• Ememem

    Tempkurvor



    babybel95 skrev 2023-10-01 12:59:16 följande:
    Undrar som vanligt, är det NC eller FF som satt ut min äl rätt? 
    Bry er inte om trianglarna i FF, lägger in i efterhand och orkar ej ändra tiden som tempen faktiskt var tagen.
    Skulle säga att FF har rätt.

    NC flyttade fram min äl när jag la in mitt LH +, som att den som standard vill lägga äl två dagar efter LH testet. Jag fortsatte testa för att se när LH blev neg igen och då flyttade den tillbaka min äl till dagen efter. 
  • Ememem

    Varför är det så att när man verkligen vill få så bra mätning som möjligt så vaknar man två timmar i förtid och inte kan somna om.. 

    Ganska säker på att stegringen hade varit högre om jag vaknat min vanliga tid. Gjorde allt för att försöka somna om, vilket självklart gjorde att jag inte somnade om alls.. tempade 36.33 min vanliga tid men då hade jag ju legat och vridit och vänt mig i nästan två timmar så kände inte att jag kunde använda den tempen. Förhoppningsvis fortsätter det uppåt imorgon.



  • Ememem
    Phie84 skrev 2023-10-03 07:22:42 följande:

    När man får fast gubbe på CB advance, skall ja fylla i PEAK på 2 dagar eller bara den dagen? Och dag nummer 2 HIGH?
    Eftersom fasta gubben håller i 48 timmar.

    Hur gör ni?


    Jag fyller i peak båda dagarna med fast gubbe, high på blinkande och low på rund cirkel.

    Om jag tar vanlig sticka också så fyller jag i den på opk.

    Så här ser mitt ut för den här månaden.
  • Ememem


    Jag fick ingen blinkande gubbe denna månad. Så här såg det ut när jag blev gravid 2016.
  • Ememem
    Phie84 skrev 2023-10-03 10:04:45 följande:
    Okej, tänkte om man bara skulle ta peak för ena dagen men då kör ja som ja har lagt in.

    Va e CP som e längst ner i din graf me HSO/HFS?

    CP cervical position, livmodertappens placering. 


    Jag försöker lära mig den genom cykeln men inte vet bara att den är mjuk och högt upp vid äl och hård och långt ner inför mens.

  • Ememem
    Asplövet23 skrev 2023-10-03 13:27:22 följande:

    Hej hej!

    Är idag på bim+2 och ingen mens i syne och fortsatt hög temp. Brukar ha problem med korta lutealfaser, 10 dagar vanligtvis men är idag på dag 12. Negativa graviditetstester dock så antar att jag tyvärr inte blev gravid denna cykeln. Tror ni ÄL kan ha skett senare än appen markerar? Har glömt tempa många dagar denna cykel :( 


    Eftersom du har så få mätningar är det jätte svårt att säga. Det gör troligen också att din baslinje kan vara lite för hög. Jag tror faktiskt snarare att äl kan ha varit redan cd 18, men annars som NC satt nånstans mellan cd 19-21.

    Ät det nyligen du slutat med preventivmedel? Jag har förstått att det kan vara ganska vanligt med korta lutealfaser efter hormonella preventivmedel men att den kan förlängas efter några månader, i så fall kan det ju ändå vara positivt att den blivit längre oavsett om du inte är gravid denna månad.
  • Ememem
    Alvedon83 skrev 2023-10-04 19:01:47 följande:

    Har någon en gissning på varför Tempdrop och FF sätter ut äl på olika dagar? Har fört in samma data på båda apparna.


    De har ju förmodligen olika algoritmer och tar olika mycket hänsyn till LH tester.

