Limeblad skrev 2020-06-20 09:41:54 följande:
Det salt man äter är NaCl. Samma salt är i Himalayasalt men det har producerats på annat sätt och det finns andra mineraler i. Köper dock inte att den lilla mängd mineraler skulle vara så viktiga att få i sig just via saltet. Tycker det känns sämre att konsumera något som bildades för så lång tid. Himalayasalt lär ju inte finnas i obegränsad mängd, en ändlig resurs. Själv köper jag vanligt hederligt salt med tillsatt jod. Jordbrist har blivit vanligare sen alla dessa salter blev vanliga.
Ja, ok ? det är typ detta jag kommit fram till också... så varför är det då så viktigt att man använder just havs- eller Himalayasalt..? Det jag ffa funderar på är saltvatten flush, som presenteras som ett hälsosamt sätt för alla oss med förstoppning/tarmproblem att detoxa och rensa ut... i det sammanhanget understryks det ivrigt att det är såååå viktigt att man inte använder vanligt bordsalt - men varför??
Drottningen1970 skrev 2020-06-20 09:46:02 följande:
Bordsalt med JOD. Bara att köpa och konsumera som en vanlig människa. Finns ingen anledning att snöa in och fundera.
Himalayasalt... haha...vilket nys..
Vad är det som är nys med det dock? Det
är ju skillnad på det och vanligt bordssalt, så det är ju två olika produkter - som alltså bör ha två olika namn. Frågan är bara om - och i så fall varför - det är så mycket bättre eller hälsosammare med Himalayasalt, och det är kanske
det du menar med att det är nys? Inte att det är nys att det är ett annorlunda salt, utan att det är nys att det skulle vara bättre än vanligt bordsalt?