• Limeblad

    Tempkurvor

    Nu har jag börjar tempa för att få koll på min ägglossning efter ett par år med p-piller. Ska börja försöka bli gravid senare i år.

    Är det normalt att termometern visar mycket lägre temperatur än vad en febertermometer visar? Fick 36,15 idag (munnen) och är osäker på om jag gör rätt. Mäter jag i örat med febertermometer har jag så gott som alltid över 37 grader. Ganska ofta uppemot 37,5-7. Testade mäta om när jag varit uppe ett tag och fick då 36,56 men det är kanske normalt att temperaturen stigit då?

    Funderar också på tidpunkt. Hur stort fönster kan man ha för att tempa? När jag jobbar vaknar jag runt 7:15 men idag vaknade jag 6:45. På helger blir det snarare 8:30-9:00.

  • Limeblad
    Lillaälta skrev 2020-07-28 15:03:14 följande:

    När du får olika temp, mäter du alltid direkt på morgonen och vi samma tidpunkt?

    Har för mig att man ska mäta ungefär samma tid varje morgon och inom 2-4h om inte jag minns fel. Går att söka upp enkelt på natural cycles.

    Jag mäter 07.00 varje dag om jag inte vaknar tidigare eller ska upp till jobbet tidigare. Så tidigast 05 och senast 07. Får ett bra resultat och även tydlighet när jag haft äl och inte. Så är helt okej att ha ett fönster man mäter inom :)


    Har bara tempat den här veckan så har inte kommit in i det riktigt än. Kändes mest som det var så låg temperaturer. Idag vara den 35,99 och det känns superlågt men det kanske är normal temp i munnen. Får ge det en cykel så kanske jag ser mönstret :)
  • Limeblad
    saraama skrev 2020-07-31 08:28:53 följande:

    Brukar ha 7:00 som tid för tempning på morgonen. Det kan ju vara ett intervall på 2 timmar enligt NC och så mycket blir det aldrig. Idag vaknade jag 6 och tempade eftersom jag sedan skulle upp kl 7. Tog vid 7 också "för skojs skull" och då var den 0,3 högre. Känns inte trovärdigt detta eftersom båda mätningarna var inom referensen? Vilken hade ni gått på? Kl 6 va?


    För mig har den höjts drygt 0,5 på 1,5 timme när jag bara ligger i sängen och slumrar. Känns som att det påverkar mer att man inte är nyvaken när man tempar än att klockan är senare. NC skriver dock så konstigt +-2 timmar-radie, vilket för mig är 2 timmar tidigare eller 2 timmar senare, alltså ett intervall på fyra timmar vilket jag tycker är rätt stort på morgonen. Ändå aktivet de att det viktigt att det görs samma tid. Går inte helt ihop.
  • Limeblad
    Cattisl skrev 2020-07-31 10:26:44 följande:

    Exakt så upplevde jag det så därför tempade jag EXAKT samma tid varje dag, annars går det inte lita på det alls. Kan både se ut som en tempdipp men också som en höjning som inte är verklig.

    En del hävdar att man kan ha ett fönster på 1h , det kunde inte jag.


    Måste du vakna samma tid så du är nyvaken när du tempar eller kan du vakna (för) tidigt, ligga kvar i sängen och sen tempa rätt tid och få samma resultat?
  • Limeblad

    Har inte börjat försöka än men är nu igenom min andra cykel efter p-piller. Började blöda lite smått igår och mer idag vilket betyder att min lutealfas bara är 8 dagar. NC trodde att mensen skulle komma imorgon men tji fick jag. Vi ska börja försöka denna cykel så ska nog klicka hem ägglossningstester. Känns lite oroande att lutealfasen är så pass kort. Ska försöka bifoga bild.



  • Limeblad
    Jenzia skrev 2020-09-18 09:10:46 följande:

    Ja 8 dagar låter lite kort :-/ Men enligt din kurva så skulle ägglossningen kunnat komma redan på

    Cd19, dvs två dagar före NC sätter ut den. Kan nog vara bra att ta lh-tester, rekommendera Babyplans stickor!

