• Jenzia

    Tempkurvor

    Lillaälta skrev 2020-10-02 23:26:57 följande:

    Åh spännande att ni också är på försök 2 efter äggledarspolning :o hur kändes den för dig?

    Jag har nog aldrig gjort ngt värre. Låg och grät. Men allt såg bra ut iaf!


    Jupp För min del var det faktiskt inte så illa. Väster äggledare var lite knepigare än höger och då tilltog smärtan lite, men det gick ju över snabbt Har gjort koloskopin en gång för några år sedan, det var mycket värre!

    Men usch då, att det gjorde så ont på dig! Men skönt att allt såg bra ut! Har ni fått besked om någon behandling? Eller ska ni försöka ytterligare en tid själva? Minns inte om du skrivit om det i BIM-tråden..

    Jag håller verkligen tummarna för denna månad!
  • Jenzia
    Lillaälta skrev 2020-10-03 09:59:26 följande:

    Tur att det såg bra ut för er sen! Oj koloskopi, operation alltså?

    Nope inte än, sambon ska lämna in nytt prov om 3 mån, december. De vill se 2 med tid mellan. Så efter det kan vi få besked om vad som är aktuellt för oss. Men denna väntan är olidlig.


    Ingen operation, men undersökning av hela tjocktarmen, hua!

    Uj, 3 månader mellan? Min man skulle lämna två olika prover med 2 veckor mellan. Konstigt med så olika riktlinjer :-/ Vi får besked på onsdag, håll tummarna!
  • Jenzia
    molekyl skrev 2020-10-03 12:17:52 följande:

    Jag undrar också om man kan ändra ägglossning manuellt i FF. Jag fick en liten tempökning idag och då satte FF min ÄL till den 24/9?! Jag är rätt säker på att jag inte haft ägglossning än. Möjligtvis att det är på gång nu, men jag hade det definitivt inte för över en vecka sedan.

    Jag vill inte att det ska påverka hur FF räknar mina cykler. Detta är första månaden jag tempar och började med FF i juli så det finns inte så mycket data än.


    Kan tyvärr inte svara på hur du korrigerar i FF, men det ser ut som om du kanske hade ägglossning igår? Några andra tecken?
  • Jenzia
    Lillie1 skrev 2020-10-03 13:19:23 följande:

    Tacksam för hjälp med att analysera den här temperaturkurvan.. Har tagit letrozol och ovitrelle (19/9) och misstänker att sprutan kan försena mensen lite men hoppet lever ju ännu..

    Läste om trefas-temp och att den senaste höjningen skulle kunna indikera att ägget fäst? I så fall skulle det betyda att ägglossningen var lite sen (23/9) och implantationen var 7 dagar senare.. Vad tror ni? Skulle som sagt vara väldigt tacksam för lite input!


    Tempohöjningen för 3 dagar sedan ser väldigt lovande ut ju! Jag hade väntat 2-3 dagar till sen tagit ett gravtest!
  • Jenzia
    molekyl skrev 2020-10-03 15:48:43 följande:

    Ja, lite äl-ont som kom igår. Känns mer idag. Men det hade jag hela förra cykeln så jag vågar inte lita på det som ett symptom. Iofs inte känt av det alls denna cykeln förrän nu.

    Tappen är rätt låg och mjuk. Är det så den ska vara vid ÄL?

    Sekretet är inte så tydligt. Har inte fått någon större klump av äggvitesekret. Bara mindre mängder och krämigt sekret som gått att sträcka ut lite.

    Sedan känner jag som ett pirrande i underlivet sedan ett par dagar tillbaka. Som en jättesvag elektrisk ström. Kände det supertydligt i juli när jag tog ut p-ringen. Det var som att hela alltet där nere liksom vaknade igen. Tror jag fick årtiondets ägglossning, haha. Den var så kraftig att jag hade blivit förvånad om jag INTE hade blivit gravid. (Det blev jag också, men fick tidigt missfall.)

    Det är svårt att förklara hur det känns. Det gör absolut inte ont eller så. Tvärtom. Det är som att hon liksom vill göra mig uppmärksam på att det är dags att ha sex.


    Äl-smärtor kan komma både innan och efter äl så lite svårt att gå på det, även om det är en indikation på äl.

    Tappen brukar ju bli väldigt mjuk och fuktig under äl, lite som en geggig köttros, haha Om den är hög eller låg tror jag kan variera från person till person, min brukar vara högt upp under äl.

