• H0nd3ndär

    Tempkurvor

    Jay äl bekräftat, även om det kan ha skett kvällen innan också. Men det spelar ingen större roll. I huvudsak äl!

    Nu börjar väntan för att se om det tagit sig.

  • H0nd3ndär
    Jenzia skrev 2020-07-20 13:45:53 följande:

    När fick du peak på ÄL-stickorna?


    På kvällen cd 18. Då hade jag 1,72 i kvot. Morgonen cd 19 hade jag 1,39 och på kvällen cd19 hade det sjunkit till 0,77. Men både cd18 och cd 19 räknas ju som positiva varav nc satte ut cd20. Men jag tror egentligen att den riktiga äl skedde sent cd19, speciellt med tanke på att tempen sakta började stiga men spelar inte så stor roll. Huvudsak äl!
  • H0nd3ndär
    Jenzia skrev 2020-07-20 15:02:46 följande:

    Du verkar ha koll! Vad tror du om min kurva? Blev lite förvirrad imorse då jag fick en mindre äggviteflytning och tappen kändes fortfarande rätt mjuk och hal. Tempen är den blå kurvan.


    Vet inte om jag har sådär jättebra koll. Av äl-testerna att döma skulle jag gissat på i förgår. Men av tempkuvan att döma igår. Det är vanligt att den dippar lite på äl-dagen har jag förstått och därefter börjar öka. Å andra sidan tar det ett tag för vissa att få temphöjning. Så svårt att säga vilken av dagarna. Skulle också gissa åå att olika appar skulle säga olika.
  • H0nd3ndär

    Jag har både NCs termometer och babyplans. Upplever NCs lättare att göra fel med då den inte lyser. Så använder babyplans som lyser när den är klar och har NCs som backup om den andra skulle gå sönder. Babyplans visar precis som NCs sista värdet när man slår åå den igen utifall att man skulle glömt vilket värde man fick om man somnat om.

  • H0nd3ndär
    Cattisl skrev 2020-07-22 05:38:20 följande:

    Ni som är kunniga;

    När brukar tempen dippa om mensen är på G? Är det några dagar före bim eller direkt på bim?

    När brukar tempen sluta stiga om man är gravid?

    Är på ÄL+9 eller +7 beroende på hur jag ska tolka mina äl test (fick positivt både 12/7 o 14/4) och tempen steg +0,2 från igår

    Vet att allt är individuellt, men bara kul att jämföra lite 


    Det är väldigt individuellt. De sista månaderna har min temp till och med sjunkit efter att mensen kommit. Men tror det vanliga är att den sjunker strax före att mensen kommer.
  • H0nd3ndär
    Steeph skrev 2020-07-24 07:47:16 följande:

    Jag har nog insett ett problem med tempning för mig. Jag sover i princip aldrig en hel natt utan vaknar alltid mellan 02-04 för att gå på toa. När jag sedan ska somna om så är det ibland omöjligt och kan ta väldigt lång tid. När jag sedan vaknar vid 06.45 så är tempen runt 37 (förmodligen då för att jag haft svårt att somna om). Nu imorse vaknade vi 05.30 och tempen låg på 36.6 bara. Men när jag vaknade vid 06.45 (vanlig tid) så var tempen 37.03. Så det blir i princip omöjligt för mig denna cykel att se något mönster för det är toppar och dalar. Nä jag ger upp denna cykel (vet att jag inte är gravid) och hoppas på att augusti är en bättre månad helt enkelt.


    Har du provat ta tempen när du vaknar på natten istället?

    Jag brukar göra så när min lille vaknar. Tempen diffar ändå men ändå mindre än jag tror den hade gjort annars.
  • H0nd3ndär
    Steeph skrev 2020-07-24 08:29:41 följande:

    Nä har inte gjort det. Tempen låter så högt så vågar inte göra det om inte mannen redan är vaken hahah.


    Låter som om du skulle behöva tejpa över där ljudet kommer ut. Brukar jag göra med leksaker som låter för illa. Tar udden av ljudet.
  • H0nd3ndär

    Snälla säg att dagens lite högre temp åtminstonde är ett gott tecken för en lite längre lutealfas denna gång. BIM senast i övermorgon. Misstänker utifrån hur äl-smärtan jag kände och upptorkningen av sekret att äl vart sent kvällen före NC satte ut äl. Så är äl+7-8. Första månaden jag inte friammar.



  • H0nd3ndär
    Liindacal skrev 2020-07-26 18:29:04 följande:

    Hej, jag har fortfarande hög temp och ingen mens. Såg att jag plussade på dag 28 och då väldigt svagt och inte förrän på dag 32 starkt plus förra gången jag var gravid, dock slutade den graviditeten i missfall. Har läst att ägglossningstest inte kan känna skillnad på Lh-hormon och HcG. Jag har bara ett gravidetetstest hemma men massa ägg-test så jag tog ett ägglossningstest för skoj skull och fick två streck inte starkt men man ser de klart och tydligt! Hm, blev väldigt konfunderad nu! Vill inte slösa på mitt graviditets test, tänkte ta det i mon. Kan det på riktigt vara så att jag faktiskt är gravid??!!!


    De testerna kan indikera på att mensen är påväg med har jag hört. Brukar själv få stegring men inte positivt på lh-tester när det närmar sig mens. Så tror tyvärr det där testet säger varken bu eller bä.
  • H0nd3ndär
    Intenuintesåhär skrev 2020-07-27 08:50:28 följande:

    Min temp förblir låg. Förstår inte. Första positiva ägglossningstestet var i fredags, andra i lördags. Borde inte tempen gå upp nu?

    Jag sover dåligt, har sovit lite den senaste tiden och vaknar en gång per natt på grund av barn men det borde inte påverka så mycket tycker jag.


    Du bör se skifte mellan de två faserna trots uppvak och barn i sängen. Jag har en 18-mån i sängen och ofta flera uppvak. Har inga problem att se när äl skett.

    Ser du ingen skillnad alls är nog tyvärr sannolikheten störst att du inte ägglossat. Positivt äl-test betyder ju bara att det är dags för kroppen all ägglossa. Inte att den gör det. Inte omöjligt att du får positivt äl-test igen senare i cykeln och att kroppen då försöker igen.
Svar på tråden Tempkurvor