• Msofie

    Tempkurvor

    Jag kan inte så mycket om att tempa, men är inte tempen lika hög under hela dagen? När jag tog imorse var den 36,1. Tog nu för att kolla och då va den 36,5?

  • Msofie
    Entusiastisk skrev 2020-07-29 12:27:51 följande:

    Alla är såklart olika känsliga men för att det ska vara helt rättvist varje gång ska man ha samma/väldigt lika förutsättningar vid varje tempning dvs sovit ungefär lika mycket innan, ta tempen vid samma tid och att man då tempar direkt när man vaknar och inte tex behöver gå upp för att ta tempen utan bara fiskar upp den från madrassen eller nattduksbordet liksom.. Skulle man mäta på kvällen har man så långa fler olika faktorer som spelar in tex vad man äter, dricker, aktivitet etc.. Vissa har även olika temp om de vaknar olika tider även om man gör på samma sätt så därav bör man då tempa samma tid varje dag.. Sen kan man ju alltid experimentera och se hur ens eget "fönster" ser ut.. Jag mätta 35.9 när jag Mätte 4.30(som jag gör varje morgon) men kl 6 Mätte jag 36.2 och kl 9 Mätte jag 36.5.. Mitt fönster är typ mellan 4-5 då jag fått mest lika iaf :)..

    Hoppas du blev något klokare..

    Hur mår du? Inte sett dig här inne på ett tag <3 är du okej?


    Tack för din förklaring, det låter ju rimligt! Verkar pendla mellan 36,1 - 36,4, så känner ändå att jag börja få lite koll på tempandet, gjort det i typ två veckor nu :)

    Ja det stämmer, jag tog en paus från familjeliv under mensen för att försöka fokusera på annat och ladda om. Även om jag verkligen uppskattar detta forumet så gör det inte att jag tänker på saken mindre haha! Men har lite ny energi denna månaden och känner mig målmedvetenhet :) Är inne på cd11 nu, ingen ÄL i sikte än men vet ju att den brukar komma senare.

    Hur är det med dig själv? <3
  • Msofie

    [quote=80556202][quote-nick]Jenzia skrev 2020-07-31 07:13:26 följande:[/quote-nick]Skrev i tidigare inlägg att jag bara går och väntar på att tempen ska dippa, vilket den gjorde idag Strax under baskurvan idag, så mensen kommer nog väldigt punktlig på söndag! Nya tag där efter och kommer sluta tempa efter äl. Känns helt meningslöst att stressa upp sig själv varje dag när mensen ändå blir kvittot på om det funkat eller inte.[/quote

    :( Så tråkigt att höra, förstår din frustration <3

    Just nu tempar jag för att ha en chans i helvetet att veta när min ÄL är, haha. Mina cykler kan variera med typ 10 dagar. Men är man punktlig kanske inte samma syfte finns, om man också tycker det blir jobbigare så?

  • Msofie

    Hur är det nu tjejer, visst kommer tempen vara högre dagen efter man har druckit en del alkohol?

  • Msofie

    Asså SNÄLLA ge tips på hur man loggar in ÄL testerna o Premom appen. Kan sitta i 30 minuter och göra samma sak och värdena kommer ändå inte upp.

  • Msofie
    Jenzia skrev 2020-08-02 18:22:37 följande:

    Uj! Vad konstigt! Vilka stickor har du? Jag har använt Babyplan och det var inga problem alls att logga mina tester.


    Använder RFSU, verkar som de är värdelösa haha
  • Msofie

    [quote=80560839][quote-nick]Entusiastisk skrev 2020-08-02 18:44:04 följande:[/quote-nick]Jag har gravidkollens. Men kommer köra babyplan hädanefter.. Hm, tar du kortet inom tiden för avläsning.. För märkte att min Premom fattade att jag tog på ett gammalt test när jag gjorde det så så stod där att den inte kunde läsa in den(liksom fel färg för hur den analyserar) ..

    Annars säger som Jenzia, lägg in här så kan vi hjälpa dig att analysera :)[/quote

    Hade ingen aning om att den kände av tiden! Har inte tänkt alls på det. Strecket idag var väldigt just så var inte i närheten av ägglossning men märker att det är ett återkommande problem haha. Ska prova baby plan när de är slut, verkar vara populära!

  • Msofie
    Entusiastisk skrev 2020-08-02 19:35:55 följande:

    Den verkar känna skillnad på färgen om det är inom avläsningstiden iaf :) så testa fota med Premom inom avläsningstiden så hoppas jag det går bättre:)

    Vilken cd är du på? Hur länge hade du tempat? Har du andra älsymptom? :)


    Är på CD 15, inget sekret, tempen är fort relativt låg brukar ligga på 36,1 - 36,4. Var 36,5 idag men drack alkohol igår) så verkar inte riktigt vara på gång än. Hade hoppats att ÄL kom tidigare denna månaden! Har tempar i 18 dagar isch.
  • Msofie


    Så här ser min tempkurva it. Blev lite fundersam idag då jag har vita krämiga flytningar och en väldigt mjuk tapp. Är det normalt på ÄL+3? För visst tyder tempen på att ÄL har varit?
  • Msofie

    Är det bara jag som har problem med att ta tempen? Har två olika termometrar. Tog tempen efter varandra två gånger med ena tempen och två gånger med den andra. Fick fyra olika värden haha. Vilken ska man gå på?

Svar på tråden Tempkurvor