    Mängden sekret kan ju variera lite månad till månad, det viktigaste är att det har känts lite halt när du torkat dig med toapappret (sekretet ska ju ffa finnas i och runt omkring livmodertappen, dvs inuti dig).

    Det är bara att vänta och se, tempen bekräftar ju om du är i lutealfas eller inte
  • Jenzia
    Längtar2 skrev 2020-10-04 09:30:53 följande:

    Tog temp idag å det har dippat en aning. Tror ni det är kört? :( är på äl+12


    Inte nödvändigt vis, väldig lite dipp ju! Vänta och se imorgon, har den sjunkit ännu mer då är det en indikation på att mensen är på väg.
  • Jenzia
    Lillie1 skrev 2020-10-04 21:15:54 följande:

    Tack för input! Ja, jag tycker ju också det..

    Tog faktiskt ett digitalt test igår som visade positivt (1-2) men vågar inte hoppas såhär snart efter ovitrelle.. Får se om jag orkar avvakta till BIM på onsdag innan nästa test!


    Lycka till!
  • Jenzia
    Cattisl skrev 2020-10-13 05:29:34 följande:

    Jag hade pos ÄL test 3+4e okt (cd 16-17) med peak den 4e. Appen satte ut äl till den 4e först, men idag fick jag notis om att appen tycker mitt mönster ändrats och den vill sätta ut äl till cd 23 istället. Jag vet dock att jag inte hade äl så nyss.

    varför gör den så? 


    Du tempökningen efter peak är inte särskilt hög, 0.2 grad i förhållande till tempen på dagen för ägglossning. Först den 24:e började tempen stiga rejält. Nog därför appen reagerar. Men jag hade kikat på vad jag brukar ha i lutealfasen. Den rätt stora tempökningen från den 24:e och framåt kan ju bero på att ägget har fäst
  • Jenzia
    Cattisl skrev 2020-10-13 13:07:20 följande:

    Har alltid lite seg stegring så jag tror ja hade ÄL 4e

    Dessutom då jag hade jätteont i magen /äggstockar

    Den dess toksvullna bröst


    Utgå från det då Och om mensen är sen och du inte fått positivt gravtest så får du kanske omvärdera därefter?
  • Jenzia
    Cattisl skrev 2020-10-13 17:25:58 följande:

    Missade att svara på vad jag brukar ha i lutealfasen men det är mellan 36.2-36.5 typ..sällan högre...

    Om man får senare äl , borde man inte få äl känningar igen då?


    Jo, det borde du Och fertilt sekret!
  • Jenzia
    Limeblad skrev 2020-10-14 08:06:43 följande:

    Har inte kunnat tempa eftersom jag varit sjuk men idag kom mensen och det närmaste jag kom positivt ägglossningstest är att det blinkade igår (CB advanced) annars har alla varit helt negativa. Ingen ägglossning denna månad va?


    Ser tyvärr inte ut så Kanske beror på att du varit sjuk. Hoppas nästa cykel ger en bra ägglossning!
  • Jenzia
    Stickling skrev 2020-10-16 07:33:35 följande:

    Fattar inte vad som pågår med min cykel den här månaden. Fick positivt ÄL-test med glad gubbe dag 24 (brukar vanligen vara runt dag 19). Kunde inte testa dagen efter, men efter temphöjning antog NC att ÄL var dag 25. De två dagarna med temphöjning blev jag dock väckt av katten och tog tempen först efter att jag varit uppe en snabbis och släppt ut honom. Dagarna efter har jag tagit tempen direkt i sängen och nu är den under baslinjen. Så förvirrande. Undrar om detta blir en anovulatorisk cykel :/


    Det ser tyvärr inte ut som om du är i en lutealfas, vilket tyder på att ägglossning uteblivit
  • Jenzia

    Jag var lite hoppfull gällande min kurva denna cykeln, men negativt gravtest idag och även liten nedgång i tempen Så det var bara falsk marknadsföring! Snart 1,5 år utan ett plus så blir knappt besviken längre.

  • Jenzia
    Cattisl skrev 2021-01-16 09:21:25 följande:

    Jag har tyvärr lärt mig att perfekta kurvor inte säger Ngt om de inte oxå är fortsatt perfekta efter bim.


    Nä, precis. Går liksom inte att analysera före BIM :-/ Denna månaden tog jag gravtest för att få det överstökat och för att sen gå och hämta ut mina mediciner inför IVF. Men annars är ju tempkurvan det säkraste gravtestet har jag märkt
Svar på tråden Tempkurvor