• Brallans

    Tempkurvor

    Freddie92 skrev 2022-12-16 09:18:45 följande:

    Hej,

    tänkte att jag skriver i denna tråd som tagit upp tempkurvor och varit aktiv ganska nyligen.

    Jag blev rejält sjuk i förkylning med feber i när jag sannolikt skulle ha ägglossning (som dessutom var lite tidigare än vad jag hade räknat med). Inte bekräftat ÄL med sticka pga att jag var sjuk och bortrest. Har heller inte direkt prickat in med samlag rätt tid.

    FF tycker att jag skulle haft mens för två dagar sedan, jag trodde mer på idag - men inga tecken. Tempen är hög fortsatt och ingen PMS alls, ingen mensvärk eller ömma bröst.

    Tempkurvan är ju som en bergochdalbana, helt kaiko och svår att tyda. 


    Det finns ju en till stor tempsänkning efter ägglossning, testade med ÄL-sticka då som var neg men hade lite mensvärk runt den tiden och lite slemmig flytning.


    Vad tror ni, kan kroppen ha pausat pga sjukdom så att ägglossningen kom vid den senare temp-dippen ändå och det är orsaken till att mensen är ?sen?, har det hänt någon av er?

    Vill ju gärna bli gravid men har tänkt att denna cykeln är helt körd pga sjukdom och att vi inte haft samlag rätt tid?

    Det är ju bara att vänta och se men är ju som alla er galet nyfiken och kan inte låta bli att analysera datan 🙈


    Hej 

    De gånger jag har varit sjuk i samband med äl så har min oftast skjutits fram, ser att du har lite trekanter på dina tempar, tempar du samma tid varje dag?
    Ex jag ska tempa 08:00 dagligen men skulle jag tempa 07:00 och får en temp på 36,3 så räknar jag om den till 36,4 och lägger in det och 08:00, skulle jag däremot tempa 09:00 och få 36,5 så skulle jag räkna om den till 36,4 och lägga in det och 08:00, det är för att få en så rättvis temp som möjligt.. det finns en omräknare man kan använda om man tempar avvikande tider men för mig så har det varit en diff på en grad uppåt/neråt per timme... hoppas du förstår haha. 



    Du skulle ju kunnat ha äl på CD17 ex, när brukar du ha äl?
  • Brallans
    Freddie92 skrev 2022-12-16 10:04:46 följande:

    Tack för svar!

    Ja det är lite det jag misstänker, att ÄL istället skett CD17..
    Har dock normalt ÄL på ca 10-12!

    Har svårt att tempa samma tid varje dag pga jobb (jobbar växelvis kvällar/dagar 🤦🏼?♀️ Vet ju att detta ger diff! Jobbar jag dag så blir det 06, annars 08-09.


    Intressant med omräknare, hittar du det på nätet? Annars kan jag testa och se hur det blir om jag räknar om 0,1 per timme +/- som du skrev 😊

    Tack för tips! 


    Här är länken www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php
    Men jag räknar om som du skriver själv då jag insåg att det blev lika när jag använde omräknaren :) 

    Frågan är ju vad som skulle hända med FF om du räknade om dina tempar, ser ut som du hade mer känningar på äl kring när den satt ut äl, det går ju mkt på fertilt sekret när den beräknar äl med såklart. 
  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-19 09:03:45 följande:

    hoppar in här och ser om någon av er kanske vet om tempen normalt går så upp och ner på de där sättet nu efter äl? Haha. någon som har någon erfarenhet? 


     


    Hej

    Ser ut som att du inte tempar samma tid varje dag? tempen diffar en hel del beroende på när du tar tempen, rekommenderar omräknaren ovan jag länkade till om du tempar andra tider för mer rättvis graf.

    ibland har min temp dippat på äl 4-6 men bara en dag så då har jag tänkt en temp är ingen temp :) vet att vissa får implantationsdipp i sin temp när ägget fäster så kan ju vara något sånt med :) 
  • Brallans
    Freddie92 skrev 2022-12-19 12:10:14 följande:

    Brallans, har din ÄL förskjutits bara till precis dagarna efter du haft feber när det har hänt dig, eller har det varit mer som en vecka senare?

    Är ju helt säker på att den är förskjuten för mig, för jag har inte fått mens, men är negativ på gravtest idag så det har ju inte varit på CD 10 som den visade tidigare.
    nu tror den på CD 14 enligt den nya grafen, men skulle egentligen kunna vara på CD17 med väl?


    Ja det blev ju annorlunda snyggt jobbat, FF tar mkt hänsyn till vilket sekret du fyllt och med tanke på att du inte fyllt i något cd17 så tror jag den ligger kvar där den gör men enligt dina tempar så skulle du absolut kunnat haft äl då iaf enligt mig :) 

    en gång så sköts den fram typ 5 dagar en annan uteblev den helt och jag fick mens istället men då hade jag precis gått igenom ett utomkvedshavandeskap så tror kroppen behövde rensa igen helt enkelt 

  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-19 13:03:42 följande:
    Ja ändrades gjorde den men en ganska dipp blev de ju här igår. Men återstår o se om det bara var så eller om det tyder på en implantationsdipp eller ej 🤷🏼?♀️😊
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-19 12:44:49 följande:
    Nä det diffar på någon timma sådär. Tanken var att jag skulle ge fasen i att tempa pga just sånt men kunde inte låta bli. Men den kanske jag ska testa då! Tack för tips! ❤️
    haha ja det är rätt beroendeframkallande men också väldigt intressant, för min egna del där min temp brukar dippa på äl+10 de gångerna jag inte varit gravid har det varit skönt att veta redan innan mensen kommer att det inte blev något. 

