• Carina82

    Tempkurvor

    Hej tjejer! Jag håller på att vänta på BIM om en vecka, och blev lite fundersam på min kurva och hur man ska läsa såna här. Finns det nåt som indikerar en "bra kurva"? Vet att temperaturen ska vara högre efter ägglossning, men jag tänker på om den ska vara viss antal 0,x grader över baslinjen osv. Och när det är ett implantionsdipp, hur mkt kan det dippa utan att det indikerar att det inte gick den här månaden heller? Har försökt googla men tycker det hela är väldigt oklart : )

    PS, Soff; uppenbarligen är jag inte så vass på kurvor men jag tycker din är väldigt fin och stabil ut! Spännande!

  • Carina82
    Soff skrev 2021-03-01 08:56:48 följande:

    Jag har tempat under en längre tid och de kan se så enormt olika ut. Så jag skulle säga att man egentligen inte vet någonting förns bim, dippar den inte där, då är det ju förmodligen nåt som händer :)...dippar kan man ju få av flera anledningar, så är ju väldigt svårt att veta varför man får en. Ibland har min temp gjort stora skiftningar och ibland håller den sig mer stabil. Hittils har det inte varit något plus oavsett, så vet ju inte hur min kurva kommer se ut gången jag blir gravid dock.. kanske skiljer den sig helt?!... får se :)

    Tack <3 ja man kan ju inte låta bli att undra så fort kurvan beter sig lite annorlunda mot vad den brukar, även om man egentligen inte vet nåt förns vid bim som sagt >< men hoppas såklart!....den är fortsatt lika stabil uppåt idag!! :)


    Tack för svaret, jag tror din inställning är vettig- att man faktiskt inte vet vad såna här variationer beror på och att det är dippen innan BIM som framförallt betyder nåt. Det är bara så svårt att banka in i huvudet haha. Känslan är att temperatur borde vara nåt så objektivt att det bara finns en enda rätt väg liksom :D Så spännande med din kurva, håller alla tummar <3
  • Carina82
    Soff skrev 2021-03-04 08:53:40 följande:

    Enligt NC har jag bim imorn, enligt mig på Lördag. Förväntade mig stenhårt att tempen börja gå neråt idag, men den fortsätter upp. Tänk om dippen jag hade häromdagen var en implantationsdipp?! Vågar inte hoppas... shit va nervös jag e.


    Oj vad spännande!! Förstår att du är nervös, håller tummarna <3
  • Carina82
    Soff skrev 2021-03-05 14:06:40 följande:

    Aa usch :(( blir så ledsen över detta. Och stressen blir påtaglig i min kropp, att det inte går.

    Förstår inte heller det :(

    Kram!


    Åh nej! Usch vad tråkigt, jag förstår verkligen att du fick upp hoppet. Det är ju OMÖJLIGT att inte börja hoppas när man verkligen träffat rätt på ÄL och sen har en så fin kurva som du hade <3 Jag var helt säker på att det hade gått den här månaden, men efter två dagar av negativa test (är på bim-5 nu) så börjar hoppet sina även här. Har gråtit hela dagen. Sen kom jag på att det nog är PMS, och då började jag bara gråta mer.

    Tänkte på det där med att göra en utredning, förstår verkligen att du vill det. Börjar känna samma. För när man befinner sig där vi är nu så tar det SÅ mkt energi, det är ju svårt att tänka på annat och man anpassar ju hela livet: antingen är det snart ÄL eller snart BIM. Det finns inget mellanläge. En utredning skulle ge lite mer fakta vilket ju - oavsett utgång- skulle reducera osäkerheten jag tror vi båda känner.. Gäller bara att få med killarna på tåget, vilket verkar vara lättare sagt än gjort..
  • Carina82
    Soff skrev 2021-03-05 16:00:47 följande:

    Ja är verkligen omöjligt att inte hoppas :(( </3 men åh :( usch, ja det är inte lätt alltså :( Håller iallafall tummarna för att det blir nåt för dig, då det ändå är ett tag kvar <3

    Precis. Ja, det vore så skönt just för att få bli lite lugnare. Just ovissheten är en av de värsta grejerna i denna processen..otroligt plågsamt till och från. Ja vore så skönt att inte bli motarbetad liksom, att båda var på samma tåg mot samma håll..och vi är ju det delvis förstås, att vi båda vill ha barn, men jag plågas mer av processen och skulle behöva hjälp och stöd i det så jag kan lugna ner mig. Jag vill veta att det är ok.

    Ibland funderar på det där med stressen, som sätter sig i kroppen. Det sägs ju att det inte ska påverka detta, men jag tror inte helt på det, och därför tänker jag ta saker i egna händer och försöka göra mitt bästa för att lugna min kropp. Har bokat in både massage och akupunktur nästa vecka, och tänkte jag ska fortsätta med akupunktur ett tag, varje vecka. Det ska ju hjälpa kroppen i balans på flera sätt, och tror jag skulle må bra av det. Hursom tror jag att jag måste lägga mer fokus på att må bra nu, för känner mig så enormt stressad inombords. Har dragit mig för att göra nåt sånt här pga corona, men nu går jag bara... jag får bara vara så försiktig jag kan. 

