• Fysio1

    Tempkurvor

    Hej! Jag skulle behöva lite hjälp med att tolka mina grafer. Jag får ingen tydlig temperaturökning och får LH+ flera dagar innan NC säger att jag har ägglossning. Hur skulle ni tolka detta?



  • Fysio1
    Soff skrev 2021-02-08 11:32:32 följande:

    Troligen kommer du få en en höjning imorn eller övermorn skulle jag gissa på. Höjningen kommer ju efter ÄL skett och det kan ju vara så att du haft ÄL nu precis, så inget konstigt vad jag kan se : ) <3  Fortsätter tempen vara låg så är det ju förstås en annan sak. Men hittils inga konstigheter vad jag kan se just nu.


    Tack för ditt svar! Det jag tycker är konstigt är att jag får positivt LH-test fler dagar innan ÄL i så fall. ÄL ska ju ske 24-48 timmar efter LH-stegring. Förra cykeln gick det 5 dagar mellan positivt LH-test och när NC beräknade ÄL.
  • Fysio1
    Soff skrev 2021-02-10 13:33:43 följande:

    Aa blir så himla uppgiven och ledsen :(( .. vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Fyller 33 denna månaden och min största önskan var att jag skulle bli gravid innan jag behöver passera det sträcket iallafall, men det var ju bara att glömma. 

    Önskar verkligen att min sambo kunde gå och göra ett spermatest, men han vill inte det. Inte förns det gått 1 år, dvs att den "normala" tiden passerat som han säger, och det har det ju inte gjort än. Inte förns i juni. Vet bara inte hur jag ska orka vänta tills dess. Han sa att det slutar väl med att han får göra det tidigare för att han känner sig tvingad att göra det, och det känns ju helt fel såklart. Vill ju verkligen inte tvinga honom. Men vet samtidigt inte hur psyket ska palla detta månad efter månad. Hade kännts så skönt att bara veta att allt ser bra ut, åtminstone. 


    Jag vet precis hur du känner. Det tog drygt 3 år innan jag plussade med vår dotter, jag hade då varit sjuk i hypertyreos under den tiden vilken såklart var en bidragande orsak till att det tog så lång tid. Det är jättejobbigt och det måste det få vara, försök att hitta stöd i varandra och känna att detta är något ni gör tillsammans. Jag hade också mål att innan det här händer så vill jag vara gravid men det gjorde bara att jag blev ännu mer stressad. Lycka till!
  • Fysio1
    Soff skrev 2021-02-10 14:58:21 följande:

    Åh, va kämpigt! Känns "redan" hopplöst, så kan knappt föreställa mig hur det känns efter 3 år!... måste känts helt otroligt att äntligen plussa. Tack för stödet <3 Ja jag försöker att bredda perspektivet till åtminstone "detta året"... och inte "denna månad"... men hade en väldigt stark önskan om att inte bli än mer äldre.. men går ju inte att påverka tyvärr >< Tack <3 


    Ja i och med sjukdomen blev det flera delmål på vägen. Behövde operera bort sköldkörteln och sen bli stabil på medicin vilket tog ca 1 år av tiden. Vi hann få ett första samtal med en sjuksköterska för att få hjälp men sen blev jag gravid, häftig med overklig känsla. Hade hoppats att det skulle gå enklare med nr 2 men vi får väl se.
  • Fysio1
    Soff skrev 2021-02-10 15:44:06 följande:

    Ah okey! Häftigt, att det just blir när man väl söker hjälp också. Det har jag hört många gånger. Undrar om det är en slump, eller att man på nåt sätt slappnar av och blir mer mottaglig!? ibland undrar man. Håller iallafall tummarna för att det blir framgång för dig snart också, med barn nr 2. Kanske det är en viss lättnad denna gången ändå att du vet att du kan bli gravid? Tänker bara att jag för egen del skulle fungera lite så då jag i nuläget har en oro över att något skulle vara fel, då jag aldrig varit gravid tidigare, men skulle ha lättare att slappna av om jag vet att allt ändå är ok. Men självklart så är det ju ändå jobbigt när det inte blir nåt månad efter månad, oavsett barn tidigare eller ej. 


    Ja, det var inget bra möte vi hade så jag var väldigt lättad över att inte behöva gå vidare. Tack, ja det känns lite lugnare och jag är väldigt tacksam för att vi har henne om det nu inte skulle lyckas med fler. Vill dock gärna ha syskon, framför allt för hennes skull
  • Fysio1
    Tryingtogetnr2 skrev 2021-02-12 07:04:21 följande:

    En fråga nc har ju själv satt en beräknad äl men kan de ändras till tidigare beroende på hur tempen håller i sig?


    Ja absolut, den beräknade är bara en prognos
  • Fysio1
    Viola94 skrev 2021-02-12 21:27:01 följande:

    Såhär ser det ut just nu, brukar se ungefär likadant ut varje cykel utom att jag har högre temp nu än vanligtvis - problemet är samma dock.. 


    Ja den där kurvan ser ju lite annorlunda ut med en successiv ökning. Såhär ser en typisk kurva ut för mig. Ganska små variationer men en tydlig skillnad före och innan ÄL. Troligtvis därför NC inte kan fastställa ÄL.

  • Fysio1
    Lillaälta skrev 2021-02-15 07:12:30 följande:

    Hej.

    Brukar ha ägglossning rätt sent, på dag 19+-2 enligt NC. Nu misstänker jag att jag haft ägglossning redan på dag 15/16. Detta då tempen dippat och sen stigit som den brukar göra. Vad tror ni?


    Verkar gå lite upp och ner den här cykeln. Om den fortsätter vara hög imorgon skulle jag tro att du haft ägglossning
  • Fysio1
    Rumpelstiltskin skrev 2021-02-16 07:16:13 följande:

    Bra om man skickar med bilden också..


    Ja jag tycker också det ser lite konstigt ut, eller temperaturen cirkulerar ju kring linjen under hela cykeln. Har du haft så innan?
  • Fysio1

    Jag blir knäpp på denna väntan, bim på fredag. Känns som att mycket talar emot ett +, ingen tempdipp runt dag 7 som jag hade när jag var gravid med dottern och överlag ganska låg temp för att vara lutealfas. Vad tror ni?

Svar på tråden Tempkurvor