    Personligen tror jag FF har mer rätt. Det känns osannolikt att du skulle haft äl samma dag som det första positiva LH testet (Om jag nu tolkar tempdrop korrekt, aldrig haft deras app).
  • Ememem
    Nomen123 skrev 2023-10-06 08:47:44 följande:
    Nc har satt ut min dag med högst fertilitet dagen innan jag fick positivt ägglossningstest.. Stämmer det? Är jag på ÄL +6 nu då? 🤔
    Det ser väl ut att vara samma dag?
  • Ememem
    Jennifer209 skrev 2023-10-06 12:03:12 följande:
    Tankar om min kurva? andra månader jag tempar. Fick mens på äl+13 förra månaden. Är på öl+13 idag men ingen mens än
    Om tempen fortsätter neråt imorgon skulle jag tro att mensen är påväg. Att tiden från äl till mens diffar nån dag är normalt.

    Det är svårt att säga något om kurvan generellt, det är egentligen bara mot sin egen kurva som man kan jämföra eller hitta mönster. Vissa får högre temperaturer som fortsätter öka om de är gravida, medan andra får lägre temperaturer.
  • Ememem
    Flowerpower33 skrev 2023-10-12 07:35:51 följande:

    Tar jag bort mitt positiva ägglossningtest ser det ut såhär. Kan testet vara missvisande? Det var ett digitalt som fick en fast gubbe, men drog jag ur stickan var inte strecken exakt lika starka, så kan det inte vara så ägglossning då kan hända lite mer än 48 h efter? 


    Det digitala registrerar jag under monitor, inte OPK. Om du kör advance så använder jag blinkande gubbe som high och fast gubbe som peak. Är det vanliga så skulle jag bara registrera peak. Fasta skenet består ju även till dagen efter så jag registrerar peak båda dagarna. 


    Jag får inte alltid positivt på vanliga äl stickan förens andra dagen som fasta gubben är.

    Testa och se om det gör nån skillnad, du kan dock inte titta på strecken på digitala testet. Det är inte som vanliga stickor.

  • Ememem


    Så här ser min ut, denna månad fick jag positivt på opk på samma dag men först på eftermiddagen, morgonens äl test var negativt fast cb gav glad gubbe.
  • Ememem
    Hampee skrev 2023-10-17 20:36:36 följande:

    Hej! 

    Mitt första inlägg här och skulle behöva input från er. Jag är på min första omgång med Letrozol (diagnotiserad med PCO) och har följt upp med ultraljud. På CD 20 hade jag en äggblåsa på 17mm och rekommenderades att ligga de kommande 10 dagarna. Fick inget positivt LH-test men testade inte så noga, kanske svårare att få positivt LH med PCO? Verkar ju dock verkligen som att ägget släppte eftersom min temperatur har stigit 😊

    NC sätter ägglossningen på CD 23 men temperaturen dippade sen mellan CD 26-29? tror ni att ägglossningen blev senare än vad NC säger? 

    kan tillägga att temperaturen fortfarande är förhöjd och ingen mens har kommit än 🙏🏻 haft lite molvärk till och från och lite ömma bröst. Testade negativt i lördags med NC egna graviditetstest. Men tänker att mitt hcg inte hade ökat tillräckligt då? Har köpt ett CB-testa tidigt men vågar inte ta det nu utan skjuter på det för att se om temperaturen sjunker och mensen kommer? hoppas så mycket på ett plus.


    Om äl var cd 23 så borde du nog ha testat positivt i lördags, eftersom det är äl+15.

    Jag tror att äl kan ha varit cd 28 utifrån din graf och då kan det fortfarande ha varit lite tidigt i lördags. Men om ni inte hade sex efter cd 24 så är det kanske lite på gränsen att du kan ha blivit befruktad om äl skedde cd 28
  • Ememem
    Asplövet23 skrev 2023-11-01 06:59:29 följande:

    Förstår Ingenting, äl+ 14 och negativ tester med morgonurin?


    Min temp droppar aldrig före min mens anländer.. tänker att eftersom letrozol minskar östrogen så kanske det gör att progesteronet får ett större övertag och att det gör att lutealfasen kan förlängas. Än så länge är du ju inom de vanliga ramarna för luteallängd.
Svar på tråden Tempkurvor