'en som var droppen, att det verkligen känns som att det inte gick : (

    Tycker absolut att du ska unna dig att testa akupunktur! Det känns verkligen som att du behöver fokusera på dig själv ett tag, och det här kanske är bra på flera sätt: dels för att akupunktur rent genetellt kan vara avslappnande och härligt.Och dels för att det är nåt du kan göra aktivt för processen, så du slipper känna att du står och stampar <3

    Åh, det är verkligen en hemsk känsla det där :( när man ger upp och riktigt känner att det inte gick denna gången heller.. men jag håller verkligen tummarna för dig ändå <3 


    Va du e gullig, tack för all support <3 ja men precis, tänker likadant, kan ju bara vara något positivt liksom <3 

  • Soff
    Carina82 skrev 2021-03-06 10:38:35 följande:
    Vi får stötta varandra, i början blev jag stressad av det här forumet men nu tycker jag bara det är peppande. Här kan man skriva av sig utan att känna att man är jobbig, för alla är liksom i samma sits <3 Funderar med din tempning, har du någonsin tagit en paus? Tänker att det ju är stressigt att följa sin kurva, och nästa cykel ska du ju ha tema avstressning, så kanske bra tillfälle om något att ta en paus : )

    Har allmänt funderat på varför man ska tempa efter att äl har bekräftats, då kan man ju inte påverka nåt utan det blir typ BARA daglig ångest eller glädje beroende på hur temperaturen ligger (trots att temperaturen kan vara svajig utan att det betyder nåt)

    Här kom för övrigt tempdipp och mens idag, långt innan nc hade förutspått (hade BIM på tisdag)! Känns ganska ok, var så ledsen igår att jag kanske tog ut det värsta då. Känns iaf bra att min cykel blev 29 dagar istället för 32, och nästa äl beräknas till en helg vilket underlättar liggandet ;)

    Ja det får vi göra <3 precis, det är befriande att kunna skriva av sig här precis hur man känner, och prata med människor som går igenom samma sak. Och också avlasta sambon känner jag >< vill inte konstant prata om detta med honom. Det kan vara skönt att lägga fokus på annat mellan oss också. Sen kommer det ju hursom upp en del varje månad när jag blir ledsen att det inte blir nåt, men runtomkring så skriver jag i princip bara ut mina känslor här. 


    Du har helt rätt där, och har faktiskt funderat mer och mer på det..det stressade inte mig något i början men det var innan jag lärde mig mer om det. Nu när jag vet mer så letar jag ju efter att tempen ska öka vid bim etc. Och det har senaste cyklerna stressat mig mycket. Så kommer nog faktiskt bara tempa fram till att jag ser att ÄL skett, sen struntar jag nog i det. Kanske NC blir helt kaiko då, och inte hittar någonting alls, men jag har ju ÄL-test och bra koll på min cykel själv vid det här laget. Jag har ju oftast mer rätt än NC ändå.. 


    Åh :( tråkigt att mensen dök upp :( ...skönt att du ändå känner dig ok <3 Brukar ju ofta vara så tycker jag att man liksom hunnit bli ledsen redan innan, så man är mer ok när mensen väl kommer.. Skönt att det blev en kortare cykel och närmre ett nytt försök för dig <3 och att få ÄL på en helg är ju guld värt faktiskt :) hehe 

  • Soff

    Wow, vilken timing! :) Jag känner precis igen mig i det hon skriver, och tänker just därför avstå all denna kontroll nu, efter ÄL. För det har bara blivit värre och värre med stressen och ångesten...man blir ju som besatt. Tack för att du delade! 


    Carina82 skrev 2021-03-08 09:48:24 följande:

    Vi har ju pratat lite om stressen med att tempa och det kom ett inlägg från vulverinekoos väldigt lägligt :D


  • Soff

    Ingen inbillning där inte! :)) 


    Tildasafira skrev 2021-03-25 08:57:32 följande:
    Bim idag, vet inte om jag inbillar mig?

  • Soff
    Tildasafira skrev 2021-03-25 18:12:21 följande:
    Soff skrev 2021-03-25 12:11:26 följande:

    Ingen inbillning där inte! :)) 


    Men gud! Tack! Men jag har så svårt att tro på det! Men än sålänge är ingen mens på besök, får springa iväg och köpa digitalt imorgon om den lyser med sin frånvaro imorgon med! :)

    Förstår det! Kommer nog själv inte kunna tro det den dagen jag får ett positivt test (har försökt i snart 1 år) men vågar mig på ett GRATTIS!!!

Svar på tråden Tempkurvor