    Ja det blir spännande och se vart din temp tar vägen nästkommande dagar, håller tummarna :) 
  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-20 17:25:17 följande:

     


    ja det är ju de! Så gick inte att låta bli. Ändrade som du skrev men glömde att ändra klockslaget så de gjorde jag idag. Om de hjälper. Såhär ser den ut idag. Tempen gick upp och då tog jag temp när jag vanligast brukar. kan det vara ett bra tecken? 🙃 eller är dippen för tidigt Om de nu skulle kunna va en implantationsdipp? 


    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-20 17:27:02 följande:

    förra månaden gick tempen ner fyra dagar innan mens och höll sig då låg fram tills mensen kom. 


    Att tempen ökar är ju ett gott tecken, tror jag läst någonstans att mellan 6-10 dagar efter äl brukar de få som får imp dipp då den men du kan ju kolla på statistiken i FF och söka på gravidgrafer med imp dipp om man vill nörda ner sig lite :) 

    Ja jag tycker det är skönt när man hittar den där röda tråden kring när tempen brukar gå ner för då vet man i förväg vilket jag tycker är skönt men det är såklart olika med vad man föredrar :) 

  • Brallans
    Neeaaa skrev 2022-12-21 12:45:24 följande:

    Hej,
    hur skulle ni tolka min kurva?
    Jag ska mens på fredag så alltså om 2 dagar.
    aldrog vart med om att den går ner å sen upp igen så tätt inpå mens


    Jag brukar tänka att en temp är ingen temp, så nära BIM är det ju bra att den hoppat uppåt igen.. har du tempat ett tag så kan du ju se när din temp brukar börja dyka innan bim och jämföra med denna cykel om det är annorlunda. 

    Håller tummarna!
  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-21 16:57:18 följande:

    Brallans: kunde inte citera så skriver såhär. Men ja tempen är fortf hög! Så jag håller alla tummar jag kan. har läst samma som du. jag fick positivt på äl-test den 12e så äl borde varit 13 eller 14. Så isf ligger tempen lågt 4-5 dagar efter. Vilket är lite tidigt? men får helt enkelt bara avvakta och se vad det betyder. Om de betyder något 🤷🏼?♀️  
    håller med dig, jag tycker samma. Då vet man liksom och slipper hoppas dom sista dagarna. 


    Jag har senaste cyklarna haft pos äl test dag 12 och sen äggsläpp dag 14 men det verkar vara sjukt olika när ägget släpper i förhållning till pos äl test :)
    Dag 14 verkar vara lyckodagen för mig för lyckats bli gravid tre gr på raken nu sen aug men de har tyvärr slutat i två missfall och ett x men nu är jag påt igen och är nog precis efter äl så om en vecka typ kan jag börja analysera min temp :) 

    Hur är tempen idag och när tänker du ta något test?
  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-22 10:12:20 följande:
    Spännande med så tydliga saker med din kropp. Men tråkigt med missfall. Håller tummarna för dig denna månad! 🙌🏽 

    min temp gick ner något idag. Så har tappat det lilla hopp jag hade. vi ska åka iväg idag till svärföräldrarna och kommer inte hem förrän 26e och vill inte testa där. Blir för mycket smusslande då toaletten ligger där alla vistas 😂och bim är sen 27e så tar då isf om tempen skulle gå upp igen och mensen inte kommer. 
    Tack :) 
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-22 10:26:27 följande:

    de här med missfall. Jag har haft det innan men då hade jag så konstig menscykel så förstog ingenting förrän jag såg vad som kom ut. Men nu sen igår har jag haft som små kramper i nedre delen av magen. Det kommer som hugg och jag mår illa. Känns allmänt Konstigt. mensen är ju inte på g än på någon vecka så tänker inte att det är de. Brukar heller inte få någon vidare mensvärk. Men skulle det kunna vara ett missfall på g? Eller är de för tidigt för de också? 


    Ja jag ser men den gick ju inte ner så mkt och bara en temp ju :) 

    Jag tänker att det som avviker från det normala kan vara ett gott tecken, jag har ex känt mig annorlunda vid äl+10 som du är på nu de gr jag varit gravid, de gångerna jag fått tidigt missfall så har jag inte känt något förens jag började blöda. 
    Man kan få som en kemisk graviditet innan bim men tror inte det är fallet för dig utan skulle snarare se ditt avvikande mående som något positivt :)  
    Hur lång lutealfas brukar du ha?
  • Brallans
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-22 11:21:29 följande:
    Att några ord kan få en att må så mycket bättre! oavsett om mensen kommer sen eller ej. tack 🥰 

    det är bara andra månaden jag tempat och första månaden jag använder äl-test. förra månaden så hade jag en lutealfas på 16 dagar. Om man utgår från kurvan och när appen satte ut äl. innan dess hoppades vi bara då vår dotter tog sig första månaden så var nog lite naiv och tänkte att jag är en av dom som har de så lätt för sig. Menar nu absolut inte att fem månader är lång tid. Men hoppas du förstår hur jag menar. 
    Så lite så :) 

    Ah okej då förstår jag, förstår precis vad du menar min första tog sig snabbt medans denna gång går det inte lika snabbt så man blir ju lite otålig så att säga ;) 
    Önskarsyskon2023 skrev 2022-12-22 11:22:44 följande:

    Hur brukar det se ut för dig? Du hade äl typ nu idag sa du. hur lång lutealfas brukar du ha? :)


    Jag skulle gissa på att FF sätter ut att äl för mig var igår sen, jag har 13 dagars lutealfas :) 

Svar på tråden Tempkurvor