• Happy80

    Tempkurvor

    Elliot1 skrev 2023-01-18 09:56:26 följande:

    Någon som bra på NC som kan hjälpa mig tolka detta? Ägglossningen var beräknad idag (onsdag). Igår (tisdag) fick jag först en rejäl tempsänkning och på kvällen positivt ägglossningstest. Idag när jag såg att tempen hade stigit så flyttades beräknad ägglossning till imorgon (torsdag)?


    Varför? Är det för att tempen stigit men fortfarande anses för låg? Tyvärr hade jag varit vaken en stund innan jag tempade idag, jag vaknade innan klockan ringde men jag trodde det var mitt i natten så jag försökte somna om och låg därför halvvaken en stund. Sen ringde plötsligt mannens klocka och då tempade jag. Men oavsett om jag utesluter den tempen så flyttar NC ägglossningen till imorgon. 


    Jag vet att den inte är bekräftad och att det bara är att ligga på, men min man är borta över natten så vi kommer inte kunna ha något mer sex förrän tidigast imorgon kväll (hans simmare är lite långsamma så vi vill verkligen maxa liggandet kring ägglossning). 


    Är ny med NC så vet inte riktigt hur den funkar/räknar än. 



    För mig har det ibland stått förväntad ägglossning en viss dag, men när appen sedan får mer data (fler dagar) så kan den ändra den och sätta ÄL till ett tidigare datum. Den brukar oavsett inte bekräfta ÄL förren tempen legat över coverline ett par dagar, för dig är det ju bara en dag än så länge och tempen ligger ju precis ovan linjen, 
  • Happy80


    Sanlin90 skrev 2023-02-17 08:05:18 följande:
    Greppar väll halmstrån nu menfinns det någon annan eventuell orsak till en tempdipp på äl+11 än mens? :(
    Jag har haft temp som hoppar upp och ned innan bim på äl 14 men ändå varit gravid, lägger in två sådana kurvor. Dock har dessa blivit missfall, så det ju ha med saken att göra fast vet inte säkert. 
  • Happy80
    Foodie92 skrev 2023-03-20 08:09:40 följande:

    Både igår (06.30) och idag (05.20) vaknade jag tidigare än jag brukar (08.00) när jag ska ta tempen.. hur brukar ni tänka om ni inte får tiden rätt?


    Jag brukar räkba om tempen på denna sidan när jag vaknar tidigare eller senare än min vanliga mät-tid, så det är ett tips!

    .https://whenmybaby.com/basalbodytemperature.php
Svar på tråden Tempkurvor