     


    Jaa jag säger att jag redan gett upp för månaden men kommer såklart bli sååå besviken när mensen väl kommer. Var nog den här pms'en som var droppen, att det verkligen känns som att det inte gick : (

    Tycker absolut att du ska unna dig att testa akupunktur! Det känns verkligen som att du behöver fokusera på dig själv ett tag, och det här kanske är bra på flera sätt: dels för att akupunktur rent genetellt kan vara avslappnande och härligt.Och dels för att det är nåt du kan göra aktivt för processen, så du slipper känna att du står och stampar <3
  • Carina82
    Soff skrev 2021-03-05 21:05:37 följande:

    Åh, det är verkligen en hemsk känsla det där :( när man ger upp och riktigt känner att det inte gick denna gången heller.. men jag håller verkligen tummarna för dig ändå <3 

    Va du e gullig, tack för all support <3 ja men precis, tänker likadant, kan ju bara vara något positivt liksom <3 


    Vi får stötta varandra, i början blev jag stressad av det här forumet men nu tycker jag bara det är peppande. Här kan man skriva av sig utan att känna att man är jobbig, för alla är liksom i samma sits <3 Funderar med din tempning, har du någonsin tagit en paus? Tänker att det ju är stressigt att följa sin kurva, och nästa cykel ska du ju ha tema avstressning, så kanske bra tillfälle om något att ta en paus : )

    Har allmänt funderat på varför man ska tempa efter att äl har bekräftats, då kan man ju inte påverka nåt utan det blir typ BARA daglig ångest eller glädje beroende på hur temperaturen ligger (trots att temperaturen kan vara svajig utan att det betyder nåt)

    Här kom för övrigt tempdipp och mens idag, långt innan nc hade förutspått (hade BIM på tisdag)! Känns ganska ok, var så ledsen igår att jag kanske tog ut det värsta då. Känns iaf bra att min cykel blev 29 dagar istället för 32, och nästa äl beräknas till en helg vilket underlättar liggandet ;)
  • Carina82

    Vi har ju pratat lite om stressen med att tempa och det kom ett inlägg från vulverinekoos väldigt lägligt :D

  • Carina82
    Soffans skrev 2021-03-13 11:12:43 följande:

    Åh, har smygstalkat denna tråden ett tag, läst igenom nästan från början så har hunnit se en hel del olika grafer men kan ändå inte riktigt förstå min så tänkte be om lite tankar från er 

    Slutade med p-piller i januari så har haft en ganska lång första cykel innan ägglossningen kom igång men hittade den sedan med både tempen och CB ägglossningstest för 15 dagar sedan (lördag 2 veckor sedan) och bör därför alltså ha BIM idag - men är inte säker på längden på lutealfasen eftersom det är första cykeln. 

    Redan någon vecka efter ägglossning exploderade mina bröst i storlek till den grad att jag fick bristningar, inte kunna knäppa blusar, och mina bygellösa BH-har inte täcker dem längre. Utöver det har jag mått bättre än på extremt länge - men tror att det har att göra med att jag slutade med p-piller. 

    Innan jag började med piller (dock 10 år sedan) så hade jag mycket mensverk, och fick ofta migrän, mådde illa, humörsvängningar osv. innan mens så är väl det jag har att jämföra med. 

    Jag har alltså BIM idag och har inte haft någon värk (lite små dragningar då och då men går inte att jämföra med varken innan eller under p-pillrer). Den enda skillnaden är mycket större bröst så misstänkte att det kanske hade tagit så på första försöket då vi "mös" under ägglossningen. Sedan förrgår så fick jag en spotting på morgonen/förmiddagen med väldigt tunn rosa färg i flytningen, men sedan inget på resten av dagen - tänkte först att nu kommer mensen men sedan inget mer. Och inga förkänningar osv. Tog ett grav test idag på BIM men det visade negativt. Min kurva har ju varit extremt stabil sedan ägglossning med en mindre stegring idag på morgonen. 

    Så för att sammanfatta: 

    Ägglossning för 15 dagar sedan

    Kraftig temperaturstegning direkt efter ägglossning

    Sedan till en mer mellannivå på sträcket mellan ägglossning och BIM 

    Nu på BIM en ökning i temperatur men negativt gravtest

    Tror ni att spottingen kan ha varit mens på ingång eller kan det ha varit en väldigt sen nidblödning och att det lilla lilla droppet på dag 37 varit när det satt sig. 

    Känns omöjligt att förstå sig på sin kurva första gången men man sönderanalyserar ju sig själv :P 


    Oj vad spånnnade! Vet fler som har testat negativt på BIM och sen positivt efter, så känns verkligen inte omöjligt att det har satt sig. Håller tummarna <3
Svar på tråden Tempkurvor