• Stickling

    Tempkurvor



    Fattar inte vad som pågår med min cykel den här månaden. Fick positivt ÄL-test med glad gubbe dag 24 (brukar vanligen vara runt dag 19). Kunde inte testa dagen efter, men efter temphöjning antog NC att ÄL var dag 25. De två dagarna med temphöjning blev jag dock väckt av katten och tog tempen först efter att jag varit uppe en snabbis och släppt ut honom. Dagarna efter har jag tagit tempen direkt i sängen och nu är den under baslinjen. Så förvirrande. Undrar om detta blir en anovulatorisk cykel :/
  • Stickling
    Jenzia skrev 2020-10-16 09:09:30 följande:

    Det ser tyvärr inte ut som om du är i en lutealfas, vilket tyder på att ägglossning uteblivit


    Ja, det är vad jag misstänker också. Skitcykel! Hoppas nästa månad blir bättre. Tack för svar <3
  • Stickling
    semlan20 skrev 2020-11-05 13:49:26 följande:

    Undrar lite hur tempökningen brukar bete sig för er andra? Har läst att det kan ta 2-3 dagar innan den ökar?


    För mig varierar det väldigt. Någon gång steg tempen redan dagen efter ägglossningen, men oftast dröjer det 2-3 dagar innan den når över basallinjen (använder Natural Cycles).
  • Stickling
    apan95 skrev 2020-11-30 08:47:20 följande:

    Hej alla!

    Har nyligen haft (tror jag?) min andra ägglossning efter missfallet. En vecka senare än vanligt när jag nästan gett upp kom den!

    Det jag nu undrar är om ni märker av att ni har lägre temperatur under vintern? Det är väldigt kallt i vårt sovrum på morgonen och jag tycker mig märka det på kurvan även om jag läst att det inte ska påverka..

    Har haft lägre tempar än vanligt hela denna cykeln så undrar om det kan vara så?

    Bifogar bild på min graf, tycker mig ändå se en tydlig temperaturhöjning även om den ännu inte överstigit CL, vad tror ni? :)


    Hej!

    Beklagar ditt missfall. Du tror inte att det kan vara missfallet som gjort din temp lägre än vanligt då? Jag hade ett tidigt missfall för några veckor sedan och tycker att tempen varit lägre än vanligt sedan dess.

    Tycker också det ser ut som att din temp är på väg upp. Hoppas på det, alltid skönt att få ägglossningen bekräftad!
  • Stickling
    Maramba skrev 2020-12-07 12:28:31 följande:

    Ni som har koll. Jag vet att tempen stiger efter ägglossningen skett. Men visst kan det också ske en tempdipp innan, i samband med ägglossning. Någon som vet mer exakt när den dippen ska komma i relation till ägglossningen? Ett dygn före eller precis i samband med att ägget lossnar? :)


    Hej! Vet inte om det kanske är s.k. implantationsdipp du menar? Det kan enligt vissa källor ske en sänkning i samband med att det befruktade ägget fäster in i livmoderslemhinnan, typ runt dag 5-8 efter ägglossning tror jag, men vad jag förstår är en ev dipp inte något säkert tecken på graviditet utan kan bero på andra saker, och det går omvänt utmärkt att bli gravid utan dippen. Detta kanske inte var vad du menade, men jag har inte hört talas om någon annan tempdipp än denna :)
  • Stickling
    apan95 skrev 2020-12-15 13:34:22 följande:

    Hej!

