• Postman

    Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?

    Jag instämmer med er båda. Bra beskrivet. 


    Anonym (sådär) skrev 2020-06-30 14:57:49 följande:
    Wow så otippat att en kvinna kommer fram till att det är män det är fel på och behöver förändras.Drömmer

    Forumens karaktär här beror kanske snarare på följande saker

    1) Att kvinnor oftast dömer män betydligt hårdare än kvinnor så när en kvinnan lägger fram ett problem så får hon massor med medhåll och stöttning av medkännande medsystrar medan män får höra att de är dumma i huvudet och får skylla sig själva

    2) Att det är mer accepterat att uttrycka sig hårdare mot män än mot kvinnor för män ska ju kunna tåla sånt medan kvinnor ska behandlas varsamt. Samma ord får väldigt olika mening beroende på vilket kön det riktas mot. Är det riktat mot en man så är det dagens sanning, är det riktat mot en kvinna så är det kränkande

    3) Att kvinnor anser sig ha ensamrätt på att känna sig kränkta. Om en kvinna känner sig kränkt av ett visst inlägg så är det synd om henne och den som skrev det bannas, om en man känner sig kränkt så är han en lipsill och får höra  kommentarer "buhu, spring hem till mamma" och kommentaren får 10 tummen upp. 

    Japp kvinnor och män håller på att drivas åt olika motpoler (könskrig) genom att vissa kvinnor envisas med att anse sig ha ensamrätt på offerrollen, anser sig vara mall för båda könen och problematiserar allt som har med män att göra.
    Anonym (Män/Kvinnor suger i grupp) skrev 2020-06-30 15:32:34 följande:

    Tycker snarare att varken män eller kvinnor uppmanas att vara tacksamma. Är kvinnor ens tacksamma över att leva i världens mest jämställda land? Det verkar inte så, frågan ska hela tiden förskjutas framåt, den ska hela tiden dras till sin spets.

    1960: Vi har inte lika rättigheter/möjligheter låt oss fixa det (bra).

    2020: Vi är inte exakt lika representerade i antal inom de få yrkesgrupper och positioner vi bestämt att vi bryr oss om (riksdagen/teknologi/ingenjör = ett problem, saneringsarbetare, murläggare, betongare = vem bryyyr sig).

    Som jag ser det så här båda könen sina egna unika dysfunktionaliteter. Männen har sin aggression, och det finns gott om historiska perioder när männens dysfunktion lett till kaos. Men den period vi nu går igenom är istället en som präglas av kvinnans högsta dysfunktionalitet: Konformism, ytlig men absolut konformism.

    Passa in. Gott är inte något man gör, det är något man säger. Sanningen är subjektiv osv. Min moraliska uppfattning avgör vad andra människor borde ha rätt att säga eller ej.

    Vi har skapat ett helt samhälle som jagar upp sig i pöblar och våldsamt gestikulerar hur viktig en fråga är för dem. Men frågan är inte till för att lösas, den är enbart ett medel för att signalera sin moraliska överlägsenhet gentemot andra.

    Det är därför (generellt) kvinnor värnar om att Sverige ska ta emot så många flyktingar som möjligt. För det är vad "goda" människor gör. Sen när de negativa konsekvenserna uppenbarar sig (ökad osäkerhet, splittring, sexualbrott osv). Ja då beskyller man män som grupp och går vidare till nästa fråga.

    Det är därför (generellt) kvinnor värnar om att Sverige ska kraftanstränga sig för att rädda klimatet. För det är vad "goda" människor gör. Sen när Sverige lägger ner sin kärnkraft och tvingas försörja sin efterfrågan genom att bränna olja. Ja då håller man tyst och går vidare till nästa fråga.

    Kan ge fler exempel. Frågorna är inte till för att lösas, de är ett medel för godhetssignalering. Verktyg för att statusmässigt höja sig inom sin grupp. Ingenting åstadkoms medans det mesta slits itu. Det vilar någonting djupt kvinnligt bakom dagens dysfunktion.




  • Postman

    Ska man generalisera lite så har kvinnor långt mer empati än män. Kvinnor verkar också behöva mer spa/massage för att känna välbefinnande, det behöver inte män.

    Tror män ar tacksamma med men vi visar det på andra sätt. Att vara arg på systemet behöver inte betyda att man inte är tacksam.

    Jag kan t ex vara kritiskt till kvinnor men det betyder inte att jag hatar eller är arg på kvinnor.