    Och du bör räknar idag som Cd1, om flödet kom igång på riktigt idag.

    Så då kanske din lutealfas är 10-11 dagar, vilket är rätt normalt även om det fortfarande är lite i underkant.

    Lycka till


    Tack för tips! Då ska jag ändra gårdagen till spotting istället och klicka hem stickor från babyplan.

    Förhoppningsvis beror den korta tiden på att jag nyss slutat med p-piller. Första cykeln var rätt märklig med oklar ägglossning. Så jag hoppas att den går mot längre.
  • Limeblad

    Inte så mycket till kurva pga att jag är sjuk och därför inte tempat på några dagar. Är inne på min andra hela cykel efter p-piller och har tagit Clearblues avancerade ägglossningstester. De visar helt negativt hittills. Ingen smiley. Någon som kan dela med sig av sina erfarenheter av dessa eller hur ägglossningen betett sig efter p-piller? Min magkänsla säger att det inte blir någon ägglossning denna månad. Inget ägglossningssekret hittills. Har bara lite krämiga flytningar.

  • Limeblad

    Har inte kunnat tempa eftersom jag varit sjuk men idag kom mensen och det närmaste jag kom positivt ägglossningstest är att det blinkade igår (CB advanced) annars har alla varit helt negativa. Ingen ägglossning denna månad va?

  • Limeblad
    Jenzia skrev 2020-10-14 08:18:46 följande:

    Ser tyvärr inte ut så Kanske beror på att du varit sjuk. Hoppas nästa cykel ger en bra ägglossning!


    Slutade med p-piller i somras så tror det kan vara det också. Får bunkra upp med tester till nästa månad.
  • Limeblad

    Jag blir inte klok på min kurva. Eller är den normal? Trodde tempen var på väg upp så blev den superlåg idag. Hade vad jag trodde var ägglossningssmärta dagen för positivt ägglossningstest.

  • Limeblad
    molekyl skrev 2020-10-29 07:48:31 följande:

    Det tar ju 24-48 timmar för ägget att släppa och när du har ägglossning blir tempen lägre. Är lite osäker på hur man läser av din kurva men det ser ut som en dipp två dagar efter positivt ältest. Det är ju helt normalt. Lycka till!


    Cattisl skrev 2020-10-29 09:18:02 följande:

    Hej

    Tror inte du haft äl ännu :) 


    Steeph skrev 2020-10-29 09:26:11 följande:

    Tror ägget släpper idag. Mitt släpper alltid 2-3 dagar efter positivt ÄL test fortsätt mysa och fortsätt tempa! Lycka till!


    Tack! Får satsa på ikväll då :) Hade inte möjlighet igår.
  • Limeblad
    semlan20 skrev 2020-11-05 10:26:25 följande:

    Hej alla fina! Ny här i tråden! ???? Har tempat ett tag och undrar nu vad ni tror om min kurva? Har kört med Munkpeppar denna månad.


    Har inte tempar så många cykler så är ingen expert men jag tycker det ser ut som att du inte haft någon ägglossning eftersom du inte haft någon egentlig ökning.
  • Limeblad

    En konstig dipp men annars ser det väl ut att vara på rätt väg? Jag har också ganska låg temp i munnen. Med min vanliga örontermoeter ligger jag normalt sett över 37 grader.

  • Limeblad

    Tyckte det var konstigt att jag bara hade mens i en dag plus spotting dagen innan och att temperaturen inte sjönk under baslinjen:D

  • Limeblad
    Stickling skrev 2020-12-15 13:54:24 följande:

    Hej! Har du någon bild på din tempkurva? Jag har bim på fredag eller lördag men tycker att tempen ser ut att vara på väg ner redan så misstänker att mensen är på väg :(


    Min kurva kanske kan lugna dig något. Det som är ifyllt som mens är en blödning som jag hade på beräknad BIM. Hade spottings dagen före och dagarna efter. Nu är jag i v 10 :)

Svar på tråden Tempkurvor