• Cashili33

    Tempkurvor

    Steeph skrev 2020-07-28 16:09:03 följande:
    Håller med! Min kan också diffa redan på 30-40 min. Tempar jag 2 h efter så är den 0,3-0,4 högre vilket blir lite tokigt.
    Ja det blir inte tillförlitligt alls. Skulle nog säga att 'fönstret' är några minuter t.om.
  • Cashili33

    Jag hade nog nästan trott att båda var negativa....svårt alltså. Då kan man inte lita på de där testen alls om man inte också tempar.


    Lillaälta skrev 2020-07-28 20:25:38 följande:
    Åh svårt det där. För mig föreslår appen när jag ska ta test, så brukar gå efter det också. Tar även digitala test med smiley då jag blir tokig på att se om sträcken är lika starka eller mindre osv. Kolla nedan på bilderna. Nästan ingen skillnad på strecken (skulle trott att båda är positiva) men ena är positiv och andra negativ.

  • Cashili33
    Lillaälta skrev 2020-07-29 08:36:59 följande:
    Ja verkligen sjukt svårt. Kör båda i princip varje dag nu för att natural cycles fått för sig att jag hade ägglossning tidigare men temperaturen är väldigt låg. Inte stegrat. Men positivt test.

    Blir galen.
    men den dagen du fick glad gubbe, fick du temp stegring efter då?
  • Cashili33
    Lillaälta skrev 2020-07-29 11:26:09 följande:
    Fick positivt på LH test, sen sjönk temperaturen för att sen stiga lite (fortfarande låg temp). Detta tror NC är min ägglossning men väntar med att bekräfta. Aldrig hänt tidigare och min temp säger något helt annat. Har även haft molande värk i nästan 4 veckor nu.

    Inget i temperaturen tyder på att ÄL har skett, men av någon anledning tror NC det...

    ok mysko, då skulle jag nog tro mer på tempen än testen...

    brukar du ha såhär?
  • Cashili33
    Lillaälta skrev 2020-07-29 11:46:17 följande:
    Brukar inte ha såhär alls. Utan är tydligt, positivt test blir tempstegring. Undantag har varit 2gg och enligt gyn förmodligen för att kroppen försökt att ägglossa men inte lyckats :( men då har tempen stigit 1v senare.

    Så vi får försöka ha sex var 2-3 dag. Problemet är att det gör så ont :(
    men vad jobbigt...när hade du mens sist?
  • Cashili33

    Är det någon mer än jag som nästan kan bli lite stressad av tempandet...? 
    På ett sätt vill man veta, kanske framförallt om man haft ÄL, men på ett sätt vill man (jag) kanske inte veta exakt vad som händer dagarna före mens för då vet man kanske redan före man testat om det troligen kommer va negativt eller positivt?

    Eller kanske bara jag som tycker det är lite stressande ObestämdGlad

    Det är också spännande så inget negativt så....! Hjärta

  • Cashili33
    Steeph skrev 2020-07-30 06:52:18 följande:
    Jag blir också stressad. Jag tror att jag endast kommer tempa fram till att ÄL har visats sen sluta. Jag kan vakna och nästan vara stressad för vad tempen kommer visa. Så jag kommer prova med det denna cykel, att inte tempa efter ÄL.
    Exakt så! Tror jag också kommer tempa kring ÄL och sen sluta.
    Har du fått mens denna månad?

    Jag insåg just att om man har kort cykel som jag...typ 25 dgr, så kommer man ibland ha mens 2 ggr samma månad (jättetidigt i månaden och precis i slutet ). Blä!  

    Kollade tillbaka de senaste 10 åren och jag verkar haft så kort cykel då med.
    Antingen ändrades ngt efter mina andra barn, eller så ändrades något efter graviditeterna. Kommer inte ihåg hur cyklarna såg ut för så längesen-
  • Cashili33
    Jenzia skrev 2020-07-30 07:01:20 följande:
    Steeph skrev 2020-07-30 06:52:18 följande:

    Jag blir också stressad. Jag tror att jag endast kommer tempa fram till att ÄL har visats sen sluta. Jag kan vakna och nästan vara stressad för vad tempen kommer visa. Så jag kommer prova med det denna cykel, att inte tempa efter ÄL.


    En till här! Är på CD26 av 28 och bara väntar på tempdippen, som jag absolut inte vill ha! Även om jag är väldigt intresserad av tempning så kommer jag överväga att sluta efter äl nästa cykel.
    Ja, det blir stressande, vilket jag inte tror inverkar positivt på kroppen.

    Jag vaknade förra omgången före tiden jag skulle tempa och om jag hade typ 15 min kvar så hann jag stress upp mig lite..så jag ska nog ta detta tempande med ro. Man blir inte mer eller mindre gravid faktiskt hehe Flört

    Det viktigaste är att se ATT man haft ÄL

    Lycka till tjejer
  • Cashili33
    Steeph skrev 2020-07-30 09:10:32 följande:
    Ja mensen kom som en klocka igår, men det känns okej

    Aaah okej, förstår jag har en cykel på cirka 30-32 dagar. Tar rosenrot denna cykel så hoppas få ÄL runt dag 15-16. Annars får jag ÄL runt dag 18-19 vilket jag tycker är lite sent. Så nu kommer jag tempa fram till ÄL sen lägga tempen åt sidan!
    Aldrig är man nöjd, för lång eller för kort cykel hehe. Lycka till nästa vända Hjärta
  • Cashili33
    saraama skrev 2020-07-30 16:11:41 följande:
    Tycker också det blivit lite stressande. Har tempat sedan november 2019 men innan för att förebygga graviditet. I början på juli bestämde vi oss för att försöka och jag känner en klump i magen varje morgon jag ska tempa. Vill ju så gärna att tempen ska hålla sig hög nu efter ÄL =/ sovit sämre denna tid och kollat på klockan mer. Så otroligt dumt allting!
    Förstår dig, med de känslorna tycker jag att du ska tempa så att du ser att du har ÄL och sedan slutar du. Det är inte hälsosamt i längden att behöva må dåligt direkt när man vaknar för att man ska ta tempen och som du säger, är tempen låg så kanske man förstör en hel dag och går omkring och är ledsen. Tempen säger en del, men inte allt. Hjärta Det kanske är bättre att hålla hoppet uppe fram till bim och sedan få reda på om det blev mens eller ej. Kram och lycka till
Svar på tråden Tempkurvor