• Cashili33

    Tempkurvor

    Hur tidigt kan kroppen signalera att mens är på G och att ingen graviditet finns? Alltså hur tidigt kan man få 'symtom' på att mensen är på g efter ägglossning?

  • Cashili33
    Msofie skrev 2021-01-25 08:08:42 följande:

    Jag brukar börja få mens symtom ÄL +7 ungefär, de börjar alltid med ont i brösten sen viss smärta i livmodern ( vilket man varje månad tror är graviditet haha )


    Det låter så tidigt , är det inte många dagar kvar till mens då ?? Är det pms eller verkligen tecken på mens ?

    Är det alltså så att kroppen redan vid ÄL 7 vet att ingen befruktning är gjord och därför stället in sig på mens
  • Cashili33
    jjkkll skrev 2021-01-25 12:22:31 följande:

    När jag blev gravid med sonen kom första symtomen Äl+6 så jag tror att man redan på Äl + 7 kan känna av mens. Men sen är ju alla individuella som med allt :)


    Kan du slltåd ha mensvärk redan ÄL + 7
  • Cashili33

    Jag kanske ska omformulera... hur tidigt kan man känna mensvärk före mens? för ömma bröst kan man ju ha pga progesteronet som höjs eller som PMS eller så. Det är inte ett säkert kort att mensen dyker upp..men just mensvärk. Kan kroppen få det redan 1v före mens? Alltså.. VET kroppen redan då att den inte är gravid så att säga haha

    Du sa att du fick känningar att du va gravid äl + 6, men hur vet du att det var det? =) symtom på bebis och äl/pms är ju extremt lika

  • Cashili33
    Stickling skrev 2021-01-25 17:48:07 följande:
    Jag börjar ofta få mensvärkskänningar på ÄL +3, dvs mer än en vecka innan mens. Så möjligt är det absolut...
    men oj, då har ju knappt äl varit och inget ägg hunnit fästa ens..hur kan du då få mensvärk?
  • Cashili33
    Stickling skrev 2021-01-25 18:25:40 följande:
    Mensvärk får man ju för att livmodern drar ihop sig för att stöta ut slemhinnan om ägget inte blivit befruktat. I mitt fall verkar livmodern börja jobba ologiskt tidigt.. Det är inte mycket dock, bara någon stund om dagen så tidigt, men det återkommer varje cykel så jag känner igen det.
    Jo jag vet varför man får mensvärk, men ja då måste din kropp helt enkelt så tidigt redan då veta att du ej är gravid. hur lång lutealfas har du och hur länge håller sig din temp uppe?
  • Cashili33
    Solstråle 2 skrev 2021-02-02 19:31:48 följande:

    Vill dela med mig av min kurva som lite hopp för de som tror det är kört med en stor dipp för jag var 100% säker på att det inte blivit något denna månaden. Så dök mensen aldrig upp och tempen började stiga.. plussade och tempen fortsatt hög.

    Så otroligt konstigt! Jag har ju en 15 månaders som inte sover hela nätter så frågan är om det alltid blir så rätt med tempandet men har följt alla regler enligt NC.


    så underligt. det var liksom inte bara en endagarsdipp utan en dipp under 5-6 dagar före tempen kom upp till samma nivå igen
  • Cashili33
    Mizzi26 skrev 2021-02-02 09:40:11 följande:

    Alla appar ändrar ägglossningsen hela tiden sedan 5 dagar tillbaka & tycker min kurva ser så konstig ut.

    Igårkväll hade jag ägglossningssymtom. Idag är det borta.

    Men jag räknar med att jag hade/har ägglossning igår/idag.

    Men varför går tempen då ner så långt idag?


    Antingen hade du inte ÄL igår, eller så har du ett sk fall back rise en dag och då ska tempen stiga igen och hålla sig hög
  • Cashili33

    Jag förstår mig inte på min kurva denna månad. Brukar ha små tempändringar upp och ner mellan ÄL och mens men nu har den hoppat. Jag brukar dessutom känna av brösten mycket direkt efter ÄL men denna gång har jag inte känt av dom något förrän idag.. idag vaknade jag och brösten känns som två betong klumpar .. hmm

  • Cashili33
    Nini skrev 2021-04-25 10:45:12 följande:


    Jag har tempat några månader nu och efter ägglossning som svajar temperaturen en del, den här månaden ligger temperaturen väldigt jämt och varierar just ingenting.

    Någon som varit med om det?
    Jag har haft allt möjligt...svajiga eller väldigt jämna.
Svar på tråden Tempkurvor