• Steeph

    Tempkurvor

    Jenzia skrev 2020-07-21 06:56:42 följande:

    Fuckade upp min tempning imorse Vaknade Kl 4.30 och tänkte det är nog bäst att ta den nu, men sen när den var färdig såg jag inte resultatet, var för mörkt i sovrummet. När jag satte på termometern igen stod det två värden 36.38 och 37.01.

    Någon som har koll på varför NC-termometer ibland ger två värden?

    När jag vaknade igen nu kl 6.30 tog jag tempen igen och landade på 36.68, såg la in den temperaturen.

    Oh well! Får göra om och göra rätt imorgon Tempen går upp iaf vilket indikerar att jag haft ÄL!!


    Det jag har lärt mig av tempning (tempat sedan november 2019) är att om jag vaknar till vid 04-05 och sedan somnar om men klockan ringer typ 2 h efter så är tempen alltid högre än om jag inte skulle ha vaknat. Men det kan vara så jag fungerar jag fick 37.08 imorse och då vaknade jag vid 03.40 och kissade. Sen låg jag vaken en stund innan jag kunde somna igen. Igår hade jag temp på 36.9 och då hade jag gått upp kl 01.30 och kissat. Men håller verkligen tummarna att din temp fortsätter hålla sig hög heja heja!
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 07:33:04 följande:

    Åhh! Tack för infon! Jag har ju inte riktigt tänkt på att om jag vaknar och kissar på natten så behöver jag ta tempen, tagit den på morgonen sen istället. Så den här cykeln får väl vara en testcykel

    Och jag får helt enkelt skaffa en termometer som lyser! Vill inte väcka maken genom att tända lampan.

    Tack för peppen! Hoppas också att tempen fortsätter stiga/håller dig hög imorgon

    Vilken dag är du på efter ÄL?


    Jag tror också vi alla fungerar olika och är olika känsliga för hur tempen varierar jag skulle säga att du kan ta tempen när du vaknar (samma tid varje dag) men att du kanske gör en notering. Det brukar jag göra så fortsätt ta tempen när klockan ringer. Förstår också att du inte vill väcka honom hihi.

    Jag är på ÄL+6... detta eviga väntande haha. Bifogar in min kurva

  • Steeph

    Provar att lägga in en till bild och ser om den blir lika suddig...

  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 09:24:30 följande:

    Fin stegring!!! När fick du peak på ÄL-sticka? Den 17:e?


    Den 16:e

    För mig så får jag alltid fullt utslag/peak 2 hela dagar samt halva dag 3. Så för mig släpper ägget 3e dagen. Så alltså Dag 1 peak, dag 2 peak, dag 3 peak förmiddag, lågt på eftermiddagen. Tempen upp dagen efter.
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 12:37:08 följande:

    Uj!! Visste inte att man kunde ha peak i 2,5 dag!!! Wow!

    Jag hade high på morgonen och lunch den 17:e, peak på eftermiddagen kl 15.30 och sen sjönk det till high igen sent på kvällen och lågt på morgonen den 18:e. Peak i några timmar antar jag!

    Brukar din ÄL komma i samband med att du åter får lågt på stickan? Eller hur har det sett ut bakåt? Alltså, när har tempen generellt bekräftat ÄL efter peak?


    Jag har nog tur på det sättet. Att jag har ganska lång tid med peak. Ja jag tror som sagt att 3e dagen så kör kroppen fullt ös med att släppa ägget och att på em/kväll så släpps det. Och testerna brukar då (på em) vara svaga igen. Tempen har alltid ökat dagen efter testet blivit svagt. Så när jag får ett svagt test (Efter peak) på em så vet jag att tempen kommer höjas dagen efter.
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 12:37:08 följande:

    Uj!! Visste inte att man kunde ha peak i 2,5 dag!!! Wow!

    Jag hade high på morgonen och lunch den 17:e, peak på eftermiddagen kl 15.30 och sen sjönk det till high igen sent på kvällen och lågt på morgonen den 18:e. Peak i några timmar antar jag!

    Brukar din ÄL komma i samband med att du åter får lågt på stickan? Eller hur har det sett ut bakåt? Alltså, när har tempen generellt bekräftat ÄL efter peak?


    Sen bara för att vara supertydlig. Jag kör med digitala ÄL test. Digitala visar alltid peak i 48 h. Men jag kompletterar även med vanliga ÄL stickor. Då har jag 2- 2,5 dag då teststrecket är mycket starkare än kontrollstrecket. Då kan jag liksom ta när som på dagen och det är lika starkt ändå.
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 12:54:30 följande:

    Så hör så mina tester ut denna cykeln. Är väl bara tydligt positiva en dag? CD13. Tempen steg först CD16, så antar ÄL CD15?


    Ja jag håller med dig: cd 13 är positiva

    Jag skulle chansa att ägget släppte dag 14. Sen kan det ta 1-2 dagar för tempen att gå upp. Men då tänker jag efter hur jag själv fungerar. Att ägget lossnar på samma dag som ÄL test blir negativt. Kan mycket väl ha fel.
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 18:37:40 följande:

    Tack för feedbacken! Ahh, jag tror ÄL var kvällen CD14, eller kanske på natten. Började få ömma bröstvårtor där runt omkring, som sen bara blivit värre. Sjukt att vi ska stå ut med så mycket grejer som män aldrig behöver fundera på!

    När har du BIM? Vi ligger nog rätt nära varandra Jag har den 2/8.


    Åh härligt!! Ja visst är det haha... det är inte lätt att vara kvinna.

    Jag har bim 28/7 så vi ligger absolut nära varandra åh håller alla tummar att vi får våra plus
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-21 19:58:28 följande:

    Håller verkligen tummarna! Har du is i magen och väntar in BIM eller testar du före?


    Jag kommer nog ta ett test när jag är på ÄL+ 11 så om 5 dagar. Förra gången (slutade i ma) plussade jag på ÄL+11.
  • Steeph
    milor skrev 2020-07-21 19:49:04 följande:

    Jag har också bim 28/7. Går du/ni också runt och övertänker allt just nu? Igår började jag få molvärk i svanken precis som förra månaden då jag fick en kemisk graviditet, och idag har det fortsatt. Försöker verkligen att inte fundera så mycket men det är svårt, haha.


    Åh vad tråkigt med kemisk.. men då hoppas vi på plus som stannar denna månad. Jag själv fick ma i februari Så vi försöker för fullt nu efter. Jag försöker att inte tänka så mycket men det är klart att när man märker av typ molvärk eller så, då blir man hoppfull. Ska ta ett test om 5 dagar tror jag. Men jag har INGA symtom alls ännu.
Svar på tråden Tempkurvor