  • Postman
    Anonym (Miss Demeanor) skrev 2020-06-30 21:40:22 följande:
    Påstår du att samhället var fritt från manligt våld innan senaste invandringsvågen började? I så fall finns det lite brottsstatistik fram till 1980 som du uppenbarligen har missat helt.

    Det är helt uppenbart män som inte kan hantera att samhället och deras roller förändras, att det inte räcker att bära mjölsäckar och köra lastbil längre. Det finns liksom folk som forskar på sånt om man vill läsa:

    "Männen hänger inte med i den moderna världen, de klarar inte utbildningar och kommer därför att få svårt att få jobb och viktiga positioner i samhället.

    ? Det leder till att männen framstår som förlorare, vilket är farligt, eftersom det bland annat leder till den politiska extremism som vi ser runt om i Europa, säger Per Isdal."

    https://modernpsykologi.se/2019/11/19/dags-att-vidga-mansrollen/

    Det måste vara apjobbigt att både vara en usel förlorare och inse att kvinnor kan försörja sig själv och inte ställer upp på vad för skit som helst. Klart, alla vill väl slacka när de kommer hem från jobbet istället för att städa och ta hand om ungar, eller?

    Att sluta projicera och erkänna sitt problem är första steget om man vill komma någon vart.
    Nej fritt har det aldrig varit men trots att det är 2020 så är känslan att det är värre än någonsin. Sysslolösa män är farliga och blir de till ett samhällsproblem så måste ett samhälle försöka lösa det. Det funkar knappast inte att säga till dom att erkänna sina problem liksom, det är vad jag tror i alla fall.
  • Postman
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 13:33:16 följande:
    Män är fortfarande vana vid utrymme 2020. Du tänker nog på att vi har gjorts medvetna om det idag vilket vi inte var 1945. Det är två olika saker. 

    Vårdyrket omfattar läkare, undersköterskor, hemtjänst, äldreboenden, förskola, mm. 

    Läkare har bra betalt men de andra har varken bra betalt eller drägliga arbetstider i förhållande till lönen. 

    Men med tanke på ditt nick, Konservativ, så vill du väl bara provocera och är inte intresserad av en seriös diskussion. 
    Du behöver nog revidera din syn på samhället lite. Tycker de allra flesta har utrymme idag. Så klart män är mer vana eftersom de har förvärvsarbetat långt mer än kvinnor men kvinnor tycker jag på många områden har gått förbi männen i utrymme och det håller på att bli en ny snedvridning av kön inom många yrken.

    Ger man sig in i ett redan dåligt betalt yrke får man skylla sig själv tycker då jag, välj yrken som är bättre betalt men där har kvinnor en hemläxa att göra.


  • Postman
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 20:04:05 följande:
    Äh, det är långt kvar till att kvinnorna har "gått om". Det är bara gnäll för att utrymmet känns hotat för männen. De behöver bara vänja sig vid, det är allt.

    Jag har själv ett yrke inom it-branscen, men inte fan är det mer värt att kunna programmera än att sköta om och hålla någon vid liv. Skitsnack. Tänk bara barnmorskorna som förlöste mig, första förlossningen kunde ha slutat i att vi båda dog. Men jag har högre lön och bättre villkor? Men inte fan vill du väl att vi ska ha brist på barnmorskor och att alla ska utbilda sig till programmerare? Men visst, skyll dig själv för att du väljer yrken med låga löner jävla jidder.
    Nej det är inte långt borta, 70% av de som läser på högskola är kvinnor, det kommer att slå runt arbetsmarknad fullständigt om ca 10-20 år. Det är inte gnäll, det är ett konstaterande men du verkar väldigt fast i din stereotypvärld när du uttrycker dig som du gör.

    Klart man får skylla sig själv, pluggar du till ett yrke och sen får dåligt betalt vem fel är det annars menar du, dina föräldrar, skolan, samhället, staten, någon annan?