    Min tempkurva va väldigt ?vanlig? även när ja va gravid! Den steg högre först efter 11 dagar efter äl! skulle säga att den kändes som en väldigt vanlig kurva me lägre temp i början, enda skillnaden nu i efterhand är att den kändes väldigt ?stabil?. Har sällan en superhöjning dagen efter äl heller, håller tummarna för dig <3


    Hej! Har du någon bild på din tempkurva? Jag har bim på fredag eller lördag men tycker att tempen ser ut att vara på väg ner redan så misstänker att mensen är på väg :(

  • Stickling
    Limeblad skrev 2020-12-15 15:50:43 följande:

    Min kurva kanske kan lugna dig något. Det som är ifyllt som mens är en blödning som jag hade på beräknad BIM. Hade spottings dagen före och dagarna efter. Nu är jag i v 10 :)


    Ååh, tack snälla! Ja, det lugnare jättemycket! Trodde det var i det närmaste kört efter att tempen sjunkit två dagar. Vad intressant att se din kurva, den skiftar ju rätt mycket faktiskt. Skönt att se :) Grattis till graviditeten!
  • Stickling
    apan95 skrev 2020-12-15 19:11:45 följande:
    Hej!

    Självklart, här är en bild på kurvan jag var gravid, även om det blev kort..

    misstänkte som sagt ingenting utan tog endast ett test för att det var dags för oss att återkoppla till kliniken och ville såklart ?utesluta? att jag redan skulle vara gravid då! Vilket försök e ni på?

    Håller tummarna för dig<3

    Hej igen! Tack snälla! Förlåt, förstod inte att graviditeten slutade i missfall! Beklagar det :( Usch, så tråkigt. Såg att du skrev ovan att ni är under utredning. Hoppas att det går bra och att du snart får ett plus som stannar kvar <3 

    Jag är på försök nr sex nu. Hade ett tidigt missfall i oktober, så detta är andra cykeln efter det. Tack för dina tummar <3 Jag gör detsamma för dig!
  • Stickling
    apan95 skrev 2020-12-15 20:30:55 följande:

    Tack <3 vi får kämpa på snart är det vår tur, hoppas jag!!


    Ja, det hoppas vi!!
  • Stickling
    Cattisl skrev 2021-01-02 20:02:03 följande:

    Nid blödning ÄL +11 är inte så troligt va ? Har bim Imorrn eller måndag. Kom pytte rosa på pappret vid 12 , sen inget mer. I morse mensvärk( haft mensvärk flera dagar )

    Tempen inte sjunkit än, men brukar ske samma dag som mens

    Kört denna gång antar jag ??

    Kan tempen svänga lite mer upp tror ni? Erfarenheter ?


    Vill såklart inte göra dig ledsen eller besviken, men min gissning är att din mens är på väg. Jag fick också lite rosa på papperet och hoppades på nidblödning förra cykeln, men det vara bara mensen som bestämt sig för att göra entré på ett nytt sätt... Håller tummarna för att jag har fel dock! När man googlar på nidblödning står det att den kan komma så sent som 14 dagar efter ägglossning, så än finns det hopp! :)
  • Stickling
    Cattisl skrev 2021-01-03 13:22:09 följande:

    Mmm tror som du. Fortfarande ingen mens men tempen störtdök under Cover line idag ( brukar inte ske förrän efter mens )så den kommer väl snart. Hade 15 min i natt med kraftig mensvärk men inget nu

    Konstigt , när man väntar på bim vill man inte se en droppe blod , men när man vet / tror sig veta att mensen ska komma så blir man typ irriterad om den ej kommer

    Bim är idag eller Imorrn


    Usch ja, om man märker att mensen är på väg vill man ju bara ha den överstökad. Hoppas den kommer snart så att du blir av med den..
  • Stickling
    apan95 skrev 2021-01-03 19:15:05 följande:
    Joo det stämmer! Men den brukar ju bekräfta typ 2-3 dagar senare, men då alltid på rätt dag då min temp oftast stiger långsamt! Men nu är de alltid fel dagar, så störande..

    hoppas den bättrar sig snart igen!

