• H0nd3ndär

    Tempkurvor

    Tempar jag med. Ammar fortfarande 1,5 -åring. Vilket jag hoppas är orsaken till mina korta lutealfaser. Är inne på 4e cykeln sedan mensen kom tillbaka vid 15 mån.

    Denna gång verkar inte tempen vilja gå ner helt trots mens. Någon som har någon gissning på vad det kan bero på?

  • H0nd3ndär
    amandakollb skrev 2020-07-02 13:24:36 följande:

    du kanske är gravid? :) vissa är gravida men får ändå en blödning som liknar mens, och så tror man att man inte är gravid. har du tagit ett gravtest? :) 


    Jag tog ett imorse och jag tror inte jag såg något. Och om bara ett yppepyttigt spöksträck. Så jag tror inte det. Hade inte mensen kommit hade jag vart på äl+12 idag. Blödde inget alls under mina andra två graviditeter så jag är väldigt tveksam.
  • H0nd3ndär
    milor skrev 2020-07-10 16:49:03 följande:

    Här är min kurva från förra månaden, upptäckte på tempen att den började långsamt klättra uppåt dagarna innan BIM och det har den aldrig gjort förut. Tog ett test på BIM-1 och det visade svagt positivt! Tyvärr dök tempen några dagar senare och plötsligt blev testen negativa så jag antar att det blev en kemisk graviditet. Tycker i alla fall att det är så häftigt att tempen kunde tydligt visa att jag var gravid! Min sambo var först skeptisk till tempandet men nu tycker han att det är jättespännande, haha


    Visst är det häftigt!

    Hur får du den att visa äl+ och inte bara cd när ägglossningen varit? Jag tycker det är svårt att hålla koll på äl+ efter bara grafen men hos dig syns det ju jättetydligt!
  • H0nd3ndär
    milor skrev 2020-07-10 17:56:55 följande:

    Det verkar tyvärr bara bli så när man är gravid! Mina övriga grafer visar inte så :/ det är definitivt en välbehövlig uppdatering! FF beräknar äl+ så jag håller koll där istället.


    Jag använde ff när jag försökte på 2an. Upplevde att ff segade och lätt hängde sig när det blev ett par cykler. Så gick över till NC istället.

    Tycker det borde vara valbart hur man vill ha det i NC!
  • H0nd3ndär
    Entusiastisk skrev 2020-07-11 20:59:47 följande:

    Försökt göra lite mer efterforskning och verkar som om örontemp är lönlöst!?

    Provade nu med både öron-och muntermometer bara för att och båda visade olika hela tiden trots att jag tyckte jag mätte på samma sätt.. ^^ diffade liksom på mellan 0,2-0,5 grader så då känns det ju inte lönt !?

    Men så känner jag det lite sådär bökigt/obekvämt att ligga mellan min dotter och man och tempa vaginalt/rektalt på morgonen under typ 15 sek när dottern precis vaknat och vill amma.. Det kändes liksom så enkelt med 1 sekund i örat.. Vet att det finns tex tempdrop etc men även här vet jag inte hur pålitligt det är..

    Jag vill så gärna liksom testa att tempa då dottern sover bättre och mer regelbundet, jag inte vet till 100% när min äl är, jag tycker det verkar vara en intressant metod ja mm mm..

    Hmm... Någon input?


    Jag tempar och gjorde inför barn 2 med. Ska du använda NC får du en på köpet vid längre prenumeration. Om inte kan jag varmt rekomendera babyplans. Jag rycker den är bättre då den lyser när den är klar och man då direkt får ett resultat i ett mörkt rum. NCs lyser inte när den är klar. Helt klart ett minus.

    Det är inte helt lätt med ett barn i sängen. Men det går! Visst det blir inte lika korrekt men man ser ändå på ett ungefär och tillsammans med äl-tester är det toppen.