    Det är tillgång och efterfrågan, om inte någon väljer vårdyrket så tvingas man höja lönerna, så enkelt är det. Om du arbetar inom det privata finns det alltid mer pengar att hämta än en skattefinansierad verksamhet, dock så ställer privata långt mer krav och man åker ut om verksamheten inte fungerar som den ska.
  • Postman
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 20:33:53 följande:
    För att inte tala om hur det varit under covid-19, folk som står och applåderar utanför sjukhusen och kommer med bullar. Jovisst, fin gest men vad sägs om att visa sin uppskattning i lönekuvertet och bättre villkor? Eller att det dör en jävla massa på äldreboenden? Varför? Jo för att det är så jävla stor omsättning på människorna som rör sig där. Elller hemtjänsten, nästan varje gång min granne får besök från hemtjänsten är det någon ny, väldigt sällan man ser att det är samma personal som återkommer. Det visar en del hur man prioriterar yrken. Men visst, låt det bli kvinnornas val att inte välja de där yrkena med dåliga löner, så vill vi ju att det ska se ut i vårt samhälle. Låt det bli kvinnornas hemläxa. 
    Ja det är obegripligt att man väljer att söka sig till en verksamhet som är så dåligt organiserad. Vad är det som gör kvinnor till sådana självplågare?
  • Postman
    Anonym (Anna) skrev 2020-07-02 20:07:51 följande:
    Bli mer som kvinnor? Skulle män och kvinnor vara två motsättningar till varandra menar du?

    Om en kvinna uttrycks sig milt, måste mannen då utrycka sig grovt?

    Jag pratar om positivism och tacksamhet. Det är inga kvinnliga egenskaper. Det är mänskliga egenskaper som jag märker att kvinnor tar sig an mer samtidiga som jag fått känslan att män blivit ganska Aggressiva och besvikna på mycket. Jag tycker det är märkligt när man drar åt olika håll, att en grupp kör stjärna hjärta regnbåge älsk älsk älsk medan den andra gruppen könsord Och hat hat hat
    Vore intressant att se vart du hittar alla dessa män, de män jag har i min vardag är inte sådana, visst vi kan vara starkt kritiska till saker och ting men könsord och hat, nää.
  • Postman
    KKarate skrev 2020-07-02 21:00:28 följande:
    Då blir det såklart aktuellt med könskvoteringar för männen precis som det är för kvinnor nu.

    Ingen fara.
    Ja det blir det nog, det tror jag men det är ett problem att män inte vidareutbildar sig. Man kan kvotera hur mycket man vill men om det inte finns några sökande att kvotera in blir det ändå tokigt. 
  • Postman
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 21:10:37 följande:
    Det finns ju politiska åtgärder man kan genomföra också. Med tanke på att de flesta vårdyrken finns inom statlig regi. Där handlar det inte om vilket yrke enskilda människor väljer utan om hur enskilda människor prioriterar för oss andra. Vart väljer vi att lägga vår skatt? Ska man göra mer nedskärningar inom vård och skola? 
    Sen tycker jag mig se att män söker sig mer till de här yrkena, och det är bra. Det är inte bara kvinnor som ser ett värde i att vårda och ta hand om andra människor. Vår civilisation började när den människan klarade sig trots att den hade brutit ett ben. 
    Ja det finns politiska åtgärder det gör det men som det ser ut nu är det inget politiskt stöd för det. Samtidigt behöver vi har privata företag som drar in pengar och betalar skatt annars kan vi inte driva de skattefinansierade verksamheterna.

    Jaså, är det, det måste jag ha missat. Vart ser du det? I min stad arbetar det en del män (eller pojkar för de är rätt unga) i hemtjänsten men det är i stort sett bara afghanska män, ser du något annat?
  • Postman
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 21:14:01 följande:
    Tillgång och efterfrågan? Tror du att de som arbetar på äldreboenden kommer att få högre löner nu när det dog så många av covid-19? Har sjuksköterskor fått högre löner bara för att de har varit mer behövda under covid-19? Knappast. Det är inte där man styr över vårdyrkenas löner. Tillgång och efterfrågan kan du prata om när du säljer coca-cola eller expressen, men du kan inte resonera tillgång och efterfrågan när det handlar om hur man fördelar statens resurser. 
    Njae du blandar och ger rätt bra, man kan inte bara höja lönerna hur som helst utan ett rättesnöre. Återigen, är man så sjuk missnöjd med sin lön och arbetsplats, VARFÖR arbetar man då kvar? Självplågare eller vad?

    Skulle nu alla dessa vårdinrättningar sakna folk helt då skulle de tvingas höja lönerna för att vara attraktiva eller gör attraktivare scheman men så länge man kan upprätthålla en hyfsad arbetsplats så kommer det inte betalas mer än nödvändigt.

    Sen tycker inte jag att vården precis är dom endaste som har gjort sådan stordåd under covid, jag tycker det är lite överreklamerat. Det finns många andra grupper som vi är beroende av än just vården och som är värda att hylla.
Svar på tråden Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?