    Tack :)
    Flyttar NC inte din ÄL-dag bakåt om/när mensen kommer? Jag har också haft lite samma problem med NC, den brukar ange min ÄL två dagar efter positivt LH-test, men sen när mensen kommer brukar ÄL-dagen flyttas till dagen efter testet. Förstår att det är störigt att appen fått för sig att göra på nåt nytt sätt. Hoppas den skärper till sig snart :)
  • Stickling
    apan95 skrev 2021-01-03 20:58:41 följande:

    Det gjorde ju alltid det innan missfallet! Så fick alltid rätt på exakt ägglossningsdag och mensdag. Men nu har den slutat med det och går enbart på det korrekta (enligt deras algoritm) temparna istället för mitt tidigare mönster.. Lite störande! Haha får räkna själv i huvudet varje månad för jag inte in lita på appen haha! :p


    Hej igen! Förlåt, glömde svara dig. Okej, då är jag med. Förstår, låter superstörigt! Hoppas appen snart skärper till sig och ger dig rätt dag direkt :)
  • Stickling
    Cattisl skrev 2021-01-06 10:51:33 följande:

    Svårt att säga , fortsätter den neråt så kanske mens är på G. Stiger tempen så kanske du är gravid :) svårt att sia om hehe. Dippen kan man ja med eller utan att vara gravid.

    Önskar dig lycka till i alla fall


    Hur gick det för dig förut?
  • Stickling
    Nini skrev 2021-01-07 16:09:05 följande:

    Hej, jag har aldrig tempat tidigare men vill testa och se hur det går. Jag vet att man måste tempat några cykler för att kunna jämföra men är nyfiken på vad ni räknar som hög temp. Jag har tempat sedan den 3 januari och är på cykeldag 30 så mensen borde komma vilken dag som helst, har cykel på allt mellan 26 till 34 dagar.

    3 januari 36.6

    4 januari 36.8

    5 januari 36.4 ( sov ej 3 h och hade kallt så den avviker nog därför)

    6 januari 36.5

    7 januari 36.5

    Det här borde alltså vara min höga temp precis innan mens men jag tycker den är så låg..

    Eftersom mensen borde starta vilken dag som helst borde jag då alltså vänta mig att den sjunker när som helst? Hur långt innan sjunker eran temp?


    Det där med temp verkar vara ganska individuellt, baserat på kurvorna som folk har lagt in här. För mig är tempen före ägglossning i snitt 36,16 +/- 0,11 grader. Efter ägglossning är den i snitt 36,45 +/- 0,15. Så för mig ser inte din temp låg ut, men det handlar mer om att du måste tempa ett tag och se mönster. Det kan underlätta att ha en termometer med två decimaler också :)
  • Stickling
    Nini skrev 2021-01-07 16:58:52 följande:

    Tack för svar

    Hur lång tid innan du får mens sjunker tempen?


    För mig brukar tempen börja sjunka lite några dagar innan mensen. Samma dag eller någon dag efter att mensen kommer brukar den sjunka till under min basaltemperatur, som är 36,31 :)
  • Stickling
    Cattisl skrev 2021-01-25 17:25:18 följande:

    Jag kanske ska omformulera... hur tidigt kan man känna mensvärk före mens? för ömma bröst kan man ju ha pga progesteronet som höjs eller som PMS eller så. Det är inte ett säkert kort att mensen dyker upp..men just mensvärk. Kan kroppen få det redan 1v före mens? Alltså.. VET kroppen redan då att den inte är gravid så att säga haha

    Du sa att du fick känningar att du va gravid äl + 6, men hur vet du att det var det? =) symtom på bebis och äl/pms är ju extremt lika


    Jag börjar ofta få mensvärkskänningar på ÄL +3, dvs mer än en vecka innan mens. Så möjligt är det absolut...
  • Stickling
    Cattisl skrev 2021-01-25 18:05:30 följande:

    men oj, då har ju knappt äl varit och inget ägg hunnit fästa ens..hur kan du då få mensvärk?


    Mensvärk får man ju för att livmodern drar ihop sig för att stöta ut slemhinnan om ägget inte blivit befruktat. I mitt fall verkar livmodern börja jobba ologiskt tidigt.. Det är inte mycket dock, bara någon stund om dagen så tidigt, men det återkommer varje cykel så jag känner igen det.
  • Stickling
    Soff skrev 2021-02-28 17:28:48 följande:

    Otroligt jämn kurva denna gången!.. hoppas tempen fortsätter uppåt nu...


    Åh, håller tummarna!!
Svar på tråden Tempkurvor