    Jag kör NC men också premom för äl-testerna. I den appen ska man även kunna lägga till en tempkurva (inte provat själv).
  • H0nd3ndär
    mrsLina skrev 2020-07-14 08:20:40 följande:

    Någon som vet hur kurvan måste gå för att veta att man haft äl? Har en tvåårig som sover med oss så tempen kan ibland tas enl instruktioner men ibland efter mindre sömn, mkt väckning osv..

    Äl test neg nu men var på peak för två dagar sedan..


    Än på kurvan är det svårt att se men om peaken vart i förrgår och tempen imorgon och i övermorgon fortsätter att höjas, så kan det mycket väl vara så att äl vart igår. Men är för tidigt att säga.

    Vet att det kan vara svårt med litet barn i sängen. Sover själv med en 18 mån, men tycker ändå jag har fått en bra indikation på när äl varit.
  • H0nd3ndär
    Cattisl skrev 2020-07-15 05:39:51 följande:

    Ok jag har ju dock tempstegring nu ihop med det positiva ÄL testet igår

    Men blev ändå lite fundersam över två test positiva med 3 dgr mellanrum samt ökade flytningar igen ????


    Troligen släppte du inget ägg förra gången iom att tempökningen inte skedde och kroppen försökte ägglossa igen och troligen lyckades denna gången.

    Man kan släppa 2 ägg samtidigt men aldrig ägglossa två gånger vid olika dagar under samma cykel.
  • H0nd3ndär
    Pandyy skrev 2020-07-16 09:26:32 följande:

    Jag blir gråhårig. Appen har uppenbarligen inte lärt känna mig än eftersom jag bara är inne på cykel nr 2. Jag har alltså utifrån första cykeln trott att jag haft ägglossning på g sedan omkring cykeldag 18 ungefär men appen har skjutit fram den hela tiden, samma sak med mensen. Försökte använda LH test men det blev aldrig positivt så jag struntade i det. Ni som använt NC längre tid, hur hade ni tolkat detta? Längsta cykeln jag haft och fortfarande ingen mens i sikte.


    Det var nog snarare så att nyhetens behag snarare än att att alla stack som la sig.

    Jag skulle nog tolkat som NC. Troligen har kroppen försökt lossa tidigare men inte lyckats. Är inte helt ovanligt. Det kan också förklara varför du inte fick posivt tidigare på äl-testerna även om man kan få positivt flera gånger under en cykel men då bara lossar sista (om tempen stiger, annars inte alls).

    Frågan är väl snarare varför du får så kort lutealfas? Jag har med kort. För min del lär det bero på att jag ammar.
  • H0nd3ndär
    apan95 skrev 2020-07-18 13:54:12 följande:

    Hej!

    Har använt NC sedan januari och alltid haft enkelt att läsa av grafen. Men denna månaden är det med otydligt..

    Hade positivt LH cd 18 och tror även kvällen cd 17 men osäker...

    Uteslöt min temp cd 22 pga att tempen hade legat i öppet fönster kallt och gav superlågt resultat...

    Vad tror ni om min graf och LHtest..?

    Första bilden är cd 17 andra cd18


    Jag skulle säga tveksamt. Kanske. Om tempen fortsätter vara över meddellinjen och tom stiger något så absolut. Annars om den sjunker igen och hamnar under meddellinjen antagligen inte. Tempen kan stiga långsamt. Så bara för att den endast stiger 0,1 under en dag betyder inget. 0,2-0,5 graders stigning är normalt mellan de olika faserna.
  • H0nd3ndär
    Cattisl skrev 2020-07-20 05:35:41 följande:

    Vad är medellinjen för något? (ny på tempning)

    Under hur många dagar efter äl stiger temp? jag är ca ÄL+ 8 och stiger forttfarande


    Meddellinjen är den linje som normalt sätt skiljer de båda faserna. Du ligger generellt under den linjen innan äl och över efter.

    För vissa höjs tempen direkt efter äl. För andra tar det ett par dagar. Därav att det är så bra att göra äl-tester som du gjort. Håller sig då tempen relativt stadigt över 46,54 som just nu är din meddellinje så bör du haft äl.
Svar på tråden Tempkurvor