• Malmötjej

    Tempkurvor

    Mojsan95 skrev 2023-07-03 19:04:42 följande:

    Hej! vi plockade ut täcket och sov med bara påslakan från i lördags. Dumt nog kom jag på i efterhand att det kanske påverkar min kroppstemp när den var superlåg för mig imorse.. Jag borde haft ÄL i lördags men nu tror NC att den inte varit. Har haft LH-stegring på teststickor och de var som starkast i torsdags. Idag när jag mätte fanns inte en tillstymmelse till att ens se en skugga av ett sträck.. 

    nu när min temp dippade så lågt så ändrade nc till att ägglossning ej har skett. Men vad tror ni, ska man utesluta temperaturen?    ..och stoppa i täcket igen😅


    Jag kände likadant för några dagar sedan när vi började sova med fläkt. Helt plötsligt blev tempen låg. Jag ser att många skriver i dessa trådar att rumstemperaturen inte borde spela roll. Men det beror kanske på hur känslig ens kropp är. Men jag tänker att om det var ÄL i lördags så borde din temp stiga oavsett i dagarna? Kanske bäst att fortsätta sova utan täcke för att se om det berodde på det? 
    Spännande att se hur det går. 
  • Malmötjej

    Jag hittade denna tråden flr typ en vecka sedan och har läst igenom den från början. Jag blev så himla glad när jag märkte att den sträckte sig till nu och fortfarande är aktiv. 

    Jag har tempat i ca ett år. Min man opererades för trång förhud i januari och vi har först sedan feb kunnat göra ordentliga försök. 
    Min cykel är oftast runt 25-27 dagar och äl oftast cd 12-15. Jag förstår inte vad som hänt denna cykeln. Under mensen är tempen högre men jag gissar att det berodde på att vi var på bröllopsresa i ett varmt land. Men nu efter äl... varför är tempen så låg? Brukar ligga runt 36.6 efter äl. Kan det vara att äl uteblev och är det helt kört denna cykeln? Vad tror ni?

    Och tack för en jättefin tråd med peppade och kärlek. Så mysigt att läsa. 



  • Malmötjej

    Hej.

    Såhär ser dagens kurva ut. Vad tror ni? Finns det hopp? Jag är beredd på att tempen ska dyka vilken dag som helst. Och idag (äl+11) fick jag helt plötsligt vattniga och äggviteflytningar. Jag har läst både att det kan vara tecken på graviditet och om andra som fått sin mens strax efter. Har ni några erfarenheter? 



  • Malmötjej
    Sanlin90 skrev 2023-07-09 10:04:53 följande:
    Det är kört för mig va? Hade pyttelite ljusbrun spotting igårkväll som va mer i äggvite flytning med lite ljusbrunt i och molvärk hela kvällen flytningarna va bara två gånger på kvällen men försvan sen, idag sjönk tempen och jag är jättevarm (som när jag va gravid?!) och trött trött. 
    det kan inte vara en imolantationsdipp dagen efter implantation va om den skulle skett igårkväll?
    känner mig verkligen inte mensig och min mens börjar alltid på morgonen med att jag har vrålont sen kommer den igång någon timme efter jag gått upp men jag har bara vag smärta till höger i livmodern typ åven något spända bröst idag. 
    Hmm, implantationsdipp skulle väl bara helt rätt i tiden på din graf. Och det är väl för tidigt för mens för dig nu?
    Jag hade också äggviteflytningar igår men nu känns de mer klibbiga. Har känt det som att mensen ska komma vilken sekund som helst i flera dagar.
    Att du har spända bröst skulle väl också vara ett tydligt tecken på graviditet? 
    Jag håller alla tummar för dig.  
  • Malmötjej
    Sanlin90 skrev 2023-07-09 10:40:05 följande:
    Din graf ser mycket lovande ut tycker jag!
    ja, dock säger bc att jag är på äl+5 nu så jag känner mig bara förvirrad milt sagt.
    Hmm, när jag googlat runt (är helt manisk med att söka upp och kolla på folks grafer) så verkar gravidgrafer kunna se ut precis hur som helst. Men så som du beskriver dina symptom så verkar det ju positivt. :) 

    Jag vaknar typ 3 varje natt så jag vågar inte helt lita på mina mätningar. Läste runt lite i olika trådar och har fattat att det är viktigt med ca 4 timmars sammanhängande sömn innan mätning. Jag får typ 2,5.timmar. Jag tog tempen då kl. 3 inatt och den låg på 35.45. Jag valde dock den sena tempen (vid 5.40)  på 36.59 trots uppvak eftersom det är så nästan alla mina nätter ser ut. Men ja varje gång jag reser mig känns det som att mensen "rinner till" så det är vad jag är 100% inställd på. 

  • Malmötjej
    Sanlin90 skrev 2023-07-09 11:44:17 följande:
    Ja gravidgrafer är verkligen individuella verkar det som! Jag brukar ju ta tempen under dagarna med ibland när jag haft en som avvikit och min är låg nu med så är nog mens på g.
    Ja, men tills mensen är här så har vi hopp. <3
    Jag har förstått på dina tidigare inlägg att äl har bråkat lite? Jag hoppas att det blir en "vanlig" cykel för dig nu (om det inte blir graviditet såklart). 
  • Malmötjej

    Hej. Jag lade upp detta inlägget i bim oktober, men tänkte att det kanske passar bättre i denna tråden. 

    Jag är på äl+11 (bim-2).  Min kurva ser ut såhär. 




    Jag har haft minimala känningar i magen att det känns lite "bubbligt" och haft yttepytte lite ont i brösten. Inte alls som förra gången jag var gravid, då jag hade ganska många symptom innan bim. Den graviditeten slutade tyvärr i missfall i vecka 7. Om jag jämför med kurvan från den graviditeten så går tempen inte alls lika högt nu, men inte heller lika lågt som vid mina vanliga kurvor. 

    Ni som varit gravida flera gånger, har era kurvor liknat varandra eller kan gravidkurvorna se olika ut varje gång? 







Svar på tråden Tempkurvor